Kreatív vakáció
Táborban
PEOPLE TEAM tábor

A szüleid a nyári szünetre csak egyetlen táborba fizettek be? Oké, egy hetet a PEOPLE TEAM-mel töltesz, de mihez kezdesz a vakáció többi részével?

Programötletek

A kreativitásról a legtöbb embernek a művészeti alkotás jut az eszébe. Ha azonban nem vagy túlzottan nagy kézügyességgel megáldott ember, akkor is lehetsz kreatív abban, hogy változatosan, értelmesen és szórakoztatóan töltsd el a szabadidődet.

Legkézenfekvőbb a sport. Pattanj fel a kerékpárodra vagy a gördeszkádra, és irány a város! Húzd fel a sportcipődet, és fuss egy kört a szigeten! Menj le a leközelebbi ingyenes sportpályára, és kosarazz vagy röplabdázz egyet! Pingpongozzatok csapatostul! Az itt összeverődött társaságban új barátokra lelhetsz.

Ha új vidékeket akarsz felfedezni, ahhoz nem kell feltétlenül egy egzotikus szigetre repülnöd. A városban, az országban egész biztosan akadnak olyan helyek, ahol még sohasem jártál. Játssz turistát itthon! Vegyél egy BKK havi diákbérletet vagy egy MÁV-Volán-országbérletet, és tiéd az ország!

Menj egy kört a hegyen! Utazz át az összes Duna-hídon! Szállj fel egy ismeretlen járatra, szállj le ott, ahol épp kedved tartja, és menj tovább egy másikkal! Ahol látsz szép épületet, szobrot, műemléket, azt fotózd le! A végére lesz egy „környezetem szépségei” albumod.

Vízpart és vidék

A nyári szünetnek leginkább a vízpartról kellene szólnia. Ha távol van a Balaton és drága a strandbelépő, menj le a Duna- vagy Tisza-partra! Sok helyen találsz ingyenes fürdési lehetőséget, és a végére olyan csokiszínűre fogsz barnulni, mint az Adrián nyaraló osztálytársaid.

Igencsak szerencsésnek mondhatod magadat, ha vannak vidéken élő nagyszüleid. Nagymamádtól megtanulhatsz befőzni a nyári konyhában, nagypapádtól pedig barkácsolni a műhelyben. Simogathatsz kisnyulakat, bográcsozhatsz, és süthetsz húst nyárson.

Kézműveskedés

Szakad az eső. Lőttek a biciklizésnek, rollerezésnek. A csúszda pocsolyába vezet, a hinta csupa víz. Semmit nem lehet odakint csinálni. Csak egyvalamit ne tegyél: ne nyomkodd a telefonodat egész nap! Kész agymosást jelentenek a videók vagy a lövöldözős játékok.

Ha azt mondom: múzeum, te azt mondod: dögunalom? Nehogy azt hidd! Mostanság a múzeum nem egyenlő azzal, hogy némán állsz egy festmény előtt, és percekig bámulod. Rengeteg érdekes interaktív kiállítás létezik ma már, például az Illúziók Múzeuma vagy a legókkal teli KockaPark.

A végére azért néhány kézművesötletet is hoztam. Ha fedett a teraszotok, rajzolhatsz rá aszfaltkrétával. Vécépapír-gurigákból készíts bábukat! Építs bunkit kartondobozokból! Fonj koszorút pitypangokból! Készíthetsz egy tiritarka barátságkarkötőt.

Ilyen jó programokkal szinte elrepül az idő, és máris elérkezik a várva várt nyári tábor. Irány Kecskemét!

Szerző: Tóth Réka

A tavalyi vakáció
AIESEC, avagy honnan is jönnek angoltanáraink

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal…

KAPCSOLÓDÓ