Gondolat, kattintás, fotóstábor

Gondolat, kattintás, fotóstábor

Azt gondolnánk, hogy a kreativitásszorosan kapcsolódik a művészetekhez. Pedig ez nem feltétlenül igaz. A kreatív gondolkodás olyan elfoglaltságokkal is fejleszthető, mint a pihenés,a relaxáció, a meditáció, a kirándulás vagy egyéb szabadidős tevékenységek. Például egy táborban eltöltött idő is acélozza a kreatív gondolkodást, hiszen a táborok egyik fő célja a táborlakók kikapcsolódása és feltöltődése. Hazánkban az egyik leggazdagabb táborozási lehetőséget a PEOPLE TEAM kínálja, 2020-ban a következő turnusokban: 2020. július 19–25., július 26. –augusztus 1., augusztus 2–8.

Önkifejezés és csapatszellem

Számtalan művészeti, például zenei vagy kézműves tábor létezik, ám ide sorolhatók atánctáborok is, vagy a legnépszerűbbek közül a fotóstáborok. Ezek a foglalatosságoknemcsak a lurkókönkifejezésiképességét fejlesztik, hanem a csapatszellemet, a közösségi gondolkodást és a felelősségtudatot is. A PT-fotósok csapatában afényképezés legkülönfélébb ágaival foglalkozhatsz, és művészek, szakemberek irányításával kipróbálhatod a legérdekesebb technikákat.

Beszélgetés és csillagfény

Régen a táborban atábortűzzárta a napot, legalábbis ez ugrik be azidősebbeknek, ha a „tábor” szót hallják. A beszélgetések, a sztorizásokmind a közösségi élményt erősítik, még ha manapság ezek nem is mindig vörösen izzó fahasábok mellett zajlanak. Este jó összejönni – átbeszélni a napközben szerzett élményeket, egy kicsit megnyugodni, lecsillapodni,elcsendesülni, és mindenekelőtt együtt lenni… Ez mind hozzátesza táborlakók nyugodt és kellemeséjszakai pihenéséhez. De fotósként ugye nem gond, ha néha délután és éjszaka is kamerával a kezedben nyomulsz majd?

Alkotás és megnyugvás

A kreatív táborokataz alkotókedvű, művészetekiránt érdeklődő gyerekeknek találták ki. Talán ezek a tevékenységek fejlesztiklegjobban a kreatív gondolkodást, hiszen egy tárgyat – jelen esetben fényképet– létrehozni nemcsak a kéz munkája:amikor fényképezel, az agy és a lélek végzi a munka oroszlánrészét. A fénnyel írás olyan tevékenység, amely segít lecsillapítani az elmét, kellemes a léleknek, és még a látásmódunkat is fejleszti. A PEOPLE TEAM nem egy ilyen alkotótábort kínál az érdeklődőknek. Ha megnézed ezt a videót, képbe kerülsz.

Ötlet és produktivitás

A kreatív gondolkodás egyfajta problémamegoldási képességet is takar. Akinek fejlett az alkotóképessége, sokkal rugalmasabb, alkalmazkodóbb. A produktívgyerekek gyorsan reagálnak váratlan helyzetekre,és nem sokat teketóriáznak, hanem igyekeznek azonnal megoldást keresni a problémákra; sokkal nyitottabbak a világra és kevésbé félnek a változásoktól. Mindannyian más nézőpontból tekintünk a nagyvilágra. A különbözőségünk garantálja az értékeinket, ám ha összedolgozunk, figyelünk egymásra, ha más szemével vagy közös szemszögből vizsgálódunk, együtt még fantasztikusabb univerzumot hozhatunk létre, mint amilyet a legnagyobb zsenik valaha megálmodtak.

, , , , ,
4 könyv, 4 tábortéma
Hét ok, amiért meg kell tanulnod angolul

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ

Menu