Táborozni jó!
Táborban
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

A színvonalas és érdekes tematikájú tábor nélkülözhetetlen a gyerekek számára. Itt nem csupán új barátságok köttetnek, de hasznos új ismeretekre is szert tehetnek a jelentkezők. Egy szuper táborszervezés olyan, mint egy nyári gyerekfesztivál ezer meg ezer olyan programmal a fiatalabb generáció számára, amelyeket a szülők és a nagyszülők a legjobb szándékkal sem produkálhatnak.

Jé, ezt is tudom!

A gyerekek teljesen más tapasztalatokat szereznek a táborban, mint az iskolában vagy otthon. A számtalan friss impulzus táplálja az önállósodás folyamatát. A 7-8 évesek megtanulják maguktól felszeletelni a vegán fasírtot vagy rántott húst. Rájönnek, hogy nem kell azonnal sírógörcsöt kapni, ha esetleg felhorzsolódott a térdük. Elég egy gyors ragtapasz, és futnak vissza a csapatversenyre. A nagyobbak kipróbálják, hogy nem ördöngösség kiöblíteni a csapatpólót vagy a -kendőt a mosdókagylóban, ha ráborult a kóla. Ebéd után pedig nincs ott anya, hogy elpakolja a mosatlan tányérokat és bögréket.

Új barátok, új készségek

Egy jó táborban rengeteg új barátot szereznek a táborozók az ország és a világ minden részéből. A XXI. században már a kapcsolattartás sem jelent problémát. Egész évben tudnak egymástól, a következő táborban már régi ismerősként köszöntik egymást. Sokan azt is megbeszélik, melyik emeleten és szobában szeretnének együtt lakni. Az ottalvós táborokban mindenkinek saját magának kell megoldania a problémákat és zűröket is.

Mindenki másmilyen

A szociális kapcsolatok pozitív alakítása és fenntartása érdekében elengedhetetlen a másság és a különbözőség elfogadása. A nyári táborokban általában többféle háttérrel és életkörülményekből érkező gyerekekkel találkozhatunk. Ebben a nem mindennapi közegben kiütközhetnek az ebből fakadó nézeteltérések vagy különbségek. A jó nyári táborban a táborozók a viszályokat vagy civódásokat több nézőpontból szemlélve, együttműködve kezelik. Így sajátítják el az elfogadás és a partnerség művészetét.

Ki a négy fal közül

A táborszervezők többsége alapból igyekszik odafigyelni a szabad levegőn töltött órák maximalizálására. A játékok, a csapatversenyek és a közösségi akciók többsége a szabadban zajlik. A tematikus táborokban az órák nagy részét is a tantermeken kívül tartják. Angolul beszélgetni hintázás közben is lehet, és a tudóstábor kísérleteihez sem kell feltétlenül zárt tér.

Örök gyerekek

Mindegy, hány évesek vagyunk, több-kevesebb rendszerességgel szükségünk értékes, inspiráló, kizárólag a kortársainkkal eltöltött időre. Ezért is kifejezetten remek döntés a nyári gyerektáborok mellett letenni a voksunkat. Ez nem csak a táborozókra igaz. A szervezők jó része is gyerekkora óta táborozik. Egy nyári gyerekfesztivál során egy kicsit mindenki visszaváltozik gyerekké – ettől lesz igazán jó a tábori közösség.

Kócos kis ördögök voltunk…
Konzervnyitás jelmezben

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érzelmek és álmok

Az egyik osztálytársam nagyon kreatív lány. Mindig valami szépet és egyedit alkot. Valamikor szerelmes novellákat…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Budapest felszabadulása

A felszabadulás azt jelenti, hogy valamely személy, közösség vagy terület tartós katonai elnyomás, megszállás alól…

KAPCSOLÓDÓ