A legtutibb karácsonyi ajándékok gyerekeknek
Egyéb
PEOPLE TEAM tábor karácsonyra

Valószínűleg minden szülő szembesült már azzal a jelenséggel, hogy a gyermeke ajándéklistája egyik napról a másikra megváltozott. Ez főleg akkor kellemetlen, ha már rég becsomagolva várják a korábban áhított ajándékai. Ezért nem érdemes hónapokkal az adott ünnep (születésnap, névnap, karácsony) előtt megvenni a kért termékeket, könnyen lehet ugyanis, hogy ami egyik hónapban még kívánságlistás volt, a következőben elfelejtődik – kivéve, ha olyasvalamiről van szó, amit kipróbált már, szívesen visszatérne hozzá, és már csak az árkategóriája okán sem nevezhető mindennapi ajándéknak: ilyen egy jó tábor is.

Most, hogy közeledik a karácsony, különösen aktuális a kérdés, hogy mit ajánlott vásárolni gyermekünknek, illetve unokánknak? Tanácsos néhány héttel karácsony előtt a gyermekkel közösen írni a „Jézuskának” egy listát, és a rokonok között szétosztani az azon szereplő tételek beszerzésének a feladatát. Hagyatkozzunk a megérzésünkre, és tartsuk szem előtt, hogy a feleslegesnek tűnő holmikat valószínűleg tényleg nem fogja sokat használni csemeténk (nem, nem zoknira és pizsamára gondolunk, azokat használná ugyan, csak nem ilyenekre vágyik a csomagok bontogatásakor), ezért beszélgessünk arról, hogy mivel foglalkozna hosszabb távon. Igyekezzünk olyasmivel megajándékozni őt, aminek valóban örülni fog, és nem pillanatnyi fellángolás miatt került fel a tárgy neve a papírra, hanem érték- vagy időtálló, esetleg többedmagával tud vele játszani. A családi megbeszéléskor pedig vegyük figyelembe anyagi helyzetünket, és keressünk olyan fizetési módot (például SZÉP-kártya, utalvány) vagy kedvezményt, amivel kevésbé érezzük megterhelőnek az év talán legszebb időszakát.

Nézzünk a toplistás kívánságok közül néhányat, amelyek nem csupán a szemet gyönyörködtetik, de fejlesztő hatással is rendelkeznek.

– Társasjáték: összehozza a családot és/vagy a barátokat, fejleszti a koncentrációt és az önuralmat, megtanít veszíteni.

– Könyv: fejleszti a szókincset és a képzelőerőt, javíthatja a helyesírást és az íráskészséget, csökkenti a stresszt, elfogadóbbá tesz.

– Baba vagy egyéb figura, plüss (itt fokozottan érvényes, hogy olyasmit válasszunk, amit tényleg szeretne a megajándékozni kívánt, amihez kötődne, tehát ne a saját ízlésünk vezessen a kiválasztásakor): a babázás segít empatikusabbá válni, továbbá javítja a fantáziát és a szociális készségeket.

– Legó vagy más építőjáték: fejleszti a kézügyességet, a térérzékelést, a kreativitást és a problémamegoldó képességet.

– Alkotást serkentő tárgyak vagy szoftverek, például fényképezőgép, festővászon, ecsetek, festékek, profi vágóprogram: ha engedjük, hogy gyermekünk azzal foglalkozzon, amit szeret, és szabadjára engedje alkotói fantáziáját, azzal nemcsak kiegyensúlyozottabbá válik, de megalapozhatjuk vele a pályaválasztását is.

– Élménycsomagok: belépőjegy játszóházba, lézerharcpályára, színházba, moziba, állatkertbe – a sor tetszés szerint folytatható, és biztos akad olyan program, ahová a gyerkőc a téli szünet idején vagy azt követően ellátogatna.

A PEOPLE TEAM (PT) új generációs nyári táboraira februárban indul a jelentkezési időszak. Habár a nyári táborok más évszakban kezdődnek, mivel komplex szolgáltatást nyújtanak (étkezések, tematikus és szabadon választott foglalkozások, szállás), az áruk is tükrözi ezt. Az adó-visszatérítésnek és a SZÉP-kártyás fizetési módnak köszönhetően azonban lehetőség nyílik arra, hogy korábban eltervezzük az iskolai vakáció idejének egy részét, és néhány apróbb, jelképes karácsonyi ajándék mellett egy nagyobb meglepetéssel, mondjuk, a táborozási lehetőség megadásával kedveskedjünk gyermekünknek. A PEOPLE TEAM által készített kérdőívre száznál is több visszajelzés érkezett, és csak egyetlenegy diák mondta azt, hogy következő évben kisebb tábort választana. A PT ugyanis egy hatalmas táborkomplexum, amelyben a három egyhetes turnusra érkező 7–17 éves résztvevők egyszerre tanulnak, szórakoznak, és rengeteg barátot szereznek. Nem véletlenül említette egy napon az egyik táborlakó a PT-t a karácsonnyal: itt ugyanis bármit kipróbálhatnak, ha kedvük tartja, játszhatnak akár egész nap. Vagy sportolhatnak, strandolhatnak, múzeumba mehetnek, csillagokat vizsgálhatnak, kutyát vagy kígyót simogathatnak, esténként pedig bulit, koncertet és csapatversenyeket tartanak a kecskeméti helyszínen. Napközben az összes fiatal azon a témafoglalkozáson vesz részt, amelyikre jelentkezett, de más szekciókba is betekintést nyerhetnek. 2022-ben 17 PT-s tematika várható, és ismét képviselteti magát többek között az angol-, a fotós-, a robotika-, a drón-, a kézműves- és a játéktábor. Tehát lesz minden (is), ami garantálja az életre szóló élményeket és barátságokat. A részletekért érdemes ellátogatni az alapítvány honlapjára és Facebook-oldalára, továbbá a legjobbtaborok.hu weboldalra, ahol élménybeszámolókat lehet olvasni.

Ezért jó Kecskemét – 18 éven aluliaknak is
Pluszbevétel dönthet a nyaralásról

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Gyümölcsoltó Boldogasszony

– Nagymama, a gyümölcsök milyen oltást kapnak? Bárányhimlő vagy szamárköhögés ellenit? – kérdezte Matyi. –…

KAPCSOLÓDÓ