Próbáld ki, és megszereted!
Táborban
PEOPLE TEAM tábor

Nem minden gyerek szeret táborba menni. Sokan inkább otthon maradnak, és megelégednek egy napközis táborral. Szerencsére ma már egyre több gyerek választja a bentlakásos táborokat. Próbáld ki te is, nem fogsz csalódni!

Táborveteránok

A tapasztalt táborozók kisiskoláskorban végigjárják a napközis táborokat, majd kipróbálják azt is, milyen pár hétig távol lenni az otthonuktól. A nyári táborozás nekik elengedhetetlen program a szünidőben. A legrutinosabb tinédzserek önállóan választják ki a megfelelő helyszínt és időpontot. Egy idő után azonban a legjobb tábor is unalmassá válhat. Sokan elgondolkodnak azon, hogy érdemes lenne valami újat, valami különlegeset kitalálni. Ehhez az igényhez alkalmazkodva a legprofibb táborok már többféle témát kínálnak egy helyen és egy időben.

17 tábor egy helyszínen

A PEOPLE TEAM nyári gyerekfesztiválja harmincéves múltra tekint vissza. A kecskeméti helyszínen már 17 témából lehet választani. Nyaranta több mint ezer 7–17 éves gyermek tölti náluk a vakáció egy részét. A júliusban és augusztusban megrendezett táborba jelentkezéskor meg kell jelölni egy témát, amellyel a leendő táborozó szívesen tölti a délelőttöket. A szülők többsége az angol nyelvet vagy a számítástechnikát tartja a leghasznosabbnak. A táborban a megszállott betűfalók, az informatika szerelmesei vagy a programozás és a robotika kedvelői, illetve a fanatikus filmrajongók is jól érezhetik magukat. Számtalan egyéb kurzus szerepel a kínálatban: többek között színészet, drónépítés, fotózás, képzőművészet és tánc.

Nem csak egészségeseknek

A PEOPLE TEAM táboraiban alapvetően egészséges gyermekek vesznek részt. Ha a gyermek önellátó, akkor a valamilyen fogyatékossággal rendelkező jelentkezőket is szívesen fogadják. Mozgássérültszoba és 24 órás orvosi felügyelet garantálja a teljes biztonságot. A tábor mottója a nyitottság és az elfogadás. A gyerekek az autizmusról szóló érzékenyítő előadásokon vehetnek részt. Mozgássérült-szervezetek képviselői mutatják be a kerekesszékesek mindennapi életét.

Nyitottság minden új iránt

„A befelé forduló gyerkőc bátortalanabb” – gondoljuk a legtöbben. Az ilyen beállítottságúak szívesen elvonulnak például egy könyvvel, aztán órákig elő sem bújnak a kuckójukból. Ellentétben az extrovertáltakkal, kerülik a nyüzsgést, a zajt, és nem igénylik a barátok kiemelt figyelmét. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy hasonló érdeklődésű kortársakkal sem szívesen töltenek időt. A PEOPLE TEAM nyári táboraiban első helyen áll a közösségépítés, a kreativitás és a játékos tanulás. A művészpalánták jó, ha nagy adag alkotókedvvel érkeznek, hiszen a turnus végi képtárlat vagy a fotókiállítás megnyitójáig még rengeteg munka vár rájuk. A kreatívírás-csoportban az ifjú irodalmárok magyar műveket olvasnak, és persze megtehetik első szárnypróbálgatásaikat is a költészet és a próza terén.

A közösség jótékony hatása

A számtalan új élmény nagy valószínűséggel kimozdítja a gyereket a komfortzónájából, de ettől egyáltalán nem kell félteni. Az azonos érdeklődési kör olyan erős közösséget kovácsol össze, amelyben végül mindenki jól fogja magát érezni. Egy-egy ilyen nyári tábor olyan ismeretekkel és benyomásokkal gazdagítja, amelyek mellett lassan elfelejtődik a tény, hogy mind ez idáig úgy tűnt, gyermekünk nem szereti a társaságot. Pedig lehet, hogy eddig csak elkerülték egymást a megfelelő partnerekkel. A kíváncsiság összehozza azokat a gyerekeket is, akik kiskorukban soha nem libikókáztak volna együtt a játszótéren. Egy táborban ugyanis bármi megtörténhet.

A választás szabadsága

Délutánonként minden gyerek szabadon kiválaszthatja, milyen programokon szeretne kikapcsolódni: strandolás, sportok, játékszoba, kézműves-foglalkozások, számháború és rengeteg más élmény színesíti a palettát. Esténként a tábor egy hatalmas fesztivállá változik. A vetélkedőkön különböző színű gyerekcsapatok mérik össze ügyességüket és tudásukat. A koncerteken, a zenés-táncos mulatságokon és a karneválon garantált az önfeledt szórakozás. A táborból senki nem távozik üres kézzel. Minden gyermek oklevelet kap a teljesítményéről. A versenyek minden részvevője ajándékokkal térhet haza.

Elveszett, semmi gáz!

Egy tábor az aktív pihenésről szól. Nem kellenek a legdrágább cuccok, nincs szükség több százezer forintos mobilra vagy más értékes eszközre. A lényeg a kényelem és a kortársakkal együtt begyűjtött élmények. A régebbi, de kényelmes cipő, a nagy tesó esőkabátja vagy a cseppet sem új, de kedvenc táska is tökéletes lesz. A tábor alatt óhatatlanul eltűnik valami: nincs meg egy fél pár papucs, tönkremegy a mobil töltője, vagy menthetetlenül elpiszkolódik egy póló. Egy fergeteges vakáció után az élmények és a kikapcsolódás is éreztetni fogja a hatását a hétköznapokban.

Tábor és fesztivál egyben
Itt a te helyed!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal…

KAPCSOLÓDÓ