Légy kreatív!
Egyéb
Légy kreatív!

Ki ne szeretne moziba járni? Az egyik legnépszerűbb időtöltésünk a filmnézés. Többségünk már legalább egyszer elhatározta, hogy forgatókönyvet ír, producer lesz, esetleg színésznek áll. Van, akinél ez csak kósza gondolat, és soha nem is kerül még a megvalósítás közelébe sem, ám akadnak, akikben örökre megmarad a vágy. De hogyan vágjunk bele, ha eltántoríthatatlan szándékunk ezt a varázslatos pályát választani? Melyek az első lépések?

A PEOPLE TEAM nyári táborának a szervezői olyan fiatal tehetségeket várnak a MOZGÓKÉP + MÉDIA szekcióba, akik szeretnének elmerülni a filmkészítés világában. Az egyetlen feltétel: légy kreatív! Itt nincs rossz koncepció, csak közös alkotás és ötletgazdag megvalósítás!

A táborban először a filmkészítés alapjaival ismerkedhettek meg, a tapasztaltabb lencseforgatók azonban már rögtön élesben is gyakorolhatnak. A legfontosabb kamerakezelési módozatok elsajátítása után elkezdődhet a filmtekercsek tartalommal való megtöltése. Színre léphetnek az operatőrök, a riporterek és a színészek. Mivel a MOZGÓKÉP + MÉDIA témacsomagon túl is rengetegen vesznek részt a táborban (turnusonként mintegy ötszázan vagyunk), meginterjúvolhattok élsportolókat, drónpilótákat, esetleg faggathattok ifjú brókereket vagy akár tudósprofesszorokat, akiket a táborszervezők vendégelőadónak hívtak.

Azok, akik komolyabb hangvételű történet vagy csupán csak egy érzés bemutatására vállalkoznak, szintén számtalan oldalról kaphatnak támogatást. A tábor oktatói arra biztatnak, hogy mindenki bátran próbálja megvalósítani legtitkosabb, legszokatlanabb elképzeléseit is: a film mondanivalója akkor fog csak célba találni, ha őszintén és leleményes, újszerű módon meséljük el a sztorinkat. A hitelességhez pedig bizalomra van szükség. Biztosak lehettek benne, hogy itt a visszahúzódóbbak is megkapják a kezdéshez szükséges bátorítást, amely hozzásegíti őket, hogy ráleljenek a saját látásmódjukra, legyen szó drámai képsorokról vagy ütős poénokról.

A tábor remek lehetőség azok számára is, akik a gimnáziumi éveik után filmezéssel, forgatókönyvírással szeretnének foglalkozni. Itt bepillantást nyerhettek a filmszakma kulisszái mögé, s amennyiben a nyár elmúltával is vonzónak találjátok ezt a pályát, már előnnyel indultok az itt szerzett hasznos tapasztalatokkal a tarsolyotokban. Azután pedig… lehet a csillagos ég a határ – vagy akár egy legújabb epizód a Csillagok háborújához!

Filmestábor a PT-vel: https://peopleteam.hu/taborok/filmestabor-nyari-tabor/

, , , , , , , , ,
Miért tanulj színészetet?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyéb

Matyi iskolás lesz

– Zsófi, te szeretsz iskolába járni? – kérdezte nővérét a nagycsoportos óvodás Matyi. – Hmmm……

KAPCSOLÓDÓ