Minden van, még kozáksapka is
Gyerekszem
PEOPLE TEAM kuktatábor

Lehet élvezetes egy nyári tábor, amelyben a gyerekek főzni tanulnak? Még szép! Péter eddig kétszer vett részt az 1991 óta működő PEOPLE TEAM táborában – visszajárni ugyanarra a helyszínre azért is tanácsos, mert előnnyel indul az, aki egyszer már felfedezte a terepet. Péter is így volt ezzel, másodjára már tudta, mi hol található, és rettentően várta, hogy találkozhasson az ismerőseivel, hiszen a PT-sek körében nem titok, hogy a PEOPLE TEAM neve egyet jelent a haverokkal és a jó programokkal. A fiú így nyilatkozott a főzőtáborról:

„Nagyon-nagyon kedvesek a tanárok, igazi élmény minden évben visszajönni, és még többet tanulni. A tanárunk, Szilvi a második héten megkérdezte tőlünk, hogy mit szeretnénk sütni, én pedig javasoltam, hogy csináljunk kozáksapkát, ami egy bonyolult sütemény. A végén sajnos nem maradt idő ezt elkészíteni. Aztán a rá következő héten Szilvi közölte velünk, hogy ezen a héten meg fogjuk csinálni, és tényleg utánanézett, mindent beszerzett, rengeteget segített, nagy hálásak vagyunk neki. Innen is pusziljuk!

A környezet – az NJE Homokbányai Kollégium és a környéke – szerintem remek, van zöldfelület, büfé, kiülős részleg, szóval tényleg minden megtalálható itt. Összességében tökéletes volt az egész, és megfelelőnek találtam a délelőtti és a délutáni programfelosztást is. Közülük a Disney-szöveg-átírás volt a legtutibb. Délutánonként röplabdázni szerettünk, a sportok közül ez volt a kedvencünk. Egyedül az nem tetszett, hogy 10-kor el kellett menni aludni. Az esti programot követően nagyon hamar vége lett a napnak, pedig még szívesen maradtunk volna a Hangárban.

Naná, hogy megyek 2022-ben is! Vagy ahogy az egyik lány mondta, »jövő héten három hétre jövök« (haha). Az is tetszene, hogyha visszajönne a téli PT. A PT-ben tényleg olyan, mintha karácsony lenne, amit nem a szüleinkkel, hanem a barátainkkal töltünk el.

Sok mindent elsajátítottam itt, legfőképpen olyan dolgokat, amik a főzéshez kapcsolódnak. Heti szinten sütök-főzök; rengeteget tanultam a táborban, ezeket az ismereteket a mai napig rendszeresen használom. Kaptunk egy receptkönyvet is. Most már el tudom készíteni például a következő dolgokat: csirkepörkölt, pogácsa, kozáksapka, banánturmix, spagetti. Emellett a legfontosabb, hogy életre szóló barátokat is szereztem.”

Sokkal szabadabb, mint egy átlagos tábor
Versenyeken tudtam használni az itt tanultakat

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

A titkos hódoló

Amikor Zsófi felkelt reggel, meglepődve látta, hogy a kerítésük elé valaki egy májusfát állított. Szép…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érezd a ritmust!

Szeretsz táncolni? Lazán, önfeledten mozogni a zenére? Vagy legalább belefeledkezve nézni a könnyed mozdulatokkal táncolókat?…

KAPCSOLÓDÓ