Fazék és fakanál
Tématáborok
PEOPLE TEAM-esek fagylaltozás közepette

„Az vagy, amit megeszel.” Az először a német filozófus, Feuerbach által használt kifejezés az idők során az egészségtudatos táplálkozás mottójává vált. A gyorsételek és a junk food térhódítása mellett a XXI. századra az egészséges étkezés egyre több családban tölt be fontos szerepet. Különösen a karantén idején értékelődött fel a főzés jelentősége: egy otthon készített fogás nemcsak a testnek, hanem a léleknek is jót tesz. Egy ételt megalkotni egyike a legkreatívabb elfoglaltságoknak. Ez nemcsak a felnőttekre, de a gyerekekre is igaz.

A házi fincsibb

Sok szülő igyekszik megszerettetni gyermekével a főzést. A saját készítésű étel elfogyasztása hatalmas öröm és büszkeség. A gyerekek megtapasztalják, milyen élvezetes a családi főzőcske. Ezáltal nem csak egészségesebben étkeznek, hanem a gyorséttermek kínálata sem lesz olyan vonzó.

Főzőiskola és nyaralás

A hétköznapok rohanásában és a hétvégék sűrű programjai között talán kevesebb idő jut az ilyen jellegű eseményekre. Egyre több szervezet kínál azonban nyári főzős vakációt. A Gourmand táborokban választani lehet az olasz és a karibi ízekre specializálódott kurzusok közül. A turnus végén a résztvevők receptfüzetet és kötényt kapnak ajándékba.

A Mindmegette kuktatáborban a konyhakalandorok megismerhetik a kenyérsütés fortélyait, kipróbálhatják különböző nemzetek ételeit és lekvárt főznek idényjellegű gyümölcsökből. A kézműves-foglalkozásokon maguk készítik el az üvegek címkéit, de megtanulják az ünnepi terítés művészetét is.

Apróktól kamaszokig

Egy 4 éves már aktív és hasznos segítség lehet a konyhában: fel tudja törni a tojást vagy szívesen kevergeti a tésztát. A 7–8 évesek már önállóan is el tudnak készíteni egyszerűbb ételeket. A PEOPLE TEAM bentlakásos kuktatáborába 7–17 éves korig várnak jelentkezőket. A táborozók maguk állítják össze a hét menüjét, és közösen vásárolnak be hozzá. A kecskeméti egyetem kampuszán nem csak kukták szorgoskodnak: a tábor többi lakója mind egy-egy választott témával (angol, sport, fotózás stb.) foglalkozik. Délután és este mindenki együtt kikapcsolódhat a rengeteg szabadidős program során. Koncertek, csapatversenyek, előadások, vetélkedők és bemutatók szórakoztatják a nyaralókat. A turnus végén aztán a főzés apró vagy fiatal mesterei hatalmas adag süteménnyel lepik meg a társaikat. Természetesen ebben a táborban sem maradhat el a munkát elismerő oklevél.

Koboldrétes és mézsör: főzőtábor indul
Kéthetes színésztábor Kecskeméten

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érezd a ritmust!

Szeretsz táncolni? Lazán, önfeledten mozogni a zenére? Vagy legalább belefeledkezve nézni a könnyed mozdulatokkal táncolókat?…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal…

KAPCSOLÓDÓ