Nyári táborok 2022: fogynak a helyek
Táborban
PEOPLE TEAM tábor

Siessen a regisztrációval az, aki idén nyári táborba menne, ugyanis 2022-ben rekordot döntött a jelentkezések száma.

Hiába az infláció, valamint az élelmiszerárak és a szállásdíjak emelkedésével együtt emelkedő részvételi díjak, idén rekordot döntött a nyári táborokba jelentkezők száma. Becslések szerint 2022-ben mintegy 225 ezer gyermek fog legalább egy hetet nyári táborban tölteni. Aki már valaha is táborozott, tudja, hogy mekkora segítség a szülőknek és milyen nagy élmény a gyerkőcöknek egy jól megválasztott nyári tábor. Habár a tavalyihoz képest 10-12%-os áremelkedés várható, a családi adó-visszatérítésnek és a Coviddal kapcsolatos korlátozások enyhítésének köszönhetően ezúttal jóval több gyermek részvételére számítanak, mint a korábbiakban.

Akik már kiakaszthatják a megtelt táblát

Az előző két év visszafogottsága végre megszűnik, és ez nagy könnyebbséget jelent a táboroztatóknak, akik természetesen örülnek a jelentkezések meglódulásának. Ugyanakkor előfordulhat, hogy a szervezők egyik óráról a másikra szembesülnek a túljelentkezés problémájával, és hirtelen ki kell akasztaniuk a MEGTELT táblát. A méltán népszerű PT már most, bőven több mint egy hónappal a táborstart előtt sem tud néhány szekcióra jelentkezéseket fogadni a turnusonként 500 gyereket nyaraltató táboraiba.

Palotás Attila, a PEOPLE TEAM táborainak szervezője megosztotta velünk, hogy a hirtelen jelentkezői dömping miatt annyira betelt az első (július végi) turnusuk, hogy átcsoportosításokat is végre kell hajtaniuk; a háromból az első hétre kizárólag bejárós változatra fogadnak gyerekeket – de így sem az összes tematikára. Úgy tűnik, a 17-féle szekcióval készülő PT legnépszerűbb témái közül néhányra már a második turnusban sem lehet jelentkezni: gamertábor, dróntábor és kuktatábor. Persze ott van még a harmadik hét…

Mindenki a különleges táborokat keresi

A sport-, a kaland- és a nyelvtáborokon túl is van élet, és ezt a szülők és a gyerekek egyaránt tudják és értékelik, ez lehet legalábbis annak az oka, hogy főleg a különleges táborokat keresik. A fentebb említett kecskeméti PT választható témái is haladnak a korral: idén újdonságként jelenik meg a 3D konstruktőrök tábora, amelyet több helyen úgy emlegettek a hazai sajtóban, hogy a gyerekek akár a Schwarzenegger-féle terminátor szemgolyóját is kinyomtathatják. A gyakorlatközpontú foglalkozásokra és a délutáni/esti szabad programokra épülő új generációs táborok 1990 óta működnek, azóta évről évre változtattak a tematikákon és a programkínálaton, így garantálva azt, hogy az a tini se unatkozzon, aki évek óta visszajár hozzájuk. A PT robotika- és 3D-s táborára még lehet jelentkezni ide kattintva, de az érdeklődők jól teszik, ha sietnek, hiszen napokon belül ugyanúgy megszüntethetik a regisztrációs lehetőséget, mint ahogy például a drónépítős táboruk esetében tették.

A lényeg a szórakozva tanulás

A PEOPLE TEAM kecskeméti táborai más, hagyományosabbnak tekinthető tematikákat is igyekeznek a csúcsra járatni: a fotóstáborban profi fényképezőgépet adnak a gyerekek kezébe, és kiállítást szerveznek a legjobb képeikből, de ugyanígy kiállítják a kézművestáborban részt vevők alkotásait is, amelyeket akár a szülők is megtekinthetnek az utolsó napon. A tánctáborosok, a filmesek és a színházi táborosok szintén bemutatják műveiket. Az írótáborba regisztrálók neves magyar írók és költők instrukciói által fejlődhetnek, a kukták pedig receptekkel térnek haza. A brókerek és tőzsdecápák táborába jelentkezők a startupokról és a pénzbeosztásról tudhatnak meg többet, az angoltáborba jelentkezők annyit fejlődhetnek egy hét leforgása alatt, mint az iskolapadban ülve egy tanév során, a programozóknak pedig akár a karrierjüknek is megágyazhat a PT tábora. Van még játéktábor és tudóstábor a mindent felfedezni vágyóknak, és sporttábor az örökmozgóknak. Mindez egy helyszínen valósul meg, ha lehet így fogalmazni, a készlet erejéig – ezért érdemes minél előbb bebiztosítani a helyünket.

Táborok kis zseniknek
Az ideális nyári tábor testvéreknek

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érzelmek és álmok

Az egyik osztálytársam nagyon kreatív lány. Mindig valami szépet és egyedit alkot. Valamikor szerelmes novellákat…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Budapest felszabadulása

A felszabadulás azt jelenti, hogy valamely személy, közösség vagy terület tartós katonai elnyomás, megszállás alól…

KAPCSOLÓDÓ