Pénzügyi tábor tizenéveseknek
Tématáborok
PEOPLE TEAM tábor pénzügyi foglalkozás

Ha nyári tábor, akkor PEOPLE TEAM. Az alapítvány 1991 óta szervez gyerektáborokat, a kezdeti angolszekció pedig mára 11 témacsomagos kínálatra duzzadt. 2021-ben ezen belül már mintegy 30 témával várták a 7–17 éves fiatalokat. Ezek közül az egyikhez, a BRÓKEREK + TŐZSDECÁPÁK cash flow és gazdasági táborához a Magyar Nemzeti Bank biztosította a feltételek kialakítását.

Egyszerre hasznos és élményközpontú

Az MNB támogatása nélkül az idei PT-táborok egy szekcióval szegényebbek lettek volna. Habár a táborszervezők a délelőtti foglalkozásokon túl (például versenyekkel) is igyekeznek pénzügyi szempontból tudatosabbá nevelni a gyerekeket, azoknak a srácoknak, akik koncentráltan a pénzügyi készségeiket szerették volna fejleszteni, a gazdasági táborban pallérozták az elméjét. Ráadásul sem a témavezető által elhangzottak, sem a meghívott előadók beszámolói nem voltak tanóraszagúak. Melyik suliba látogat el – mondjuk – pénzügyminisztériumi dolgozó, corvinusos egyetemi hallgató vagy ügyvezető igazgató? Márpedig ők mindannyian megosztották tapasztalataikat az érdeklődőkkel.

Nem maradt megválaszolatlan kérdés

A PT táboraiban talán az a legszuperebb, hogy a résztvevők szinte észrevétlenül olyan új ismeretekkel gazdagodnak, amelyeket a mindennapokban is hasznosítani tudnak. Az érettségi előtt álló táborlakóknak például azért is tetszett a gazdasági témacsomag, mert nemcsak általános, illetve aktuális fogalmakról tanultak, de gondolatban saját céget alapítottak, és számba vették a lehetőségeket, amelyek mentén meg tudtak ágyazni saját startupcégük sikerességének is. Amit a gyakorlatban elpróbálnak, a későbbiekben könnyebben felidéződik majd, és ki tudja, milyen jövőbeli befektető lakozik a gyerekekben – a PEOPLE TEAM alapítói tiszteletben tartják, hogy minden gyerkőc más és más, és kis csoportban végzett foglalkozásaikkal úgy próbálja kihozni mindegyikőjükből az egyéni potenciált, hogy közben a csapatmunka fontosságát is hangsúlyozzák.

Kriptovaluta, jegybank, miegymás

Az MNB hozzájárulása segítségével hátrányos helyzetű gyerekek is nyaralhattak a PT pénzügyi táborában. A PT-szervezők nagyon hálásak a támogatásért, hiszen ezáltal nem pusztán a fiatalok étkeztetése és napközbeni elhelyezése volt biztosított, de a szakértői vendégelőadások során minden résztvevő hallhatott a megtakarítás fontosságáról, a hitelekhez kapcsolódó definíciókról, a gazdasági világválság okairól és számos egyéb jelenségről. A pénzmágusképzőnek nevezett egyhetes táborok jövőre is szeretettel várnak minden 18 év alatti érdeklődőt; ide kattintva lehet jelentkezni az ottalvós és bejárós változatban egyaránt elérhető kecskeméti programokra.

Pénzmágusképző iskolásoknak
Pörögj fel a PT tánctáborában!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Ápolók világnapja

– Nagymama, képzeld, már neked is van világnapod! – lelkendezett Matyi. – Nekem? Mikor és…

KAPCSOLÓDÓ