Ezért jó Kecskemét – 18 éven aluliaknak is
Egyéb
PEOPLE TEAM tábor délutáni programja

Szeptember 27-én ünnepeljük a turizmus világnapját. Az ENSZ azzal a céllal alapította 1980-ban ezt a jeles napot, hogy felhívja a figyelmet a turizmusszektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékére. No nem kell mindjárt más országba repülnöd, az is szuper, ha felfedezed hazánk szépségeit. Most egy gyöngyszemet, Bács-Kiskun megye székhelyét ajánljuk figyelmedbe, illetve olyan múzeumokat és programokat, amelyeket 0-tól 100 éves korig bárki élvezhet.

10 hely vagy program, amelyet mindenképp látnod kell Kecskeméten

1. Planetárium: Vonz a csillagászat és az űrkutatás? Megnéznél egy lézershow-t? Szereted a látványos 3D-s vetítéseket? Akkor a Planetáriumnál jobb időtöltést keresve sem találnál. Ráadásul viccesen azt szokták mondani, hogy Kecskeméten van az egész Naprendszer, mivel köztéri szobrok formájában a városban található a Naprendszer méret- és távolságarányos modellje.

2. Szabadulószoba: A Hírös Exit Room egy ízig-vérig kalandjáték egy elvarázsolt dzsungelben, ahonnan logikai és gyakorlati feladatok teljesítése után lehet kijutni. Kalandra vágyók kedvence a Jumanji világának megelevenedése Kecskemét belvárosában.

3. Cifrapalota: A csodálatos szecessziós épület kerámiadíszei a pécsi Zsolnay-gyárban készültek. A Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelye ma képtárként és múzeumként üzemel, amely állandó és időszakos kiállításoknak egyaránt helyet ad. Előbbi jóvoltából 19–20. századi, valamint kortárs magyar képző- és iparművészek munkáit lehet megcsodálni.

4. Vadaspark: A Kecskeméti Vadaskert Magyarország legkisebb állatkertje, ez mégsem jelenti azt, hogy kihagyható lenne. Kígyók, majmok, madarak, pónik, nyuszik, oroszlánok, medvék várják az aprónépet, ráadásul sok-sok programmal kedveskednek a látogatóknak (látványetetések, óvodások hete, állatkertek éjszakája stb.).

5. Arborétum: A természetjárók nem hagyhatják ki a kecskeméti arborétumot, amely 1000-féle dísznövényt, 800-nál is több fás szárú növényt rejt. A Kecskemét külterületén található gyűjteményt végigjárva növényszakértővé avanzsálhatsz, majd a játszótéri részen pihenheted ki a szakértés és a séta fáradalmait.

6. Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely: Egyszerre játékmúzeum és játékkészítő műhely. Előbbi révén régi játékokat és gyerekkönyveket, bűvészeszközöket, filmeket és fényjátékokat tekinthetsz meg, utóbbiban pedig saját magadnak készíthetsz játékokat vagy kedves kiegészítőket.

7. Magyar Fotográfiai Múzeum: Az első hazai alapítványi fenntartású múzeumban több száz eredeti negatív, fényképezőgépek és a képkészítéshez szükséges egyéb tárgyak, valamint természetesen fotók is megtekinthetők többek között André Kertésztől, Moholy-Nagy Lászlótól, Robert Capától és Brassaïtól.

8. Élményfürdő és csúszdapark: Uszoda, élmény- és gyógyfürdő egyben, wellness-szolgáltatásokkal fűszerezve, mindez Kecskemét központjában. A kisgyerekeknek ideálisak a pancsolók és a kisebb csúszdák, a nagyobbak pedig akár óriáscsúszdázhatnak is.

9. Kecskeméti Animációs Fesztivál (KAFF): A fesztivál a magyar és a nemzetközi animáció színe-javát látja vendégül. 2021 nyarán rendezték meg a 15. KAFF-ot, amely jövőre is várja az érdeklődőket korosztálytól függetlenül. A gyerekek a Primanima Animációs Játszóházban megismerkedhettek az animációs film készítésének titkaival, továbbá olyan különlegességekkel is találkozhattak, mint a zoetróp vagy a taumatróp.

10. PEOPLE TEAM-táborok: A 7–17 éves korosztálynak szóló új generációs táborok helyszíne néhány éve a „hírös” város. Az egy-egy hetes turnusok a legkülönfélébb témák közé szerveződnek, amelyek közül minden gyerkőc megtalálja a kedvencét – az is elképzelhető, hogy a résztvevők ellátogatnak a fenti programok valamelyikére, amennyiben az érdeklődésüknek megfelelő táborhoz kapcsolódik a program. A PT-s kínálatban megtalálható ugyanis zöld tábor, kalandtábor, képzőművészeti tábor, játéktábor, fotós tábor, filmtábor, a szabad délutáni programok között pedig a strandolás is szerepel. A további kínálat itt tekinthető meg. Előre Kecskemétre!

Gondolat és valóság: így rakjuk össze a vakációnkat
A legtutibb karácsonyi ajándékok gyerekeknek

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Gyümölcsoltó Boldogasszony

– Nagymama, a gyümölcsök milyen oltást kapnak? Bárányhimlő vagy szamárköhögés ellenit? – kérdezte Matyi. –…

KAPCSOLÓDÓ