PEOPLE TEAM-táborok, 2020 – megvan az időpont!
Táborban
PEOPLE TEAM-táborok, 2020 – megvan az időpont!

Sok szülőnek okoz fejtörést, hogy mi legyen a gyerekkel a nyári szünidő hosszú hetei alatt. Több hónappal a vakáció kitörése előtt azon töprengenek, hogy milyen táborba írassák be a csemetéjüket, hogy az ne tengjen-lengjen egész nap, hogy ne csak a televízió vagy a mobiltelefon képernyőjét bámulja szüntelenül. A megfelelően kiválasztott táborok nemcsak új élményekkel gazdagítják a srácokat, de szociális képességüket is fejlesztik, hiszen a táborozás alatt olyan barátokra tehetnek szert, akik hosszú ideig jelen lehetnek az életükben. De nézzük, miért is győz fölényesen a tábor az otthoni semmittevéssel szemben!

Az idő hasznos eltöltése

A gyerekek számára rendkívül fontos, hogy az idejük nagy részét hasznosan töltsék, hiszen nemritkán elektromos kütyükkel múlatják az időt, miközben az érzékszerveiket és az agyukat öntudatlanul is parkolópályára kényszerítik. Egyre álmosabbak, fáradtabbak, feszültebbek, nyugtalanabbak lesznek, így szeptemberben nyúzottan kezdik majd a sulit, és hetek telnek el, mire újra belerázódnak a hétköznapokba. Ezzel szemben a tábori élet során olyan érdekes programokban lesz részük, amelyekre ugyan rengeteg energiát áldoznak, ám fel is töltődnek általuk.

A PEOPLE TEAM a legizgalmasabb táborokat kínálja a vakációzóknak, s mindent megtesz annak érdekében, hogy a 7–17 évesek a lehető legérdekesebb témákból és programokból szemezgethessenek. Már megvannak az idei 3 turnus időpontjai: 2020. július 19–25, július 26. – augusztus 1., augusztus 2–8.

A táborozás pozitívan formál

A szülő nemcsak azért voksol újra és újra a táborozás mellett (a csemetéket soha nem kihagyva a döntésből!), hogy mindenáron elfoglaltságot találjon az utódoknak, hanem gyakran az előző évek pozitív tapasztalatai okán is. A napi rutin, a rendszeresség, a közösséghez való alkalmazkodás, az önállóság nem mindenki számára természetes az otthoni közegben. A táborban be kell ágyazni, tisztán és rendben kell tartani a környezetet és figyelembe kell venni jó néhány másik gyerek kívánságait, szükségleteit.

Az ősök meglepetten tapasztalják, mennyit változtak a hazatérő táborozók – előnyükre. A táborozás rendszert hoz a gyerekek életébe, amelyet aztán otthon is alkalmazhatnak. Egy ilyen különleges és inspiráló közegben minden táborlakó rengeteget fejlődik, és teljesen átalakul az értékrendszer, a fontossági sorrend az életében, mint korábban volt.

A színes programok és a természet

A PEOPLE TEAM szervezte táborokban a gyerekek rengeteg időt töltenek a szabadban. Ez főleg a nagyvárosiak számára lehet szokatlan, ám egyben vonzó is. A gyerekek a saját bőrükön tapasztalhatják meg, hogy a mobilokon túl is van élet, sőt, sokan maguk is elcsodálkoznak utólag, hogyan voltak képesek felhőtlenül jól érezni magukat kütyük nélkül.

Ha szeretnél benyomást kapni arról, hogy mi minden van egy tinédzser fejében, amikor azt mondja, „király, megyek megint PT-be!” , kukkants bele a kisfilmjeinkbe.

A barátság szentsége

A gyerekek általában könnyen kötnek barátságot. A táborlakók egy közösséget alkotnak, senki nem vonja ki magát a programokból (miért is tenné, ha a számára fontos kortársakkal tölthet soha véget nem érő vidám órákat?), és remekül megértik egymást, ugyanazon a hullámhosszon működnek… Ezért aztán rendszerint fájdalmas a búcsú, de a frissen kialakult kötődések év közben is megmaradnak, és a legjobb barátok szinte azonnal elkezdik szervezni a következő PT-nyarat.

, , , , ,
Készüljünk a táborozásra!
Nyári tábor: tíz témacsomag és kétszer ennyi alternatíva

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyéb

Matyi iskolás lesz

– Zsófi, te szeretsz iskolába járni? – kérdezte nővérét a nagycsoportos óvodás Matyi. – Hmmm……

KAPCSOLÓDÓ