Nevelj közösségi embert!
Táborban
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

A gyerekek szociális fejlődését nagyban segítik a nyári táborok. Akár ottalvós, akár napközis formában vesszük igénybe őket, hozzájárulnak ahhoz, hogy a csemeténk megtanuljon ismeretlen környezetben kommunikálni és boldogulni.

Anya, hagyjál békén!

Sok szülő esik abba a hibába, hogy azt hiszi, gyermeke nélküle még a cipőjét sem tudja bekötni, sőt pár nap alatt az éhenhalás szélére kerül. A fiatalok azért is szeretik a nyári táborokat, mert ott szülői felügyelet nélkül élvezhetik a vakációt. A táboroztatók tapasztalatai azt mutatják, hogy a gyerekek jó része szinte „felszabadul”, amikor megérkezik a táborba. Hiszen ott is vannak szabályok, de nem kell óránként ellenőriznie, megvan-e az összes zoknijának a párja, vagy ha aznap nem kéri, nem kell megennie az összes zöldséget.

Közösség

Egy tábor segít fejleszteni a gyerekek személyiségét és szociálisan érzékennyé teszi őket. Megtapasztalhatják a közösséghez tartozás élményét, és megtanulják, mit lehet és mit kell tenni azért, hogy mindannyian élvezzék az együttlétet. A tábori csapat csak akkor nyerheti meg a kupát, ha minden gyerek hozzátesz valamit a cél eléréséhez. A szakfoglalkozásokon csak akkor eredményes a projektmunka és készül el a film vagy táncbemutató, ha mindenki teljes erőbedobással dolgozik.

Van másik!

Fejlődik a gyerekek problémamegoldó képessége, miközben sokat tanul másokról – és közben észrevétlenül önmagáról. Egy táborban sokféle megoldandó szituáció adódik. Lemaradt valaki az ebédről? Sebaj, csak szólnia kell a büfében, és kap enni. Eltűnt a csapatzászló? Villámgyorsan készülhet egy újabb néhány lepedőből meg krepp-papírból. Elfogyott a fogkrém? Lehet kérni a szobatárstól vagy a táborvezetőktől.

Tercsi, Fercsi, Kata, Klára

Gyermekkorban legfontosabbak a barátok. Emberi kapcsolatainkat ebben az időszakban alapozzuk meg. Sokan szerzünk olyan lelki társakat, akik egész életünket végigkísérik. Nem ritka, hogy egy nyári tábor során találunk új barátokra. Egy országos szervezésű táborban hazánk minden szegletéből, sőt külföldről is szerezhet gyermekünk barátokat. A kapcsolattartás az internet világában nem okozhat gondot.

Tématáborok előnyben!

Legyen bármilyen irányú gyermekünk érdeklődése, szinte biztosan találunk a vágyainak és igényeinek megfelelő nyári tábort. Népszerű hobbi például a fotózás: ki ne szeretne egy számára kedves pillanatot, érdekes eseményt vagy egy szokatlan tárgyat megörökíteni? Természetesen a fotózás sokkal több annál, mint hogy megnyomjuk a „felvétel készítése” gombot. Ha igazán szép képeket szeretnék, érdemes a technikának legalább az alapjaival megismerkedni. Erre kitűnő lehetőség egy fotóstábor, ahol szakember vezetésével, kellemes körülmények között, játékos formában tanulhatják meg a gyerekek egy jó fénykép elkészítésének minden csínját-bínját. Amennyiben gyermekünk örökmozgó, használjuk ki ezt a tulajdonságát, és írassuk be egy, a testmozgást középpontba állító sport– vagy tánctáborba.

Szkafander és mágikus süveg
A gyerekekért most!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érzelmek és álmok

Az egyik osztálytársam nagyon kreatív lány. Mindig valami szépet és egyedit alkot. Valamikor szerelmes novellákat…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Budapest felszabadulása

A felszabadulás azt jelenti, hogy valamely személy, közösség vagy terület tartós katonai elnyomás, megszállás alól…

KAPCSOLÓDÓ