Táborozni jó!
Táborban
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

A színvonalas és érdekes tematikájú tábor nélkülözhetetlen a gyerekek számára. Itt nem csupán új barátságok köttetnek, de hasznos új ismeretekre is szert tehetnek a jelentkezők. Egy szuper táborszervezés olyan, mint egy nyári gyerekfesztivál ezer meg ezer olyan programmal a fiatalabb generáció számára, amelyeket a szülők és a nagyszülők a legjobb szándékkal sem produkálhatnak.

Jé, ezt is tudom!

A gyerekek teljesen más tapasztalatokat szereznek a táborban, mint az iskolában vagy otthon. A számtalan friss impulzus táplálja az önállósodás folyamatát. A 7-8 évesek megtanulják maguktól felszeletelni a vegán fasírtot vagy rántott húst. Rájönnek, hogy nem kell azonnal sírógörcsöt kapni, ha esetleg felhorzsolódott a térdük. Elég egy gyors ragtapasz, és futnak vissza a csapatversenyre. A nagyobbak kipróbálják, hogy nem ördöngösség kiöblíteni a csapatpólót vagy a -kendőt a mosdókagylóban, ha ráborult a kóla. Ebéd után pedig nincs ott anya, hogy elpakolja a mosatlan tányérokat és bögréket.

Új barátok, új készségek

Egy jó táborban rengeteg új barátot szereznek a táborozók az ország és a világ minden részéből. A XXI. században már a kapcsolattartás sem jelent problémát. Egész évben tudnak egymástól, a következő táborban már régi ismerősként köszöntik egymást. Sokan azt is megbeszélik, melyik emeleten és szobában szeretnének együtt lakni. Az ottalvós táborokban mindenkinek saját magának kell megoldania a problémákat és zűröket is.

Mindenki másmilyen

A szociális kapcsolatok pozitív alakítása és fenntartása érdekében elengedhetetlen a másság és a különbözőség elfogadása. A nyári táborokban általában többféle háttérrel és életkörülményekből érkező gyerekekkel találkozhatunk. Ebben a nem mindennapi közegben kiütközhetnek az ebből fakadó nézeteltérések vagy különbségek. A jó nyári táborban a táborozók a viszályokat vagy civódásokat több nézőpontból szemlélve, együttműködve kezelik. Így sajátítják el az elfogadás és a partnerség művészetét.

Ki a négy fal közül

A táborszervezők többsége alapból igyekszik odafigyelni a szabad levegőn töltött órák maximalizálására. A játékok, a csapatversenyek és a közösségi akciók többsége a szabadban zajlik. A tematikus táborokban az órák nagy részét is a tantermeken kívül tartják. Angolul beszélgetni hintázás közben is lehet, és a tudóstábor kísérleteihez sem kell feltétlenül zárt tér.

Örök gyerekek

Mindegy, hány évesek vagyunk, több-kevesebb rendszerességgel szükségünk értékes, inspiráló, kizárólag a kortársainkkal eltöltött időre. Ezért is kifejezetten remek döntés a nyári gyerektáborok mellett letenni a voksunkat. Ez nem csak a táborozókra igaz. A szervezők jó része is gyerekkora óta táborozik. Egy nyári gyerekfesztivál során egy kicsit mindenki visszaváltozik gyerekké – ettől lesz igazán jó a tábori közösség.

Kócos kis ördögök voltunk…
Konzervnyitás jelmezben

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyéb

Matyi iskolás lesz

– Zsófi, te szeretsz iskolába járni? – kérdezte nővérét a nagycsoportos óvodás Matyi. – Hmmm……

KAPCSOLÓDÓ