Kétballáb – Nyunyóka-sztori
Táborban
PEOPLE TEAM tábor

Bulcsú, nekem elhiheted, hogy nincs kétballábas ember a világon. Nyunyóka-becsületszavamra mondom. Igen, az megesik, hogy úgy érezzük, semmi sem sikerül, és folyton megbotlunk valamiben, nekimegyünk az asztal sarkának, vagy éppen beütjük a fejünket a nyitott szekrényajtóba, amit elfelejtettünk becsukni. Nagyon sokszor előfordul az ilyen, de talán tudok rá egy jó megoldást.

Elmesélem neked Hunor történetét…

Hunor 7 évesen került be a PEOPLE TEAM-es 3D konstruktőrök táborába. A szülei úgy gondolták, itt nagy baja nem eshet. Szegény Hunorral mindig történt valami. Folyton fellökték, megbotlott, lepottyant innen-onnan. Úgy érezte, kétballábas, és már sosem lesz sikeres semmiben.

Azt már a régi PEOPLE TEAM-táborozók jól tudják, hogy az ilyen esetekben itt vagyok én, Nyunyóka, aki segítek a gyerekeknek. Meg itt vannak a táborlakók, akik megtalálják a módot arra, hogy az illető a tábor végére kigyógyuljon a kétbalkezességből.

Az első nap egyáltalán nem volt egyszerű. Hunor átesett egy széken, és beverte a térdét. Aztán kiejtette a kezéből a poharat, és az összetört. Délután nem vett észre egy követ, belerúgott, és hasra esett. Egyszóval elég szerencsétlenül indult a táboros élménye.

Szomorúan és fáradtan kullogott be a szobájába. Én már vártam rá. Bukósisakban, könyök- és térdvédőben. Hunor rám nézett, és hatalmas nevetésben tört ki. „Te is olyan kétballábas vagy, mint én!” – mondta, és magához ölelt.

Legalább már nem érezte magát egyedül. De azért a csapattársai sem hagyták magára, csak idő kellett nekik, amíg kitalálják a megoldást.

Beosztották egymás között, hogy mikor ki fog testőrként Hunor mellett menni, és megvédeni az esetleges balesetektől.

Futótűzként terjedt a hír a táborban, hogy van egy fiú a 3D konstruktőrösök között, akit úgy óvnak, mint valami királyt. Elindultak a találgatások, hogy miért olyan fontos az a gyerek.

Hunor pedig egyre jobban élvezte a helyzetet. Jó és igazságos királyként viselkedett. A csapattársai is büszkén védték a testi épségét.

Egy alkalommal Robi, az aktuális őr egy zümmögő bogár csípésétől védte meg Hunor királyt.

Mire elmúlt a tábori hét, Hunor belátta, hogy a kétballábasság igazából csak hozzáállás kérdése. Már egyáltalán nem aggódott amiatt, hogy baja eshet.

Ha időnként te is úgy érzed, hogy összecsapnak a hullámok a fejed fölött, ne ess pánikba! Főleg, ha éppen a PEOPLE TEAM táborában vagy. Itt mindig segítenek, és számíthatsz a csapatra.

Neked volt már kétballábas napod?

Kovács Dalma


Sötétség – Nyunyóka-sztori
Szomorúság – Nyunyóka-sztori

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

A titkos hódoló

Amikor Zsófi felkelt reggel, meglepődve látta, hogy a kerítésük elé valaki egy májusfát állított. Szép…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érezd a ritmust!

Szeretsz táncolni? Lazán, önfeledten mozogni a zenére? Vagy legalább belefeledkezve nézni a könnyed mozdulatokkal táncolókat?…

KAPCSOLÓDÓ