Készüljünk a táborozásra!
Táborban
Készüljünk a táborozásra!

Hamarosan vége az iskolának. Minden gyerek fellélegezhet, hiszen jön a várva várt vakáció, a gondtalan pihenés. Nem árt azonban előre felkészülni a több mint két hónapos szünidőre, és legalább gondolatban listázni, mikor mit szeretnénk csinálni. Ha hosszabb utazást tervez a család, érdemes már most lefoglalni a szállást, a gyerkőccel pedig megbeszélni, hol szeretne táborozni.

Mindent időben

Évről évre nagyobb a választék, éppen ezért már tavasszal ajánlott szétnézni, tájékozódni, hiszen alaposan meg kell fontolni, milyen táborba írassuk csemeténket. Tartsuk szem előtt: nem magunknak választunk kikapcsolódást, hanem neki, így jól tesszük, ha megbeszéljük az utóddal is, mit szeretne, hol érezné jól magát. A PEOPLE TEAM remek táborokat indít kicsik és nagyok számára. Idén három turnusban (vasárnaptól szombatig), július és augusztus hónapban.

Miután kiválasztottuk, milyen tematikájú tábor dobogtatná meg leginkább a lurkó szívét, már csak annyi a feladatunk, hogy időpontot egyeztessünk. Bentlakásos vagy bejárós megoldást is választhatunk (az utóbbinál nagy valószínűséggel nekünk kell majd hozni-vinni a delikvenst). Ha ezzel megvagyunk, kívánatos mielőbb felvenni a tábor vezetőivel a kapcsolatot (egyes témák hamar betelnek, annyira népszerűek), nehogy lemaradjunk. Amennyiben több információt szeretnénk megtudni, úgy az adott tábor közösségi oldala is segíthet.

Tervezés a lelke mindennek

A szülők gyakran esnek abba a hibába, hogy túl sok programot szerveznek a vakációra, és egyik tábor követi a másikat. Persze remek arra törekedni, hogy a gyerekünk a lehető leghasznosabban és élménydúsan töltse a szünidőt, ám szinte mindig kötelező néhány köztes napot beiktatni: a táborozás előtt és után legalább egy rövid otthoni időszakot, amikor a gyerek a megszokott környezetében lehet! Hagyjunk neki időt felkészülni a következő táborra, illetve hogy kipihenhesse a fáradalmakat, és hogy feldolgozhassa az új élményeket.

Mindent időben

Ha nem pakoljuk össze időben csemeténk összes holmiját, annak csak kapkodás lesz a vége, és őt hozzuk kellemetlen helyzetbe. Nem elegendő az indulás előtti napon egy hátizsákba bedobálni a cuccokat, hiszen így nagy az esélye, hogy néhány igazán szükséges dolog otthon marad. Készítsünk listát, és jó előre gondoljuk át, mire lesz feltétlenül szükség, és mi felesleges. Az sem jó, ha a táborozó bármiben hiányt szenved, jóllehet az sem megoldás, ha a fél házat magával viszi.

Egy kis veszteség belefér

A szülőknek számítaniuk kell arra, hogy a nebuló nem annyi cuccal érkezik haza, mint amennyivel útjára engedték. A megváltozott tábori környezetben a rengeteg friss élmény és az állandó zsongás közepette nem az az elsődleges számára, hogy vigyázzon a motyójára. Az utolsó napon meg a szomorúsággal vegyes izgatottság miatt fordulhat elő, hogy a táborban marad egy póló vagy törülköző. A kisebbeknél kiváló megoldás a ruhadarabokat névvel ellátni, így nagyobb eséllyel lesz beazonosíthatók utólag.

,
Nyaraljunk együtt, s mégis külön! Irány Kecskemét!
PEOPLE TEAM-táborok, 2020 – megvan az időpont!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érzelmek és álmok

Az egyik osztálytársam nagyon kreatív lány. Mindig valami szépet és egyedit alkot. Valamikor szerelmes novellákat…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Budapest felszabadulása

A felszabadulás azt jelenti, hogy valamely személy, közösség vagy terület tartós katonai elnyomás, megszállás alól…

KAPCSOLÓDÓ