Garantált hangulat – PT-tábor, start!
Táborban
PEOPLE TEAM tábor

Van-e jobb egy élménygazdag nyári szünetnél? A PEOPLE TEAM szervezői úgy gondolják, nincs, ezért minden iskoláskorú gyerek örömére 2022-ben is megrendezik új generációs táboraikat. A 7–17 éves résztvevők ezúttal is a Neumann János Egyetem Homokbányai Kollégiuma területén élhetik át az év legtutibb buliját.

Buli vagy tábor? Is-is!
Miért említik egy napon a PEOPLE TEAM (PT) táborait a karácsonnyal vagy a Sziget Fesztivállal? A gyerekek a PT nyári táboraiban tucatnyi tematika közül választhatnak, amelynek szinte szakértőivé válnak, hála a fiatal és lelkes tanároknak, illetve a tapasztalatközpontú oktatásnak. A PT-ben vasszigor helyett a támogatáson, számonkérés helyett a begyakorláson van a hangsúly. Délutánonként szabad programok tucatjai közül választhatnak a táborlakók: legyen az strandolás, vízi csatázás, múzeumlátogatás, sportolás, előadások hallgatása… Ha csak le szeretnének heveredni a fűbe, és beszélgetnének valakivel, azt is megtehetik, semmi sem kötelező ugyanis. A PT-ben talán az a legjobb, hogy a résztvevők új arcokkal ismerkednek meg; nincs olyan, aki egyedül érzi magát. Akik egyszer megtapasztalták a PT- életérzést, ugyanúgy várják a nyári tábort, mint egy ünnepet, ami után emlékekkel és (ha bekapcsolódnak az esti csapatversenyekbe) ajándékokkal térnek haza szüleikhez. A hab a tortán pedig, hogy esténként karaokézhatnak, de koncerten is csápolhatnak.

Miről tanulnak a diákok?
A PT kínálata évről évre változik. Nem lesz ez másként 2022-ben sem, amikor a legkedveltebb szekciók mellett egy újdonság is elérhető, nevezetesen a 3D konstruktőrök tábora. A további 16 tematika a következő lesz: angoltábor, filmestábor, gamertábor, programozótábor, robotikatábor, dróntábor, brókerek és tőzsdecápák tábora, játéktábor, fotóstábor, kézművestábor, írótábor, tudóstábor, színházi tábor, kuktatábor, sport- és tánctábor. Reggeltől kora délutánig tartanak a tematikus foglalkozások, amelyek 5–10 fős csoportokban valósulnak meg. A létszámkorlátozás azért jó, mert nem marad le senki a tanulásban; az érdeklődési körön kívül az adott témakörben tájékozottságot/fejlettségi szintet is figyelembe veszik a szervezők.

Save the date
Idén is három PT-turnusra lehet számítani. A 7 napos, 6 éjszakás táborok dátumai: július 24–30., július 31. – augusztus 6., augusztus 7–13. Bármelyik turnusra és táborra érkezhetnek a gyerekek ottalvósan és bejárósként – a részvételi díj (amely SZÉP- kártyával és átutalással egyaránt kiegyenlíthető) ennek függvényében változik. Na és az is befolyásolja, hogy hányan jönnek egyszerre: testvér- és csoportkedvezmény érvényesíthető. Aki a bentlakásos verzióra szavaz, a kollégium kétágyas szobáinak egyikében alhat (akár a vele együtt érkező társával). Az elszállásolás kérdésétől eltekintve a napközis változatot választók is ugyanolyan ellátásban (napi háromszori étkezés, ételérzékenység és vegánság figyelembevétele, korlátlan gyümölcs- és zöldségfogyasztás, sokszínű programok, orvosi ellátás stb.) részesülnek, mint az ottalvósok. Az, hogy ez gyerekszemmel mit takar, az itteni élménybeszámolókból kiderül. Február 15-től lehet ide kattintva jelentkezni a táborokra. Jó lesz, nem kérdés.

Mi leszel, ha nagy leszel?
Kupaktól királylányig

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Gyümölcsoltó Boldogasszony

– Nagymama, a gyümölcsök milyen oltást kapnak? Bárányhimlő vagy szamárköhögés ellenit? – kérdezte Matyi. –…

KAPCSOLÓDÓ