Szkafander és mágikus süveg
Táborban
PEOPLE TEAM tábor

A PEOPLE TEAM-táborokban a kreativitás minden visz. Lényegében az összes programhoz szükség van a táborozók és a táboroztatók képzelőerejére.

Fest, alkot, gyarapít
A különböző színű csapatok a zászlóikat, jelvényeiket nem készen kapják. Nekik kell megtervezniük, megrajzolni és kifesteni a zászlót, feldíszíteni a csapattablót. Ehhez alapanyagot – krepp-papírt, festéket, ragasztót, egyebeket – biztosítunk, ám ez az eszkötár soha nem elégíti ki a táborozók fantáziáját. Mindenki azt tesz hozzá, amit éppen talál, így lehet egy kólásüvegből jogar, egy selyemkendőből királyi palást, egy leszakadt gombból medveszem.

Minden jöhet
A délutáni kézművesfoglalkozásokhoz is felhasználunk mindent, ami könnyen és gyorsan elérhető. Egy 500 fős tábornak óriási az anyagigénye, ezért minden nyár előtt megkérjük a leendő táboroztatókat, hogy gyűjtsék az üvegfestéshez felhasználható szörpöspalackokat és befőttesüvegeket. Ha nem sikerül mindenről levakarni otthon a címkét, sebaj, azt is megtesszük a Nagy Üvegmosás című akció keretében.

Bábok a WC-ből
Az előkészítő napokon több száz üveget sikálunk tisztára, hogy gyertyatartók, színes vázák vagy evőeszköz-tárolók készüljenek belőlük az anyukák legnagyobb örömére. Furán hangzik, de gyűjtjük a WC-papír-gurigákat is. Számtalan féle báb vagy dísz készülhet belőlük. A büfében összegyűlt üdítőskupakok sem kerülnek a szemétbe: egy kis ragasztó segítségével gyönyörű montázsokat lehet belőlük készíteni.

A nagypapa kalapja alatt
A jelmeztárunkat is folyamatosan bővítjük: összeszedjük az otthon már nem használt ruhákat, kalapokat, nyakkendőket. Több céggel állunk kapcsolatban, akiktől megkapjuk a – méretük miatt – eladhatatlannak ítélt szöveteket. Akár egy egy-két méteres színes anyag is csodálatos átváltozásokon mehet keresztül. A királyi palásttól kezdve az angyalszárnyakon át a turbánig bármi lehet belőle.

Hoppmesterek gérokkban
A jelmeztárunkat tisztán, vállfára akasztva tartjuk. Rengeteg esti program elengedhetetlen szereplői a jelmezek: a táborozók és a táboroztatók is szívesen bújnak egy-egy elképzelt karakter bőrébe a több száz fős izgalmas Krimijáték vagy a fergeteges Szolgáltatóház kedvéért. Temérdek szerephez akad kész jelmez: a királylánynak abroncsos szoknya, az udvarmesternek gérokk. De ha nincs éppen megfelelő öltözet, akkor is készülhet a fehér zakóból űrhajósruha, vagy a cilinderből varázssüveg.

Fixáld a vakációt!
Nevelj közösségi embert!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Jó szerencsét!

Dologtiltás Nagymama azért szereti a december 4-ét, mert az dologtiltó nap. Ekkor tilos varrni vagy fonni, mert „Borbála” bedobná…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Te, én, mi, kapcsolat

November 30-a a hozzájárulás világnapja. Ezt a jeles dátumot 2018-ban hozta létre Jenny Wilson (Irregular…

KAPCSOLÓDÓ