Már a vonaton jóban lettünk
Táborban
PEOPLE TEAM tábor

Ne gondoljátok, hogy kizárólag anyu-apu expresszel közelíthető meg a PEOPLE TEAM-tábor! Idén duplázni tervező táborozónk, Dóri például a vonatra esküszik. Így mesélt nekünk erről:

Tavaly voltam először a PT-ben. Akkor ugyebár 16 voltam, így kicsit cikinek éreztem volna, ha anyumékkal kell átvonulnom a campuson… Persze nem sokkal gázabbak, mint bármelyik más szülő, de azért mégis.

Egyedül, persze, meg nem mertem volna megjelenni. Szerencse, hogy egyszerre jelentkezett velem a legjobb barinőm, Szandra is, úgyhogy megbeszéltük, hogy együtt megyünk. Ő sem akart gyerekesnek tűnni a szüleivel…

Leginkább a vonat tűnt a legjobb opciónak. Mi, ugye, budapestiek vagyunk, a Bp.–Kecskemét vonalon pedig, ha jól emlékszem, kétóránként indul rendszeres járat a Nyugatiból, szóval elég praktikus volt. Emlékszem, mekkorát röhögtem Szandrán, amikor megláttam a menetrendes tábla alatt ácsorogni egyhétnyi cuccal a hátán! Tisztára úgy nézett ki, mint egy málhás szamár…

A vonatozás legjobb része viszont nem is az volt, hogy lerázhattam anyuékat, és még csak nem is az, hogy halálra röhöghettem magam a hátizsákja alatt rogyadozó barinőmön, hanem hogy hamar rájöttünk: a vonat a többi PT-táborozóval van tele.

Először csak annyit fogtunk fel, hogy nagyon sokan vannak, aminek akkor – 40 fokban, természetesen bedöglött légkondival – nem igazán örültünk… Aztán el-elcsíptünk egy-két beszélgetésfoszlányt is. Kinek hányadik tábora ez? Mik voltak a legviccesebb sztorik tavaly? Kik voltak a legjófejebb mókusok? Ki melyik tématáborra jelentkezett? Mikor meghallottam elhangozni a tánctábor nevét, nem volt több kétségem…

Az egyetlen probléma az volt, hogy Szandra is meg én is eléggé félénkek vagyunk. Ő még egy fokkal jobb nálam, szóval ő ment oda először a többi archoz azzal, hogy: „Ti is a PEOPLE TEAM-be tartotok?” Nyilván igen volt a válasz, szóval át is ültünk a többi, ahogy kivettem, velünk egykorú sráchoz. Hamarosan az egész PT-különítmény egy helyre tömörült, páran lényegében végigálltuk az utat, vagy max. a táskáinkra, bőröndjeinkre dobtuk le magunkat. Tisztára olyan volt, mintha egy fesztiválra tartanánk… De valahogy senkit sem zavartak a körülmények, mindenki csak felszabadultan, egymás szavába vágva mesélte az élményeit, terveit a táborral kapcsolatban. Mire Kecskemétre értünk, annyi vicces sztorit hallottam már faágakra került zoknikról, zseblámpával tapogatózó éjszakai expedíciókról, hogy jobban kezdtem várni a tábort, mint előtte bármikor.

Pár lánnyal külön is jókat dumáltunk, úgyhogy mire Ceglédre értünk, már azt is eldöntöttük, hogy egy szobában leszünk. De a többi arccal is – „a srácok a vonatról”, ahogy később neveztük őket – folyamatosan együtt lógtunk érkezés után a táborban. Mintha legalább ezer éve ismernénk egymást. És ehhez nem kellett más, mint egy közös vonatút.

Úgyhogy ha két dolog száz idén, akkor az egyik az, hogy a nyarat a PT-ben töltöm, a másik pedig az, hogy megint vonattal megyünk.

Lejegyezte: Bárt Roland

Csapatromboló tréning
Kútba esett fogyókúra

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érzelmek és álmok

Az egyik osztálytársam nagyon kreatív lány. Mindig valami szépet és egyedit alkot. Valamikor szerelmes novellákat…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Budapest felszabadulása

A felszabadulás azt jelenti, hogy valamely személy, közösség vagy terület tartós katonai elnyomás, megszállás alól…

KAPCSOLÓDÓ