Koboldrétes és mézsör: főzőtábor indul
Tématáborok
Koboldrétes és mézsör: főzőtábor indul

Többen már gyermekként ételintoleranciával küzdenek. Egyre gyakrabban hallunk a korán kialakult, esetleg veleszületett laktóz- vagy gluténérzékenységről, de az sem ritka, hogy egészségügyi vagy más okból vega/vegán egy család. Szerencsére ma már az óvodák és iskolák többsége tudomásul veszi a speciális étkezési igényt.

Főzőtábor vegánoknak (is)

A harmincéves múlttal veteránnak számító PEOPLE TEAM olyan táborokat szervez, ahol nemcsak megfelelő ételekhez jutnak hozzá a gyerekek, de ezeknek az elkészítéséhez is impulzusokat nyernek játékos formában. Tavaly nyáron nagy sikert aratott a vegán téma köré csoportosuló részleg a kuktatáboron belül, amelyben az egészséges táplálkozás alapjainak elsajátítása mellett gasztronómiai különlegességekkel és hagyományosnak számító programokkal (mint a palacsintasütés és a galuskaszaggatás) is megismerkedhettek a táborozók. Idén a távol-keleti gasztronómiai terület egyik szakértője vezeti be a fiatalokat többek között a szusikészítés rejtelmeibe.

A kukták díszebédje

A napjainkban kiemelt közkedveltségnek örvendő főzőtanfolyamok nem csak a kreativitásnak nyújtanak terepet: a KUKTÁK + CUKRÁSZOK szekcióban az egészséges táplálkozás, a gasztrokultúra és a vendéglátás alapjait sajátíthatják el a fiatalok. Bepillantást nyerhetnek különböző nemzetek konyhaművészetébe, ami ablakot nyit más kultúrák megismerésére.

A közös étkezések a jókedvű együttlét terepei. A szépen megterített asztal, a finom étel, a jó társaság és a sikerélmény különleges elegye feledhetetlenné teszi a táborban töltött napokat. A turnus utolsó napján a csoport tagjai egy százfős ünnepi asztalnál, a kukták díszebédjén látják vendégül barátaikat. Amit a főzőtudományon kívül útravalóként hazavihetnek, az a tapasztalat, hogy főzni jó, anyuék pedig boldogok lehetnek, hogy hazatérő csemetéjük otthon (és akár később, pályaválasztás idején) is kamatoztatni tudja, amit a távol töltött egy hét során megtanult.

Vár a PT

A PEOPLE TEAM tematikus programjai kiváló terepet nyújtanak ahhoz, hogy a 7–17 éves résztvevők valódi élményeket gyűjtve ismerkedhessenek meg egy-egy területtel, így a foglalkozásokban is örömüket lelik: mi sem áll távolabb a tábori valóságtól, mint a kényszer vagy muszáj fogalmak. Az új társaságban beszélgetések, tervezések, feladatok és mókázás segítik a közösség épülését.

A legjobb együtt beszélgetni, tapasztalni és alkotni – ezek pedig mind adottak a PT július végi-augusztus eleji kecskeméti táboraiban.

, , , ,
Angoltábor vidámparkkal
Fazék és fakanál

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyéb

Matyi iskolás lesz

– Zsófi, te szeretsz iskolába járni? – kérdezte nővérét a nagycsoportos óvodás Matyi. – Hmmm……

KAPCSOLÓDÓ