Utolsó nap az iskolában
Egyéb
PEOPLE TEAM tábor

Középiskolás tanárként is pont annyira vártam a vakációt, mint diákként, ez az egy biztosan nem változott az életem során. Ó, ió, ció… A napot, amikor felírtuk a táblára a várva várt V betűt, szerettem volna emlékezetessé tenni kilencedikes osztályom számára. A hét utolsó osztályfőnöki óráján megkértem őket, meséljenek, hogyan telt az az utolsó iskolai napjuk az elmúlt években, amit biztosan nem fognak elfelejteni.

„Amikor Kálmán bácsi bejelentette, hogy megírjuk az összefoglaló témazárót az egész éves matekból, egy pillanatra még a legflegmább arcok is elfehéredtek. Kálmán bácsi volt a legszigorúbb tanár az egész suliban, képes volt még ebédszünetben is kétismeretlenes egyenleteket csináltatni velünk. Szóval, mikor végül is fagyizni vitt minket, úgy éreztük, életünk legjobb fagyiját esszük.”

„Az osztályfőnökünk rajongott a festészetért, és kitalálta, hogy a tanév utolsó napján elvisz minket a Nemzeti Múzeumba. Csakhogy a barátnőmnek és nekem semmi kedvünk nem volt ehhez, ezért egy óvatlan pillanatban leléptünk, és csak úgy bolyongtunk a városban. De hamarosan lelkifurdalásunk lett, szóval a Városligetben leültünk egy padra, és elkezdtünk portrét rajzolni az ofőnkről. Valószínűleg jól sikerült, mert egyből elpárolgott a haragja, amint meglátta, pedig nagyon haragudott először. De a képtől annyira lelkes lett, hogy még egy képzőművész-táborba is beszervezett minket, ahová azóta is visszajárunk.”

„Nyolcadikban az év utolsó napján derült ki, hogy ingyenes táborozást nyertünk az osztállyal. Egész évben gyűjtögettük a pontokat egy környezetvédelmi projekt keretében – voltak ilyen klasszikus dolgok, mint szemétszedés, szelektív hulladékgyűjtés, faültetés, de adódtak kreatív feladatok is, úgymint megunt ruhák meglepő újrahasznosítása és figyelemfelhívó plakátok rajzolása. Amikor kiderült, hogy a mi osztályunk táborozhat egy teljes hétig a Balatonnál, annyira örültünk, hogy az üdvrivalgásra felrohant még a nagyothalló portás bácsi is a földszintről. Amikor megtudta, hogy mi volt a csatakiáltás oka, átment a sulival szemben lévő boltba, és kölyökpezsgőkkel tért vissza. Szóval kitört egy spontán osztálybuli.”

Sulyok Blanka

Inklúzió
Fóbiák

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal…

KAPCSOLÓDÓ