3 hasznos nyári tábor
Táborban
PEOPLE TEAM tábor

Melyek azok a nyári táborok, amelyekben nemcsak jól szórakoznak a gyerekek, de hasznos tudással gazdagodhatnak általuk? Ezekből válogattunk.

Ha nyári táborokon gondolkodunk, sok szempontot kell figyelembe vennünk: a napközis vagy bentlakásos gyermekfelügyelet biztosításán túl megfelelő időpontot kell találnunk, ami nem esik egybe a családi nyaralással, valamint olyan témát választanunk, amely érdekli a gyermekünket, ráadásul az sem utolsó szempont, ha az ott szerzett ismereteket a mindennapokban, az iskolában és/vagy a továbbtanulás során is hasznosítani tudja. Az alábbiakban ajánlunk három olyan gyerektábort, amelyeket akár befektetésként is felfoghatunk.

Angoltábor

Az angoltáborokban intenzív, beszédközpontú képzésben részesülnek a diákok. Érdemes olyan tábort keresnünk, amelyet anyanyelvi beszélő tart – ha nem tud magyarul, illetve ha a diákok a világ minden tájáról érkeznek, a résztvevők tudásszinttől függetlenül rá lesznek kényszerülve arra, hogy angolul fejezzék ki magukat, egy egyhetes táborban pedig akkora fejlődés is elérhető, mint egy iskolai tanév alatt. A táborok többségébe általános iskolások is jelentkezhetnek.

Programozótábor

A programozótábort főleg azoknak a gyerekeknek ajánljuk, akik a felsőfokú tanulmányaikat ebben az irányban szeretnék folytatni. Vannak olyan gyerekek, akik már az általános iskola óta tudják, mi érdekli őket, az IT pedig tipikusan olyan terület, amely folyamatos fejlődik, változik. Az iskolai számítástechnika-órák sajnos nem képesek naprakész ismereteket nyújtani, ellentétben egy tematikus táborral, ahol a diákok több programnyelvvel és szoftverrel ismerkedhetnek meg.

Gazdasági tábor

Nem gyakori, hogy gazdasági tábort hirdetnek, holott az egyik leghasznosabb program: habár a gazdaság és a pénzügyi kérdések elválaszthatatlanok az életünktől, az a tapasztalat, hogy mégsem tudatosítják eléggé a gyerekekben a fontosságukat. Legyen szó a zsebpénz beosztásáról, a hitelek feltételrendszeréről vagy az infláció, továbbá a gazdasági válság okairól, sokak számára homályos foltokkal egyenlők a monetáris kérdések – a szülőkön kívül az iskolai oktatás is hasonlóképp kezeli a témát, épp ezért nem árt, ha a gyerekek szakértőktől szereznek pénzügyi tudatossági ismereteket.

A PEOPLE TEAM Alapítvány brókerek és tőzsdecápák táborába 13 és 17 év közötti fiatalokat várnak. A Magyar Nemzeti Bank támogatásával megvalósuló kecskeméti táborban fiatal egyetemisták és gazdasági szakemberek vezetnek be többek között az adózás, a tőzsde és a vállalkozások rejtelmeibe, így a tábor nemcsak azoknak a középiskolásoknak praktikus, akik előre szeretnék tudni, hogyan gazdálkodják ki minden hónapban az albérletre szánt pénzt, de azoknak is, akiknek már megfogalmazódott a fejükben egy startup gondolata. Hogyan csinálták mások? – kérdezhetik, és olyanoktól kapnak válaszokat, akiknek bejött a cégalapítás, és a saját bőrükön tapasztalták meg ennek minden előnyét és hátrányát. A PT gazdasági tábora három egyhetes turnusban, 2022. július 24. és augusztus 13. között érhető el bejárós és ottalvós változatban. A reggeltől kora délutánig tartó tematikus foglalkozásokat követően édes a pihenés, ám a gyerekek sosem unatkoznak, hiszen programok tucatjai közül választhatnak szabadon, és a többi tábori tematika résztvevőjével is összeismerkedhetnek: az 1991 óta táboroztató alapítvány a 7 és 17 év közötti diákokat idén 17-féle szekcióval várja, amelyek között a fentebb említett táborok (angol- és programozótábor) is megtalálhatók. Árak, témák, jelentkezési lap… ezek mind elérhetők a PT honlapján.

A táborok tábora Kecskeméten
3 különleges nyári tábor

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Jó szerencsét!

Dologtiltás Nagymama azért szereti a december 4-ét, mert az dologtiltó nap. Ekkor tilos varrni vagy fonni, mert „Borbála” bedobná…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Te, én, mi, kapcsolat

November 30-a a hozzájárulás világnapja. Ezt a jeles dátumot 2018-ban hozta létre Jenny Wilson (Irregular…

KAPCSOLÓDÓ