Horror a nyári táborban
Tématáborok
PT-s ottalvós és napközis élménytáborok

„Akkor szereztem első ismereteimet a horrorról, amikor nem én főztem” – mondta Alfred Hitchcock. Valószínűleg mindannyiunknak vannak rossz emlékei a közétkeztetésről, legyen az óvoda, iskola vagy – ne adj’ isten – kórház. De álljunk meg egy szóra! Nem szükségszerű, hogy a nyári táborokról is a menzaíz jusson az eszedbe. A PEOPLE TEAM legalábbis szakít azzal az elképzeléssel, miszerint nincs élet a száraz zsömlén, a főzeléken és a pörköltszafton túl.

Ezért szeretjük

A PEOPLE TEAM (PT) nyári táborai komplexitásukkal, rugalmasságukkal és projektalapú oktatásukkal vívták ki az elmúlt harminc évben 22 ezer gyermek bizalmát, akik eddig megfordultak a PT programjain. Mire számíthatsz, ha 7–17 éves vagy? 11 témacsomagra, azon belül mintegy 30 szekcióra, többek között az alábbiakra: angoltábor, informatikatábor, drónépítők és -pilóták, legótábor, színházi és zöld tábor, sport-, tánc-, illetve akrobatikatábor. A kecskeméti ifjúsági táborokban a sokszínűség a nyerő. Érkezz bárhonnan, bármilyen érdeklődéssel, biztosan megtalálod az ínyedre való foglalkozást, ráadásul a társaság is pazar. Rossz lenne, ha az élményt a kulináris élvezetek hiánya rontaná el, ám a PT szervezői erre is nagy hangsúlyt fektetnek.

Repeta is kérhető

A PT táborait idén három alkalommal, egyhetes turnusokban rendezik meg július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14. között. Akár bejárós (napközis), akár ottalvós (bentlakásos) változatra érkezel, ugyanazt az ellátást kapod, amit a többiek, vagyis reggelit, ebédet, vacsorát és korlátlan zöldség- és gyümölcsfogyasztást. A reggelit frissen szerzik be minden hajnalban, az ebéd kérhető húsos és vega változatban is – sőt, ha ételintoleranciával küzdesz, azt is figyelembe veszik, és tesznek arról, hogy a megfelelő ételeket vehesd magadhoz –, vacsorára pedig ne csodálkozz, ha például pizzát fogsz majszolni új barátaiddal. „Kellemes csalódás volt, hogy tésztát és sült krumplit is választhattunk. Korábban olvastam arról, hogy van büfé a tábor területén, de örülök, hogy nem kellett kényszermegoldásként az ottani ételekből jóllaknom, mivel az alapellátásban kínáltak is bőségesek és finomak voltak” – mondta Isti, egy tavalyi PT-s táborlakó.

Légy a magad ura! – főzőtábor gyerekeknek

A lehetőségek tárháza végtelen, ahogy mondani szokás. Ha nem csupán enni szeretsz, de a fakanál mögötti oldal is érdekel, érdemes szétnézned a KUKTÁK + CUKRÁSZOK témacsomagjában. Ezen belül 2021-ben három szekció közül választhatsz, név szerint a következőkből: kuktatábor, vegán tábor, cukrászok. Azután, hogy megmutatják az alapvető konyhai eszközöket és fűszereket, megtanulhatod, hogyan kell összedobni egy salátát, egy lecsót, vagy megsütni egy muffint. Dönts bármelyik mellett, a piac- és étterem-látogatás nem maradhat el, és a francia, a görög vagy a japán konyha remekeivel is megismerkedhetsz. A végén a kisujjadban lesz a tudás, amelyet otthon is kamatoztathatsz. A szüleid pedig örülni fognak, hogy ezentúl nem lesz szükséged segítségre egy virsli megfőzéséhez. Win-win szituáció; már csak a jelentkezési lapot kell megmutatnod nekik, amit itt érsz el.

Örökmozgóknak
Pénzmágusképző iskolásoknak

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyéb

Matyi iskolás lesz

– Zsófi, te szeretsz iskolába járni? – kérdezte nővérét a nagycsoportos óvodás Matyi. – Hmmm……

KAPCSOLÓDÓ