Tesód jön?
Táborban
Tesód jön?

Mi van, ha a nagyobb és a kisebb testvér együtt táboroznak? Milyen előnyökkel jár ez az egyik, milyen előnyökkel a másik számára?

Miért jó a kistesónak?

Ezen talán nem is kell sokat magyarázni: kisebb gyerekek esetében rendszeres a nagytesói felügyelet. A szülők sokkal nyugodtabban mennek el otthonról, ha rábízhatják az idősebbre a fiatalabbat. Meg persze ott vannak a táborokra már sokkal inkább hasonlító nyaralások: a gyerekek együtt mennek lubickolni, fagyizni, csavarogni. Lássuk be, ezeket a programokat egy 7-8 éves a kortársaival sem vállalná. Így van ez a táborozással is. Egy hét távol a családtól, anyától, apától… A nagyobbaknak jó buli, ám ha belegondolunk, hirtelen már nem is olyan csábító a táborozás. De ha jön a nagytesó, az más tészta!

Az igazán fiatal táborozók sem igénylik folyamatosan nővérük vagy bátyjuk jelenlétét, mégis sokkal inkább biztonságban érzik magukat a táborok első napjaiban az új környezetben, az elején még ismeretlen emberek között. Jó tudni, hogy van kihez szaladni a bajban, bár az esetek jelentős részében inkább az új élmények megosztása játszik fontos szerepet – amellett, hogy a tesóval eltöltött idő egyenlő a tősgyökeres táborozókkal való együtt lógással. A 2-3 évvel idősebbekkel nyomulni ebben az életszakaszban még igazán menőnek számít!

Miért jó a nagytesónak?

A félénkebbeknél – korkülönbségtől függetlenül – szintén rengeteget nyom a latba egy testvér jelenléte: lehetetlen, hogy bármikor egyedül maradjanak, sőt még az öcs vagy a húg pesztrálása is szórakoztató lehet. Mivel a legtöbb táborban ismeretlen emberek vesznek körül, a kistesó egy, a többiek számára érdekes pluszt is hozzáadhat a személyiségedhez. A táborok a szabadság és fantasztikus közösségi élmények szinonimái, ahol mindenki jó fej, és nem jellemző a kisebbek piszkálása, így akár egy alsós is része lehet a felsősök „bandázásának”.

Bátyként vagy nővérként egy jó nagy pirospontot is kiérdemelsz a szüleidtől, hiszen a húgodra vagy öcsikédre akkor is te vigyázol, ha ez messze nem jelenti azt, hogy végig össze lesztek zárva, sem azt, hogy állandóan muszáj igazodnod hozzá…

Egy játéktábor 15 évesen már nem túl izgalmas, ugye? Éppen ezért jöttek létre Magyarországon olyan „táborkomplexumok”, ahol számtalan témacsomag és még több szekció közül válogathatsz.

A PEOPLE TEAM az egészen kicsiket többek között játéktáborral, legótáborral, zöld táborral várja, míg a nagyobbak YouTube-táborba vagy fotóstáborba jelentkezhetnek. A lista természetesen még tovább folytatódhatna, hiszen a PT idén több mint 30 topikot hirdetett meg. Nem kell tehát attól félni, hogy csak az egyik testvér vágyai teljesülnek. A tematikus foglalkozások után pedig bőven jut idő a közös élményekre: a sportpályákon, a csapatversenyeken, a bulikban, az alkotósarkokban vagy akár a csúszdaparkban.

, , , , , ,
5 ok, amiért hasznos egy nyári gyerektábor
Pofonegyszerű játékszabályok

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Gyümölcsoltó Boldogasszony

– Nagymama, a gyümölcsök milyen oltást kapnak? Bárányhimlő vagy szamárköhögés ellenit? – kérdezte Matyi. –…

KAPCSOLÓDÓ