Sokkal szabadabb, mint egy átlagos tábor
Gyerekszem
PEOPLE TEAM tábor

Nyári tábor gyerekszemmel

Kata 2021-ben fordult meg első alkalommal az 1991 óta táboroztató PEOPLE TEAM kecskeméti helyszínén. Legjobb élmények és apróságok, amelyek mégis fontosak – azaz így érzi magát egy tizenéves az új generációs nyári táborok paradicsomában.

„Idén nyáron jártam először PT-táborban. Az első meglepő dolog az volt, hogy nagyon könnyen lehetett ismerkedni az emberekkel. A második, hogy sokkal szabadabb volt, mint egy átlagos tábor. A harmadik pedig az, hogy mindenki táncolt, ezen kifejezetten megdöbbentem.

Számtalan élményt szereztem. Vicces volt, hogy az egyik srác, aki elég laza volt, meg nagyon flegma, ebédre minipizzát evett, és amikor az asztalhoz ért, csak úgy ledobta a papírtálcát, és a sok kis pizza mind másfelé esett, én pedig elkezdtem nevetni, míg ő szomorúan bámult a pizzákra, majd rám. Az is tetszett, amikor egy játékban úgy néztem ki, mint egy törpe, és minden erőmmel azon voltam, hogy leborotváljam egy fiú lábát.

A humoros pillanatok mellett akadtak komolyak is. Amikor egyik este lelkiztünk, sok nyomasztó dolgot hallottam a társaimtól. Nagyon jó társaságba kerültem, és egymást ölelgetve beszélgettünk.

A leghasznosabb dolog, amit tanultam a táborban: merj beszélgetni és ismerkedni. Sokat nőtt az egóm, rengeteg dicséretet kaptam, még tanártól is. Habár azt el bírtam volna viselni, ha az idősebb korosztályt kicsit kevésbé tartották volna »rövid pórázon«. Nincs szégyenérzetem, azt valahogy kihagyták belőlem, de azért mégis, na…

A fotóstáborban elsajátítottam a fényképezőgép használatát, a képszerkesztést, a modellbeállítást, valamint a modellkedést, a tábor tehát sokat segített a hobbim fejlesztésében.

A kedvenc szekcióm a színésztábor, és a legtutibb az ő előadásuk volt. A programok közül az Animal Cannibals-koncert jött be a leginkább.

A szállás rendezett és tiszta volt, nagyon tetszett, kényelmesek voltak az ágyak. Az egyetlen, amit sajnáltam a helyszínnel kapcsolatban, hogy nincs lift. Annak viszont örültem, hogy közel van a természet. Az ételek közül a kedvenceim a pizza, a rántott hús és a gyros voltak.

Összességében minden szuper volt, eddig ebben a táborban éreztem magamat a legjobban. Szeretnék jövőre is jönni, biztosan készülnek új programmal.”

Így igaz: a PEOPLE TEAM nyári táborai 2022 nyarán is megnyitják kapuikat a 7–17 éves diákok előtt, ezúttal 17 témával. A részletekért kövesd a szervező honlapját!

Minden van, még kozáksapka is

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Ápolók világnapja

– Nagymama, képzeld, már neked is van világnapod! – lelkendezett Matyi. – Nekem? Mikor és…

KAPCSOLÓDÓ