Akvafóbia – Nyunyóka-sztori
Táborban
PEOPLE TEAM tábor

Kristóf, te egy igazán bátor fiú vagy. Tudom, hogy gólkirály lettél a PEOPLE TEAM sporttáborában. Hatalmas taps a nyuszifüleimmel neked. Azt is hallottam a bal fülemmel, hogy félsz a vízi csatától.

Elmesélem a tábor történetének legnagyobb vízi csatáját, hátha elmúlik a félelmed…

Dani 10 évesen került be a PEOPLE TEAM filmestáborába. Úgy is mondhatom, hogy a kamera volt az élete. Már 8 évesen megkapta első kis kütyüjét a szüleitől, amit limitált időben, de bátran használhatott. Állati jó kisfilmeket készített vele. Aztán egyre komolyabb szerkezeteket is megvásároltak neki, végül pedig elküldték a PEOPLE TEAM táborába, hogy plusz szakmai tudást is kapjon a már meglévő ismeretei mellé.

A táborban szerzett első és mindenképp legfontosabb barátját, engem, azonnal lencsevégre kapott. Rövid kisfilmeket készített rólam. Voltam szuperhős, veszélyes ősnyúl a dinók korából, császár az ókori Rómában és még sorolhatnám. Fantasztikus csapatot alkottunk, rengeteg kalandban vettünk részt.

A tábor harmadik napján Ádám, a turnusvezető egy újabb remek feladatot adott a filmestáborosoknak. A kiírás alapján egy kisfilmet kellett készíteni a vízről, a vízzel kapcsolatban.

Daninak ez már annyira nem tetszett. Bár még maga sem tudta pontosan, de az akvafóbia enyhébb változatában szenvedett. A fürdéssel és úszással semmi baja nem volt egészen addig, amíg a fejét nem érte víz. Hogy eme félelme honnan eredt, azt még ő maga sem tudta.

A többiek odamentek hozzá, és megkérdezték, hogy mi lenne, ha az egész csapat együtt dolgozna a feladaton, és egy hatalmas vízi háború lenne a történet alapja.

Dani nem mert beszélni a félelméről, ezért inkább igent mondott. Úgy gondolta, hogy majd a háttérben fog dolgozni, így elkerülheti a vizet.

A többiek azonban másképp gondolták. Nekem és Daninak adták a főszerepet. Barátom még mindig nem mert szólni semmit. Amikor azonban bekerült a vízipisztolyok tüzébe, kitört rajta a pánik. A földre feküdt, miközben engem védett, és az arcát a térdéhez szorítva próbált levegőhöz jutni.

A táborosok először azt hitték, ez is a szerep része, de Kittinek kezdett furcsa lenni Dani viselkedése, és lefújta a csatát. Odaszaladtak mind hozzánk. Amikor Dani bevallotta, hogy fél a víztől ebben a formában, először csend lett.

Aztán Kitti felpattant, a pisztolyt élesítette, és hatalmas kiáltással elkezdett Dani hasára lőni. A fiú hátrált, majd fenékre ült, és a kezével védte az arcát. Kitti nem tágított. Ment, és vízzel borította be Danit.

Miután kifogyott a muníció, egy másik fegyverhez nyúlt, odament Danihoz, átnyújtotta neki, és így szólt: „Most te jössz!”

Dani azonnal támadásba lendült. Erre a többiek is fegyvert ragadtak, és a komoly vízi csatának az üres tárak vetettek véget.

Dani fáradtan a földre feküdt, és nevetve mondta, hogy most már nem is fél a víztől.

Te próbáltad már a PEOPLE TEAM vízi csatáját?

Kovács Dalma


Nyugalom – Nyunyóka-sztori
Beszédhiba – Nyunyóka-sztori

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Nap vagy nap?

– Jött a suliba egy angol srác! – újságolta lelkesen Zsófi. – És azon akadt…

KAPCSOLÓDÓ