Egy jó táborban szabadság van
Interjú
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

A nyári táborok olyanok, mint az iskola, csak több időt töltenek a gyerekek a szabad levegőn? Nem éppen, legalábbis nem ez a helyzet, ha a PEOPLE TEAM-ben jársz. A szervezők igyekeznek az étkezések és a takarodó kötött idején kívül a lehető legnagyobb szabadságot nyújtani a részt vevő gyerekeknek, és ezt a többi táborlakó is szereti. Máté nyilatkozott honlapunknak.

Miért fontos a táborozás?

A gyerekek a saját érdeklődésük szerinti dolgokkal foglalkozhatnak, és/vagy felfedezhetik, mi érdekli őket igazán. Továbbá el tudják tölteni a nyarukat hasznosan, úgy, hogy közben jól szórakoznak és fejlődnek. És meghatározó gyerekkori élményeket nyernek egy-egy ilyen fantasztikus táborozás során.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Ne félj! Nem lesz semmi para. Itt mindenki azért dolgozik, hogy jól érezd magad, és a nap bármely pontján mindenkihez fordulhatsz a gondoddal, akármi is legyen az.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ne féljenek! Érezzék ők is jól magukat, végre egy kicsit a gyerek nélkül. Nem kell aggódni: ha a gyerek nem csekkol be minden órában, az csak azért van, mert jól érzi magát.

Sikerült táborban hosszú távú barátságokat kötnöd?

Igen. Három nagyon jó barátommal a PT-ben, még táborozóként ismerkedtem meg.

Mi a kedvenc helyed a táborban?

410-es, a médiaterem: ott történik a varázslat.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Kihívásokat, rossz gyerekeket, jó gyerekeket, kisebbeket, nagyobbakat. És természetesen egyfajta közösséget is, ahol egy közös pont a segítés szeretete.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Őszintén, nem jut eszembe ilyen tapasztalat a PT-ben, de beszélnék vele, megkérném, hogy ne csinálja, vagy ha nem működik ez, akkor sóhajtok egy nagyot, és még egyszer megkérem, beszélek vele, hogy miért nem jó azt csinálni, amit csinál.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Egy jó táborban szerintem van szabadság, nem hagyományos iskolai felépítésben zajlik, de mégsem csak tisztán játék van, és a gyerekek nagyon jól érzik magukat.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Még a legkisebbeknek is sikerült egy nagyon pöpec kis rövidfilmet létrehozniuk, és ezt a folyamatot elképesztően élvezték, annyira, hogy sírva búcsúzkodtunk.

Tartasz valamitől?

Hogy nem sikerül a gyerekek érdeklődését eléggé táplálnunk, nem fogják jól érezni magukat, unatkozni fognak. Nem ez szokott történni, de a félelem minden foglalkozásnál ott van.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Arra, hogy milyen filmek fognak születni ebben az évben.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Megy a gyerekekkel filmkészítés. Sikerül mindenkinek elkészítenie egy szuper filmet, amit utána büszkén mutatnak otthon a családnak.

A gyerekek megtanulják tisztelni egymást a táborban
Itt a lehetőség új barátokat találni

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Gyümölcsoltó Boldogasszony

– Nagymama, a gyümölcsök milyen oltást kapnak? Bárányhimlő vagy szamárköhögés ellenit? – kérdezte Matyi. –…

KAPCSOLÓDÓ