Pénzmágusképző iskolásoknak
Tématáborok
Tőzsdecápák Kecskeméten

Vajon képes egy gyerek beosztani a zsebpénzét? Lehet-e vele beszélgetni a családi kasszáról, hitelről vagy egyéb gazdasági kérdésről? Gyakran éri kritika az oktatási rendszert, mondván, hogy az iskola nem elsősorban az életre nevel, ezért nem árt, ha a felmerülő kérdéseket otthon beszéljük meg, esetleg valamilyen kapcsolódó foglalkozást keresünk a tárgykörben. A PEOPLE TEAM nyári táborai 1991 óta várják az okosodni és kikapcsolódni vágyó 7–17 év közöttieket; 2021-ben a BRÓKEREK + TŐZSDECÁPÁK témacsomag táborai a Magyar Nemzeti Bank támogatásával valósultak meg.

Miről tanulnak a gyerekek egy gazdasági táborban?

A PEOPLE TEAM kecskeméti cash flow és gazdasági táborában a résztvevők játékosan ismerkedtek meg a pénzügyi világ alapfogalmaival. A szekciókoordinátor és a meghívott vendégek gondoskodtak arról, hogy ne maradjanak megválaszolatlan kérdések, és az egyhetes turnus délelőtti foglalkozásain részt vevő diákok tudatosabban álljanak hozzá a pénzügyeket körülvevő társadalmi kockázatokhoz és ellentmondásokhoz. Az előadók között pénzügyminisztériumi munkatárs, corvinusos hallgató és vezérigazgató is akadt.

Átfogó kép, tudatosabb szemlélet: ilyen volt a pénzmágusképző

A gazdaság szabályaival, nehézségeivel és lehetőségeivel foglalkozó gazdasági tábor, amelyet pénzmágusképzőnek is neveznek, először a pénzügyek alapjaival ismertette meg a jelenlevőket, legyen szó biztosításról, részvényekről vagy kriptovalutákról. Ezt követően többek között a vállalkozások működéséről, egy saját cég alapításáról, valamint a fenntartható fejlődésről beszéltek a diákok. A tematikus foglalkozások mindennap reggeltől 13.30-ig tartottak, a délután folyamán pedig szabadon választhattak a gyerekek a különféle programlehetőségek közül: voltak többek között versenyek, filmnézés, előadások, workshopok és strandolás. Az MNB támogatásának segítségével több hátrányos helyzetű fiatal is nyaralhatott a PT táborában.

Miért jó?

A műhelymunkák alatt a gyerekeknek módjuk adódott megvitatni a vállalkozásötleteiket, majd közösen üzleti terveket szőni az ötletekből. A terveket később előadhatták olyan startupvezetőknek, befektetőknek és tapasztalt vállalkozóknak, akik az előadások keretében látogatták az órákat. Tehát a diákok nemcsak alapvető ismeretanyagot sajátítottak el, de egy befogadó környezetben, hozzájuk hasonló érdeklődési körű és életkorú fiatalokkal együtt brainstormingoltak, ami jó hatással volt mindannyiuk jövőképére és önbizalmára is. A pénzmágusképző 2022-ben is megnyitja kapuit, ide kattintva lehet jelentkezni rá.

Horror a nyári táborban
Pénzügyi tábor tizenéveseknek

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyéb

Matyi iskolás lesz

– Zsófi, te szeretsz iskolába járni? – kérdezte nővérét a nagycsoportos óvodás Matyi. – Hmmm……

KAPCSOLÓDÓ