Sokan kérdezik, hogy hol van ez a tábor
Gyerekszem
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Kecskemét ad helyszínt nyaranta a PEOPLE TEAM (PT) gyerekfesztiváljának. Hogy miért olyan ellenállhatatlan ez a tábor, arról Sári beszélt nekünk.

„A táborozásnak köszönhetően jobban megismerem saját magam, a határaimat, miközben barátkozhatok, és elengedhetem magamat. A tábor rengeteg nevetést és iszonyatosan élvezetes programokat jelent.

A PT-be indulás előtt azon pörögtem, hogy hogyan néznek majd ki a szobák, milyenek lesznek a délelőtti foglalkozások, aztán pedig a délutániak. Attól tartottam, hogy nem találom majd meg a helyemet, és unatkozni fogok, illetve hogy rossz lesz az étel. Végül nem volt semmi gond. A szüleim is aggódósak, őket azzal nyugtattam, hogy biztonságban vagyok, rengetegen figyelnek rám, arra, hogy épségben legyek.

A táborban megismertem más kultúrákat, fantasztikus embereket, akik sokat tanítottak nekem az egyetemről, pozitivitásról, életről egy másik országban, egy másik kontinensen. Fejlesztettem a kommunikációs képességemet, az angolnyelv-tudásomat. Nekem az angoltábornál a legfontosabb az volt, hogy a tanárom érthetően beszéljen, segítse az angolom fejlesztését, tanulhassak tőle. Ha változtathatnék valamin, akkor azt javasolnám, hogy inkább több kultúráról legyen szó, mint angol nyelvről, nyelvtanról.

A tábor első és utolsó napjára is jellemző a sírhatnék. Az első nap még kicsit ismeretlen a környezet, nem vagyok olyan magabiztos, olyan nyílt. Teljesen normális az a hatalmas tömeg az étkezéseknél, ezért annak, aki először jön a PT-be, azt tanácsolnám, hogy nyugodtan üljön bárhová, és ne féljen. Utolsó nap semmi másra nem vágynék, mint hogy maradhassak még, mert addigra már megtalálom a helyemet, megnyílok az új dolgok felé. Mindkét nap egy kicsit (vagy nagyon) szomorú, ugyanakkor boldog is.

A PT-s délutáni/esti programok okozzák a legtöbb nevetést, azt, hogy évről évre tömegesen jelentkeznek a gyerekek. Itt megmutatkozik a táboroztatók, mókusok és kismókusok elszántsága, képesek olyan hülyét csinálni magukból, hogy azon minden táborozó jól mulasson, ami dicséretre méltó. A késő esti programok pedig rendkívül informatívak és hasznosak.

A PT-ben minden nap különleges, de a pénteki bulik a leghangulatosabbak. Idén a második turnus péntek estéjén egy csoportba verődve táncoltunk, és élveztük az utolsó estét. Nem számított, hogy sokan akkor láttuk egymást először, jól éreztük magunkat. Még pár angoltanárt is sikerült befűzni néhány tánc erejéig, ami megkoronázta az estét.

Már el sem tudom képzelni a nyaramat PT nélkül, illetve ha a tábor szó szóba kerül, azonnal a PEOPLE TEAM jut róla eszembe. Sokan kérdezik, hogy hol van ez a tábor, amire a válasz természetesen az, hogy Kecskeméten, de én úgy gondolom, hogy a PT maga a PT, és egy saját területe, helye van.”

A szüleim sem akartak hazamenni
Izgalom az első, szomorúság az utolsó napon

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal…

KAPCSOLÓDÓ