Hallottál az elefántokról?
Egyéb
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Kedves Jézuska! Helló, én vagyok, Lili, aki mindig mosolyog! Ötéves vagyok. Az apukám gépel. Én nem tudok olyan gyorsan írni. Apu azt mondja, hogy te okos vagy, és tudod, mi az a „levél”, szóval most írok neked egyet.

Elsőre szeretném nagyon szépen megköszönni a múltkori ajándékot, azt a rózsaszín pónis pulóvert, amit a Mikulással küldettél. Úgy tudom, együtt dolgoztok. Ez igaz? Nagyon tetszik, és mindenki azt mondja, cuki vagyok benne.

Most pedig egy fontos kérésem lenne hozzád. Azt szeretném kérni, hogy segíts nekem és a családomnak Afrikába utazni. Nem tudom, hallottál-e már róla, de ott élnek az elefántok. Azok nagy bajban vannak. Én és a bátyám, Tomi, megnéztük a számítógépen, és láttuk, hogy Kenyában sok elefánt lófrál. Segítségre van szükségük.

Tomi azt mondja, az elefántok kedves állatok. Szeretném őket megvédeni. Úgy gondoltuk, hogy karácsony másnapján indulnánk. Akkor van szabad időnk, és az interneten rákerestünk: vannak repülőjegyek is. Apu azt mondja, ez egy kicsit kontlikárt, de én tudom, hogy megoldható.

Megígérem, hogy ha Afrikában leszünk, vigyázni fogok az elefántokra. Mindent megteszek, hogy boldogok legyenek. Én még sosem láttam elefántot, csak a könyvekben és a tévében, de nagyon szeretnék egyet simogatni, és mesélni neki arról, hogy milyen jó a Jézuska.

Apukám azt mondja, sok dolgod van, és sok gyereket kell meglátogatnod. Remélem, ez a kis kérésünk eljut hozzád, és segíteni fogsz. Köszönöm előre a segítségedet. Jó leszek, és meghallgatom, amit apu és anyu mond.

Karácsonykor mindenkinek mesélni fogok rólad: kedves vagy, segítesz nekünk Afrikába utazni, együtt mentjük meg az elefántokat.

Addig is vigyázz magadra, és ne felejtsd el, hogy sok gyerek vár rád!

Millió puszi, Lili (az ötéves kislány, aki elefántmentő akar lenni)

* * *

Az ünnepek alkalmából összegyűjtöttünk számos üzenetet, amelyeket kicsik vagy nagyok a Mikulásnak, Santa Clausnak, Joulupukkinak, a Jézuskának, az angyaloknak, esetleg Decembernek vagy Karácsonyapónak címeztek. Kiválogattuk közülük a 77 legérdekesebbet. Most közreadjuk őket ezen és más honlapjainkon. Jó szórakozást kívánunk!

* * *

Alaszkába fogok repülni
Együttélés a többséggel-kisebbséggel

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal…

KAPCSOLÓDÓ