Kútba esett fogyókúra
Táborban
PEOPLE TEAM tábor

Ádám ujjaival tapogatta az ágy szélére készített ruhát, amelyet a nővér hozott. Érezte, hogy az anyaga más, mint az ő nadrágjáé. Ez pedig csakis azt jelenti, hogy a ruha nem az övé. Valami nem stimmel, gondolta bosszúsan. Pár perc múlva kiderült, hogy az ápolónő azért hozott új nadrágot, mert az övé elszakadt a balesetben. Már csak azt kellett kiderítenie, hogy a kötést mikor veszik le a szeméről.

Hátradőlt a kórházi ágy felemelt fejrészén, és megpróbált visszaemlékezni a történtekre. Élénken látta maga előtt, hogyan történt a baleset. Jó előre megtervezte a rablást, mindent alaposan előkészített. Az építkezésen dolgozó munkások fizetését minden pénteken ugyanaz a fickó vitte, ugyanazon az útvonalon. Csak annyit kellett tennie, hogy lefekszik az úton a kocsi elé, a sofőr kiszáll, ő pedig leüti, majd meglép a pénzzel.

A meglepetés ereje azonban nem segített. A sofőrnek pisztolya volt, amelyet elsütött, miközben Ádám leütötte. Már csak annyi ideje maradt, hogy a mellékúton hagyott autóval elmeneküljön, de a dulakodás miatt szédült, és néhány száz kilométerrel távolabb nekiütközött egy útszéli fának.

A kórházban tért magához, ahol a rádióban hallgatta a híreket. A pénzszállító sofőr nem sérült meg súlyosan, és részletes személyleírást adott a támadóról. Feltűnően kövér, alacsony, kiugró álló harmincas fickó. Ádám azonnal elhatározta, hogy fogyókúrába kezd. Mire kiengedik a kórházból, nyoma sem lesz a súlyos kilóknak, és nem tudják majd összefüggésbe hozni a támadással. A tervbe azonban hiba csúszott.

A rejtély megfejtése igazán gyorsan ment a zöld csapatnak. Fél óra alatt rájöttünk, hogyan bukott le Ádám. A kórházi ellátás nemcsak hogy bőséges, de finom is volt. Ádám a balesetkor súlyos agyrázkódást szenvedett, és nem néhány nap telt el, ahogy ő gondolta, hanem két hét. A fogyókúra terve meghiúsult. Ez idő alatt a rendőrség körözést adott ki, amelyben egy 120 kiló körüli férfit keresnek, aki valószínűleg megsérült. Csak néhány nap kérdése volt, hogy a környék kórházait is átvizsgálják. Addigra Ádám még hízott is néhány kilót.

A krimijátékot megnyertük, és a PEOPLE TEAM-táborban, Kecskeméten boldogan ünnepeltünk.

Szerencsés Melinda írása

Már a vonaton jóban lettünk
Kisasszonyok és vademberek

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal…

KAPCSOLÓDÓ