Gondolat, kattintás, fotóstábor
Tématáborok
Gondolat, kattintás, fotóstábor

Azt gondolnánk, hogy a kreativitás szorosan kapcsolódik a művészetekhez. Pedig ez nem feltétlenül igaz. A kreatív gondolkodás olyan elfoglaltságokkal is fejleszthető, mint a pihenés,a relaxáció, a meditáció, a kirándulás vagy egyéb szabadidős tevékenységek. Például egy táborban eltöltött idő is acélozza a kreatív gondolkodást, hiszen a táborok egyik fő célja a táborlakók kikapcsolódása és feltöltődése. Hazánkban az egyik leggazdagabb táborozási lehetőséget a PEOPLE TEAM kínálja, 2020-ban a következő turnusokban: 2020. július 19–25., július 26. –augusztus 1., augusztus 2–8.

Önkifejezés és csapatszellem

Számtalan művészeti, például zenei vagy kézműves tábor létezik, ám ide sorolhatók a tánctáborok is, vagy a legnépszerűbbek közül a fotóstáborok. Ezek a foglalatosságok nemcsak a lurkók önkifejezési képességét fejlesztik, hanem a csapatszellemet, a közösségi gondolkodást és a felelősségtudatot is. A PT-fotósok csapatában a fényképezés legkülönfélébb ágaival foglalkozhatsz, és művészek, szakemberek irányításával kipróbálhatod a legérdekesebb technikákat.

Beszélgetés és csillagfény

Régen a táborban a tábortűz zárta a napot, legalábbis ez ugrik be az idősebbeknek, ha a „tábor” szót hallják. A beszélgetések, a sztorizások mind a közösségi élményt erősítik, még ha manapság ezek nem is mindig vörösen izzó fahasábok mellett zajlanak. Este jó összejönni – átbeszélni a napközben szerzett élményeket, egy kicsit megnyugodni, lecsillapodni,elcsendesülni, és mindenekelőtt együtt lenni… Ez mind hozzátesz a táborlakók nyugodt és kellemes éjszakai pihenéséhez. De fotósként ugye nem gond, ha néha délután és éjszaka is kamerával a kezedben nyomulsz majd?

Alkotás és megnyugvás

A kreatív táborokat az alkotókedvű, művészetek iránt érdeklődő gyerekeknek találták ki. Talán ezek a tevékenységek fejlesztik legjobban a kreatív gondolkodást, hiszen egy tárgyat – jelen esetben fényképet– létrehozni nemcsak a kéz munkája:amikor fényképezel, az agy és a lélek végzi a munka oroszlánrészét. A fénnyel írás olyan tevékenység, amely segít lecsillapítani az elmét, kellemes a léleknek, és még a látásmódunkat is fejleszti. A PEOPLE TEAM nem egy ilyen alkotótábort kínál az érdeklődőknek. Ha megnézed ezt a videót, képbe kerülsz.

Ötlet és produktivitás

A kreatív gondolkodás egyfajta problémamegoldási képességet is takar. Akinek fejlett az alkotóképessége, sokkal rugalmasabb, alkalmazkodóbb. A produktívgyerekek gyorsan reagálnak váratlan helyzetekre,és nem sokat teketóriáznak, hanem igyekeznek azonnal megoldást keresni a problémákra; sokkal nyitottabbak a világra és kevésbé félnek a változásoktól. Mindannyian más nézőpontból tekintünk a nagyvilágra. A különbözőségünk garantálja az értékeinket, ám ha összedolgozunk, figyelünk egymásra, ha más szemével vagy közös szemszögből vizsgálódunk, együtt még fantasztikusabb univerzumot hozhatunk létre, mint amilyet a legnagyobb zsenik valaha megálmodtak.

Fotóstábor a PT-vel: https://peopleteam.hu/taborok/fotostabor-nyari-tabor/

, , , , ,
Nem egynyári kaland(or)
Melyik nyári tábort válaszd?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Gyümölcsoltó Boldogasszony

– Nagymama, a gyümölcsök milyen oltást kapnak? Bárányhimlő vagy szamárköhögés ellenit? – kérdezte Matyi. –…

KAPCSOLÓDÓ