Táborok kis zseniknek
Táborban
PEOPLE TEAM tábor

A nyári táborok közül a gyerekek többsége a sport- és élménytáborokat vagy a nyelvi felkészítőket részesíti előnyben. Akadnak azonban olyanok, akik a műszaki és a természettudományos területen szeretnének továbbfejlődni. Az alábbi lehetőségeket nekik találták ki.

Asimov jóslata

A felnövekvő generációk életét már meghatározzák a robotok és a mesterséges intelligencia. A jövő munkahelyei elképzelhetetlenek a technika ezen újdonságai nélkül. E téma iránt minden korosztály érdeklődik, hiszen a XXI. század egyik legmeghatározóbb fejlesztése a robotizáció. Vajon valóra válik-e Asimov jóslata, és egyszer fellázadnak a robotok? Itt még azért nem tartunk, de arra már megtaníthatod a robotodat, hogy odahozza neked az üdítőt, és irányíthatod akár a saját telefonodról is. A robotikakurzusok résztvevői önjáró szerkezeteket építenek és programoznak. A turnusok foglalkozásai segítenek eligazodni a tengernyi különféle alkatrész, a LED-ek és a kapcsolók, a szenzorok, az irányító áramkörök és a különféle motorok dzsungelében. Az izgő-mozgó szerkezetek a Scratch nevű program segítségével jönnek létre. A sokféleségnek csak a fantázia szab határt.

Digitális világ

Az iskolai számítástechnika-órák sokszor elavult tudást közvetítenek, miközben már az általános iskolás korosztály is pillanatok alatt megtanul alkalmazást fejleszteni, digitális órarendet készíteni. A 2000 után születetteknek nem gond egy prezentáció összedobása, és egy YouTube-csatorna menedzselése is csak ujjgyakorlat. A középiskolások komoly startupok fejlesztésére is képesek. Ha megépítenéd virtuálisan a világ legmagasabb épületét, vagy szívesen lennél látványtervező Spielberg következő filmjében, akkor kattints a programozótábor vagy a 3D konstruktőrök táborának linkjére!

Magasles

Amíg az informatikusok 3D-vel, CG-vel és animációval terveznek és alkotnak, addig a dróntábor résztvevői ennél is magasabbra vágynak. Miből épül fel egy drón? Hogyan működik? Először ezekre a kérdésekre kaphatsz választ, aztán kezdődhet a munka oroszlánrésze: a végén a saját drónod produkciójával nyűgözheted le társaidat.

Newton és az ősrobbanás

Egyre népszerűbbek a tudóstáborok. A résztvevők a fizika, a kémia és a biológia minden területéről új ismereteket szerezhetnek. Kísérleteket végeznek, bolygótúrán vesznek részt. A terepgyakorlatok során gyűjtött növény- és egyéb mintákat mikroszkóp alatt is megvizsgálják. Ellátogatnak a kecskeméti botanikus kertbe és a planetáriumba is. Majd mindennap érkeznek meghívott előadók: ragadozó madarak, kígyók vendégeskednek a táborban. Etológus segítségével jobban megismerhetik a kutyák viselkedését is.

Ez a tábor az a tábor

A fenti témákat a PEOPLE TEAM 500 fős táborában élvezheted. Hétéves kortól 17 éves korig érkeznek gyerekek az ország egész területéről és külföldről is. Nem csak bentlakásos formában lehet igénybe venni a PT-s nyári tábort: aki a közelben lakik, naponta bejárhat. Délelőtt mindenki a saját projektjével foglalkozik: előadásra készül, Shakespeare-t fordít, festéket kever, jelmezt varr, fotókat hív elő a sötétkamrában, verset vagy regényt ír. Van, aki filmet forgat, videót vág, logikai feladványokon töri a fejét, szaltókat vet vagy éppen dinócsontot keres. Aztán délután és este jöhet a fesztivál: karnevál, vetélkedők, diszkó, koncertek és sportversenyek vannak programon.

Itt a te helyed!
Nyári táborok 2022: fogynak a helyek

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Gyümölcsoltó Boldogasszony

– Nagymama, a gyümölcsök milyen oltást kapnak? Bárányhimlő vagy szamárköhögés ellenit? – kérdezte Matyi. –…

KAPCSOLÓDÓ