Képezd magad informatikussá a táborban!
Táborban
Képezd magad informatikussá a táborban!

Változnak az idők. Pár évvel ezelőtt még úgy oktattak számítástechnikát az iskolákban, hogy a tanárok ezzel párhuzamosan ismerték meg a honlapkészítés fortélyait vagy a Comenius Logót. Ma már Dunát lehetne rekeszteni az informatikatáborokkal. Teljesen természetes tehát, ha egy nap azzal állít haza egy tinédzser, hogy applikáció- vagy weblapkészítéssel akar foglalkozni, ezért ilyen irányban tanulna tovább.

Ehhez jó alapozótudást adnak az IT-táborok. Ezeknek nemcsak a helye, ideje és intenzitása változatos, de a témáik is. A résztvevők életkorát tekintve úgy tűnik, nem lehet elég korán elkezdeni a szoftverfejlesztést. Sőt néhány szervező (például a Logiscool) már online kurzust is ajánl, a Skool pedig kifejezetten a lányokat célozza meg.

A Digiscool tanfolyama a középiskolásokat vezeti be a mérnöki és informatikai ismeretekbe, többek között a 3D-tervezésbe és -nyomtatásba és egy működőképes robot megalkotásába. Az úgynevezett blokkalapú programozófelületek, mint amilyen a LEGO WeDo 2.0 is, azért népszerűek a gyerekeknek szóló IT-táborokban, mert átfogó informatikai tudás nélkül is látványos eredményeket mutathatunk fel vele. Leírhatatlan sikerélmény, amikor megmozdulnak a legóautók, vagy kis figurák születnek a 3D-nyomtatóban. Az intenzív blokkalapú programozó-tanfolyam fejleszti az algoritmikus gondolkodást – hasonlót kínálnak a Dr. Code és a Funside táborai is.

A Minecraft-táborok ennél kicsit továbbmennek, habár így is játékosan mutatják be a kódolás alapjait. Parancssorok segítségével vezényelhető a játék, a foglalkozás pedig kiterjeszthető egészen a Java és a Python programnyelvek használatára. A felhasználók tégláról téglára, mintegy digitális makettként építenek fel városokat és egy-egy elképzelt világot. Nem csoda, hogy a Minecraft elképesztően sok rajongóval rendelkezik, és egyre több hasonló tábort hirdetnek meg az ország különböző pontjain – ilyen a Redstone is.

A drón- és robotikatáborok talán a legizgalmasabbak mind közül, ezekben ugyanis kézzelfogható eredménnyel jár a szorgalmas programozás. A PEOPLE TEAM-nél lehetőséged nyílik magányos farkasként és csoportban dolgozni. A lényeg, hogy mindenki azzal foglalkozhasson, ami lázba hozza, és olyan felállásban, ami kényelmes neki. Motorok, relék, szenzorok, drónok, kamerák és kontrollerek, minden elemeire szedve és újra összerakva, működés előtt, közben és után. Mindezt egyetlen hét alatt, Kecskeméten. A felfedezés vágyától hajtva átéled a kutatás és a problémamegoldás örömét, fejleszted képességeidet, felfedezed a benned rejlő tudóst és mérnököt, a sikeres projektek hatására pedig önbizalmad is nőni fog. Ha elakadnál, segítünk. Jelentkeztél már?

, , , ,
Nyári szünet 2020-ban – nyári táborok
Kívánj, válassz, dönts!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Pünkösdhétfő

Pünkösdvasárnap Zsófi nagy örömére részt vehetett a pünkösdikirályné-járáson. Kapott kölcsön egy szép piros szoknyás viseletet,…

KAPCSOLÓDÓ