Viseld a tábori pólódat!
Egyéb
PEOPLE TEAM tábor

Az ősz beköszöntével, amikor lehullott falevelek ropognak a talpunk alatt, és a téli ünnepek közelednek, jó felidézni a nyári emlékeket. Táboroztatással foglalkozó szervezetek több mint 13 éve nemzetközileg is büszkén ünneplik a tábori póló napját, hogy bekapcsolják a múlt táborozóit a közösségbe, és bátorítsák a jövő leendő táborlakóit, azok szüleit és a táboroztatókat a részvételre. A fiatalokat arra ösztönzik, hogy kedvenc tábori felszerelésüket viselve készítsenek magukról fotót, és azt – a tábort megjelölve – töltsék fel a közösségi oldalakra november 7-én. A tábornak köszönőlevelet vagy arról pozitív beszámolót is szoktak írni, és azokat megosztani.

Az Egyesült Államokban – ahol több mint 12.000 bejegyzett tábor évente mintegy 11 millió fiatalt fogad – november 15-én nosztalgiáznak a nemzeti táboripóló-napon: aki valaha táborozott, az emlékezetes élményt szívesen felidézi. Fiatalok milliói tekintenek vissza szeretettel a tábori napokra, melyek során sokat tanultak, formálódtak. Mi sem emlékezteti őket jobban az átélt eseményekre, mint az ott viselt egyenpóló. Ha már kinőtték a tábori pólóikat, és nem tudnak benne ezen a jeles napon szelfit készíteni, ágytakarót, vattapaplant is lehet belőlük varrni. A kifakult, lyukas darabokat azért tartogatják, mert azok emlékképeket idéznek fel.

A pamutpólót az 1900-as évek elején kezdték el gyártani és viselni férfialsóneműként. 1940 körül a hadszínterekről visszatérő veteránok kezdték utcán is hordani katonai alsóingüket. Ezután dobták piacra a sokszínű, kényelmes rövid ujjú felsőket a kereskedők, melyekre nyolc évvel ezután került először reklámcélzatú nyomott minta, az 1950-es években Walt Disney filmjeit és vidámparkjait reklámozta pólókon. A 60-as, 70-es években a Pink Floyd és a The Rolling Stones bandák rajongói kezdtek el zenekari logós pólókat hordani. Mára évente kétmilliárd darab pólót adnak el világszerte.

A világot látni kell! Otthon ülés helyett felfedezés, kaland vár nyaranta azokra, akik a táborozást választják. Egy eseményekkel teli nap után a tábortűznél pirított mályvacukrot és egy kocka csokit két Graham-keksz közé tenni és elmajszolni a szabad ég alatt – kihagyhatatlan!

Fordította: Dobai Katalin

Forrás: camptshirtday.com és nationaltoday.com

,
Újra a suliban
Minden, csak nem szardellás pizza

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

A titkos hódoló

Amikor Zsófi felkelt reggel, meglepődve látta, hogy a kerítésük elé valaki egy májusfát állított. Szép…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érezd a ritmust!

Szeretsz táncolni? Lazán, önfeledten mozogni a zenére? Vagy legalább belefeledkezve nézni a könnyed mozdulatokkal táncolókat?…

KAPCSOLÓDÓ