Nem bosszanthat fel senki
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Nem árt türelmesnek lennie annak, aki táboroztatónak jelentkezik. A PEOPLE TEAM gyerekfesztiváljának egyik tanára osztja meg honlapunk olvasóival tapasztalatait.

Miért fontos a táborozás?

Ez a legjobb módja annak, hogy a táborozók új barátokat találjanak, akikkel egyezik az érdeklődési körük. Az önállósodásban is fontos szerepet játszik, hiszen a gyerekek az otthonuktól távol és a szüleik nélkül töltenek egy egész hetet, ezzel segítve azt, hogy meglegyen a képességük az önellátáshoz egy nap.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Kedves táborozó, ha egy tanácsot kéne adnom, az az lenne, hogy élvezd ki minden egyes pillanatát a tábornak! Tegyél szert minél több barátra, és térj haza élményekkel és tudással gazdagodva!

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Azt a tanácsot adnám minden szülőnek, hogy ne féltse a gyermekeit a táborozástól. Ez a legjobb módszer arra, hogy gyermekeik új képességekre tegyenek szert, és hogy új barátokat találjanak.

Milyen új ismereteket köszönhetsz a táborozásnak táboroztatóként?

Remélem, hogy a tudástáramat bővíteni tudom majd olyan új és hasznos információkkal és képességekkel, amiket táborozóktól, táboroztatóktól tanulok, miközben a saját tudásomat is a tábor javára fordítom. Biztos vagyok benne, hogy a táboroztatás még jobban segíti majd azt, hogy megértsem a világot a gyerekek nézőpontjából is.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Remélem, hogy sok gyermeknek fogok tudni tanítani legalább egy olyan dolgot a sporttal kapcsolatban, amit a későbbiekben maguk is tudnak alkalmazni. Természetesen szeretnék új embereket is megismerni, akiknek ugyanaz az érdeklődési körük, mint nekem, így lehetőségünk lesz arra, hogy egymástól tanuljunk.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Türelmes ember vagyok, ez nem fordulhat elő. De ha mégis megtörténik ilyen, akkor kitalálok valamilyen izgalmas programot, amivel elterelem a gyerkőc figyelmét, fontos feladatot bízok rá. Emellett pedig ügyelek arra, hogy ne tudja meg, hogy bosszant, mert esetleg az csak még jobban motiválná őt, hogy folytassa ezt a viselkedést. Ha ezek végképp nem működnek, akkor segítséget kérek valamelyik táborvezetőtől.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Finom ételek
– Barátságos közösség
– Választható programok
– Segítőkész, érett és élettel teli csapat
– Rendszeres takarítás
– Kommunikáció
– Mozgás
– Zene
– Büfé
– Napsütés és kellemes időjárás

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Olyan programokat szerveztem nekik, amit én is szívesen csináltam volna. Az egy win-win szituáció volt. Én imádtam a szervezést, ők meg nagyon élvezték az időtöltést, és így ezt sikernek tudtam elkönyvelni.

Tartasz valamitől?

Hogy nem minden sportágban fogom tudni hozni majd a legjobb formám. Igaz, napi több órát edzek, és egész életemben sportos voltam, de focizni valahogy soha nem sikerült megtanulnom rendesen.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Hogyan, milyen gyorsan fognak a gyerekek egy csapatként működni, hogyan fejlődnek, mit fognak a legjobban szeretni.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Koffein nélkül is tudom tartani a tempót, és aktívan részt tudok venni minden programban, amihez kellek.

Hagyni kell érvényesülni a gyerekeket
A gyerekek mindig feltalálják magukat

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Gyümölcsoltó Boldogasszony

– Nagymama, a gyümölcsök milyen oltást kapnak? Bárányhimlő vagy szamárköhögés ellenit? – kérdezte Matyi. –…

KAPCSOLÓDÓ