Modern technika öt szemszögből
Táborban
Modern technika öt szemszögből

Mindannyian arra törekszünk, hogy megértsük a minket körbe vevő világot. Mindennap használjuk okoseszközeinket, tájékozódunk a legfrissebb e-csodákról, ám többségünk nem tekint a dolgok mélyére. Egyesek azonban nem elégszenek meg ennyivel: barkácsolni, kipróbálni, teremteni szeretnének. Őket nemcsak a legújabb telefonos funkció érdekli, hanem az is, hogy milyen fejlesztés tette azt lehetővé.

A kiskorú digitális bennszülöttek is hamar profi számítástechnikusokká válhatnak minimális gyakorlással. A fiatal IT-szakértők gyorsan azon kaphatják magukat, hogy már a barátaik eszközein is ők keresik a szoftverhibákat. Persze a bütykölést sem szabad elhanyagolni: van, aki néhány YouTube-videó segítségével képes házi telefonszervizt is beindítani; egypár alkalom után már csukott szemmel megy neki a megrepedt üveg vagy az elromlott kamera cseréje. A kis zsenik természetesen élvezik a munkát és annak gyümölcsét is. Már csak az a kérdés, hol bővíthetik a tudásukat? Lássuk be, az informatika- és fizikaórák nem kötik le annyira a tehetséges diákok figyelmét, mint ahogy az elvárható lenne. Kihívásokra, ravasz feladványokra áhítoznak! Azoknak, akik többre vágynak a szimpla tanóráknál, érdemes szétnézniük a nyári táboros kínálatban, amely hemzseg a lehetőségektől.

A PEOPLE TEAM tábora a TECH + JÖVŐ témacsomagon belül például öt szekcióba is várja a jelentkezőket. Alternatíva tehát bőven akad – adott esetben egyetlen szervezeten belül is.

(1) Még gimis vagy, de már „rendszergazdaként” nyomod a suliban? Vakon raksz össze komplex honlapokat úgy, hogy azt Zuckerberg is megirigyelné? Kattints az INFORMATIKATÁBORRA!

(2) A témacsomagban ROBOTIKA ÉS PROGRAMOZÁS topikot is találsz: amíg az informatikusok 3D-vel, CG-vel és animációval foglalkoznak, addig a programozók megtanulják felkészíteni a robotjaikat a legfurmányosabb feladatokra. Szenzorok, konstrukció, irányítás: kösd össze a masinát a számítógépeddel, így anélkül is dolgozhatsz rajta, hogy hozzáérnél!

(3) Kalandosabbnak tűnik, ami repül? Jelentkezz a DRÓNÉPÍTŐK ÉS -PILÓTÁK csapatába! Első lépésként megtanulhatod, milyen elemekből épül fel egy drón, aztán kezdődhet az alkotás. A turnus végén pedig már egy gyakorlott pilótához méltó manőverekkel kápráztathatjátok el a tátott szájú közönséget – te és a drónod.

(4) Nemcsak használni, de érteni is akarod az eszközeidet? Érdekel, hogyan működik a közvetett kommunikáció: a telefon, az internet, a TV? Mit tudsz a modern kor mesterséges intelligenciáiról és a legfejlettebb kiborgokról? Rengeteg fantasztikus elméletet sajátíthatsz el az ÍGY MŰKÖDIK foglalkozásokon.

(5) Bár a kütyük és a technika szerelmeseinek bármelyik tábor tökéletes választás, a PT szervezői tudják, hogy forradalmi ötletekkel egy tizenéves is előrukkolhat. A TE VAGY A JÖVŐ vendégei a legfrissebb, legszabadabb és legzabolátlanabb elmékhez érkeznek, és – többek között – az alábbiakról tartanak workshopokat: vízalatti város, biztonság és bankrendszer, személyi adatok és internet, humanoid gépezetek és az emberi agy… Engedd szárnyalni a kreativitásodat, nyiss az innováció felé: fedezz fel olyan területeket is, amelyekről eddig nem is álmodtál!

A digitális világ rajongóinak tehát nincs okuk aggadalomra: a PEOPLE TEAM-ben a hekkerektől a kamasz Steve Jobsokig mindenki behatóan tanulmányozhatja a korszerű technológiákat akár öt szemszögből is.

Mi a te perspektívád?

, , , , , , , , ,
Szuper nyári gyerekprogramok
Nyári szünet 2020-ban – nyári táborok

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Jó szerencsét!

Dologtiltás Nagymama azért szereti a december 4-ét, mert az dologtiltó nap. Ekkor tilos varrni vagy fonni, mert „Borbála” bedobná…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Te, én, mi, kapcsolat

November 30-a a hozzájárulás világnapja. Ezt a jeles dátumot 2018-ban hozta létre Jenny Wilson (Irregular…

KAPCSOLÓDÓ