Inklúzió
Egyéb
PEOPLE TEAM tábor

Szemüveges, szeplős, túlsúlyos diákokat gyakran molesztálnak, kiközösítenek társaik. Az, hogy ez gyakran előfordul, nem jelenti azt, hogy részt kell benne vennünk. Ha szándékosan elzárkózunk mások megszégyenítésétől, mentális egészségünk javulhat. Legyünk inkluzívak, azaz fogadjuk el a különbözőséget! Becsüljük meg az emberi testet azért, amilyen, és amit tesz a működésével!

Mások által elfogadott lehet kigúnyolni valakit, testszégyenítő megjegyzéseket tenni rá, de mi nem vagyunk kötelesek ebben részt venni, eltűrni az ilyen szavakat, cselekedeteket. Mi sem szeretnénk, ha minket mikrofonfejű pápaszemes pulykatojásnak neveznének, hiszen tudjuk, hogy valós problémákat okoz az ilyen bántás annak, akivel megtörténik. Ha kísértést érzünk, hogy rámutassunk valakinek burjánzó testszőrzetére vagy dús, göndör hajára, állítsuk le magunkat! Mondjunk inkább valami kedveset, például.: „Tetszik a mosolyod.”

Valljuk be a negatív gondolatok megjelenésekor magunknak, hogy ezek előítéletek! Tegyünk szándékos erőfeszítést arra, hogy észrevegyük, milyen külső vagy belső tulajdonságot csodálunk az adott emberben. Mélyítsük a magunk és mások iránti tiszteletet, törődést és könyörületet.

A diverzitás, azaz sokszínűség inklúzió nélkül csak tessék-lássék eredmény: törekednünk kell önállóan, fenntartható munkamódszerrel cselekedni Nova Reid megkülönböztetés ellen küzdő szakember szerint. A sokféleség tény, a különbözőség elfogadása a mindennapi életbe beilleszthető intézkedések sora, cselekvés.

A változás velünk kezdődik. Minél többet dolgozunk magunkon, annál könnyebb lesz érzékenynek lennünk másokkal. Az első benyomások kétségtelenül sokat számítanak, de a sztereotípiák által osztályozzuk az embereket, elraktározott adatokat, személyiségsémákat vetítünk ki rájuk.

Figyeljünk jobban, beszéljünk megfontoltabban! Ne szakítsuk félbe beszélgetőtársunkat, kerüljük a rábeszélést, túlmagyarázást, ne tartsunk előadást! Kerüljük a furcsa arckifejezéseket! Ítélkező ösztönünk ne befolyásolja az interakciót! Arra összpontosítsunk, ami közös bennünk! Előfeltételezések helyett tegyünk fel a helyzethez illő kérdést, olyan témában, amelyben jól informáltak, eléggé tanultak vagyunk. Ne erősködjünk további kérdésekkel, ha partnerünket láthatóan kényelmetlenül érintik azok.

Maradjunk nyitottak és kíváncsiak, tanuljuk meg elfogadni és értékelni magunkat és másokat! Mindenkinek van ereje megváltoztatni dolgokat, valamint megtanulni, hogyan tegye élhetőbbé és elviselhetőbbé a földet mindenki számára.

Fordította: Dobai Katalin

Forrás: verywellmind.com és fairforceberlin.medium.com

Kaland és csapatsportok a nyári táborban
Utolsó nap az iskolában

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

A titkos hódoló

Amikor Zsófi felkelt reggel, meglepődve látta, hogy a kerítésük elé valaki egy májusfát állított. Szép…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érezd a ritmust!

Szeretsz táncolni? Lazán, önfeledten mozogni a zenére? Vagy legalább belefeledkezve nézni a könnyed mozdulatokkal táncolókat?…

KAPCSOLÓDÓ