Kútba esett fogyókúra
Táborban
PEOPLE TEAM tábor

Ádám ujjaival tapogatta az ágy szélére készített ruhát, amelyet a nővér hozott. Érezte, hogy az anyaga más, mint az ő nadrágjáé. Ez pedig csakis azt jelenti, hogy a ruha nem az övé. Valami nem stimmel, gondolta bosszúsan. Pár perc múlva kiderült, hogy az ápolónő azért hozott új nadrágot, mert az övé elszakadt a balesetben. Már csak azt kellett kiderítenie, hogy a kötést mikor veszik le a szeméről.

Hátradőlt a kórházi ágy felemelt fejrészén, és megpróbált visszaemlékezni a történtekre. Élénken látta maga előtt, hogyan történt a baleset. Jó előre megtervezte a rablást, mindent alaposan előkészített. Az építkezésen dolgozó munkások fizetését minden pénteken ugyanaz a fickó vitte, ugyanazon az útvonalon. Csak annyit kellett tennie, hogy lefekszik az úton a kocsi elé, a sofőr kiszáll, ő pedig leüti, majd meglép a pénzzel.

A meglepetés ereje azonban nem segített. A sofőrnek pisztolya volt, amelyet elsütött, miközben Ádám leütötte. Már csak annyi ideje maradt, hogy a mellékúton hagyott autóval elmeneküljön, de a dulakodás miatt szédült, és néhány száz kilométerrel távolabb nekiütközött egy útszéli fának.

A kórházban tért magához, ahol a rádióban hallgatta a híreket. A pénzszállító sofőr nem sérült meg súlyosan, és részletes személyleírást adott a támadóról. Feltűnően kövér, alacsony, kiugró álló harmincas fickó. Ádám azonnal elhatározta, hogy fogyókúrába kezd. Mire kiengedik a kórházból, nyoma sem lesz a súlyos kilóknak, és nem tudják majd összefüggésbe hozni a támadással. A tervbe azonban hiba csúszott.

A rejtély megfejtése igazán gyorsan ment a zöld csapatnak. Fél óra alatt rájöttünk, hogyan bukott le Ádám. A kórházi ellátás nemcsak hogy bőséges, de finom is volt. Ádám a balesetkor súlyos agyrázkódást szenvedett, és nem néhány nap telt el, ahogy ő gondolta, hanem két hét. A fogyókúra terve meghiúsult. Ez idő alatt a rendőrség körözést adott ki, amelyben egy 120 kiló körüli férfit keresnek, aki valószínűleg megsérült. Csak néhány nap kérdése volt, hogy a környék kórházait is átvizsgálják. Addigra Ádám még hízott is néhány kilót.

A krimijátékot megnyertük, és a PEOPLE TEAM-táborban, Kecskeméten boldogan ünnepeltünk.

Szerencsés Melinda írása

Már a vonaton jóban lettünk
Kisasszonyok és vademberek

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érzelmek és álmok

Az egyik osztálytársam nagyon kreatív lány. Mindig valami szépet és egyedit alkot. Valamikor szerelmes novellákat…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Budapest felszabadulása

A felszabadulás azt jelenti, hogy valamely személy, közösség vagy terület tartós katonai elnyomás, megszállás alól…

KAPCSOLÓDÓ