Nyugalom – Nyunyóka-sztori
Táborban
PEOPLE TEAM tábor

Zsófi, hidd el, hogy nem kell mindig aggódni! Látom rajtad, hogy folyton valami miatt nyugtalan vagy. Idegeskedsz, hiszen először táborozol. Higgy nekem, nem lesz semmi gond. A PEOPLE TEAM táborában tudják, hogy mi a dörgés. Már annyi ideje vezetik a tábort, hogy biztos lehetsz abban, minden a legnagyobb rendben lesz.

Hogy meggyőzzelek téged erről, elmesélem neked Hanna történetét…

Hanna alighogy befejezte az első osztályt, máris beíratták a szülei a PEOPLE TEAM tánctáborába. Az egész ottalvós, egyedül levős történet idegen volt a számára. Ezért már az ágyfoglaláskor ott vártam rá egy üzenettel a fülemre tűzve: „Nyugalom!”

Hanna nagyon izgatott volt. Idegesen próbált mindennek és mindenkinek megfelelni. Folyton azért aggódott, hogy vajon mit fog elrontani. Már három éve táncolt, de még mindig idegesen indult neki a gyakorlatoknak. Képtelen volt ellazulni.

Arra gondolt, hogy kimegy velem a füves pályára, és ott kicsit gyakorol, mielőtt a többieknek is bemutatja a tudását. Az első lendületvételkor azonban megtorpant. Ilyen gondolatok futottak végig az agyán: „Mi lesz, ha elesek, és eltörik valamim? Mi lesz, ha kinevetnek? Vagy ha megütöm magam? Vagy megrúgok valaki mást? Mégse volt jó ötlet a tánctábor…”

Abbahagyta a gyakorlást, és kiült az egyik padra. Szorosan magához ölelt, és zokogni kezdett. Ekkor lépett mellé Zita, a tánctábor turnusvezetője. Leült Hannához, és beszélgetni kezdett vele. Először Hanna nem akarta elmondani, hogy mi a nyugtalanságának oka, de végül meggyőztem, hogy nyíljon meg Zita előtt.

Hosszasan beszélgettek, végül Zita így szólt: „Tudom, hogy ilyen fiatalon gondot okoz a megfelelés. Bizonyítani szeretnél a szüleidnek és nekem, meg a többieknek is. Minél idegesebb vagy, annál több hibát fogsz véteni. Hidd el, hogy a tánctáborosok többsége azért jön ide, hogy tanuljon és fejlődjön. Én és a tanártársaim pedig azért vagyunk, hogy segítsünk nektek, és vigyázzunk rátok. Vannak előírások, amit a biztonságotok érdekében be kell tartanunk. Csak hogy megnyugodj, az én szárnyaim alatt még senkinek sem esett baja. Ha pedig valamitől egyelőre félsz, akkor azt hagyjuk, és majd később megpróbálod újra.”

Hanna megköszönte Zitának a segítséget, és megölelte. Aztán velem a kezében elszaladt, hogy megismerkedjen a többi tánctáboros lánnyal, és barátokra leljen.

Mindegy, hogy melyik tábortípusba érkezel. A felnőttek azért vannak itt, hogy segítsenek neked, és minél több mindent megtanulhass. Bíznod kell bennük és a tapasztalataikban!

Na mit gondolsz, Zsófi hamar megnyugodott, és barátokra lelt?

Kovács Dalma


Szófogadás – Nyunyóka-sztori
Akvafóbia – Nyunyóka-sztori

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Nap vagy nap?

– Jött a suliba egy angol srác! – újságolta lelkesen Zsófi. – És azon akadt…

KAPCSOLÓDÓ