Ki mit tud?
Egyéb
PEOPLE TEAM tábor

A televíziózás hajnala óta töretlenül szeretjük a tehetségkutató show-műsorokat. A felfedezett fiatalok élni tudnak különleges adottságaikkal, önbecsülésüket erősíti, önbizalmukat növeli a méltatás, elindulhatnak a sztárrá válás irányába, álmaik valóra válhatnak. A nézők a zenei és előadóművészeti produkciókat preferálják az újításokkal, matematikával, természet- vagy műszaki tudományokkal összefüggő műsorok helyett, mert a szórakoztató műsorszámok nézésébe való belefeledkezéssel megszökhetnek kicsit a hétköznapokból.

Személyes varázs

Nincsenek előre megírt forgatókönyvek, a zsűri becsületesen és nyersen őszinte kritikái valósak, a jelentkezők pedig sebezhetőek, szívüket-lelküket tárják fel a közönség előtt a színpadon, magukat adják. Egyetlen meghallgatás örökre megváltoztathatja az életüket. Az emberek kifelé fordulóvá váltak, mindenki híres akar lenni, furcsa különcök is beneveznek olykor. Az azonban, hogy valaki jól énekel, nem elég: valamiről meg kell hogy jegyezzék őket a nézők, karizmatikusnak kell lenniük. A nagyszerű hangú Susan Boyle tanúsítja, hogy nem csak a tökéletes kinézetű előadók lehetnek sikeresek. Bár a nagy nyomást, a hirtelen jött népszerűséget kezdetben nehezen viselte, énekesként folytatta karrierjét.

Sikeres slágerek

A One Direction zenekar tagjai eredetileg szólózenészekként jelentkeztek meghallgatásra, a tehetségkutató műsor során alakíttattak velük együttest. Bár harmadikként végeztek, rendkívül sikeresek lettek, öt albumukból több milliót adtak el, négy világ körüli turnéjuk volt. Britney Spears 11 évesen vált ismertté, Adam Lambert a dobogó második fokán végzett, Christina Aguilera öt Grammy-díjat nyert el a műsorban való felfedezése óta, Justin Timberlake egy countrynótával lépett először a zsűri elé, és Beyoncé is sztárkeresőben tűnt fel.

Ciki nézni?

Más-más okból, de mindenki nézett már tehetségkutató műsort. Van, aki jókat nevet a válogatókon, mások izgatottan várják, ki jut tovább, kíváncsiak, ki fog nyerni, a részt vevő énekesek pedig nevet szerezhetnek maguknak általuk, mert van hangjuk, tehetségük, bennük van az X-Faktor. A békének, az együttműködésnek és a fejlődésnek kellene a műsorok középpontjába kerülnie – hívják fel rá a figyelmet 1996 óta november 21-én, a televíziózás világnapján.

Fordította: Dobai Katalin

Forrás: psychologytoday.com, parade.com és planetradio.co.uk

Ne dobd ki!
Nőnek lenni

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

A titkos hódoló

Amikor Zsófi felkelt reggel, meglepődve látta, hogy a kerítésük elé valaki egy májusfát állított. Szép…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érezd a ritmust!

Szeretsz táncolni? Lazán, önfeledten mozogni a zenére? Vagy legalább belefeledkezve nézni a könnyed mozdulatokkal táncolókat?…

KAPCSOLÓDÓ