Hagyni kell érvényesülni a gyerekeket
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Ha a gyermekünk nyári táborba megy, elfoghat a kísértés, hogy óránként hívogassuk azért, hogy minden lépéséről beszámoljon. Ne tegyük! A PEOPLE TEAM egyik táboroztatója, Gábor tanácsokat ad a táborozással kapcsolatban.

Miért fontos a táborozás?

Az ember elunja magát otthon. Tök mindegy, hogy ott van a család, vagy nincs, egyszerűen elfogy a játék, amivel lehet játszani, és a Jóbarátok-epizód, ami már harmadjára megy a tv-ben, sem lesz már olyan szórakoztató. Emellett olyan közegben lenni, ahol rá van az ember „kényszerítve” az ismerkedésre, nagyon fontos leckéket tanít a jövőre nézve.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Valamit otthon fogsz hagyni. Ez ilyen. Ha azt hiszed, minden megvan, nyugodt lehetsz, hogy nincs. De a legjobb sztorik abból lesznek, hogy ezeket hogyan fogod pótolni, tehát nincs mitől félned. Így a legközelebbi táborban, amikor valaki éppen tőled kér töltőt, te is csak mosolyogni fogsz egyet.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

A szülő élvezze azt, hogy egy kicsit nyugi van otthon, és hagyja a gyereket önállóan érvényesülni, ha ez ellen nincsen nyomós ok. Nincs rosszabb annál, ha egy táborozót napi hatszor hívnak fel otthonról, hogy eleget evett-e, jól aludt stb.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

A társaságot. Egy olyan közösségbe csöppentem bele, ahol nem volt teher a munka, inkább olyan kihívás, aminek boldogan állok elébe. Olyan szerteágazó és sokszínű a PT-tábor, hogy akarva-akaratlanul tanul valamit az ember a társaitól.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Feltételezem, hogy nem én leszek az egyetlen, aki ott lesz. Egy kis távolságot tartok, megnézem, hátha a társam jobban meg tud birkózni vele. Ha igen, megkérdezem, miért, ha nem, ketten tudjuk megbeszélni a továbbiakat.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Zene, tánc, sok olyan elfoglaltság, amit csinálni lehet akkor, amikor épp nem szervezett program van (társasjáték, foci, kosárlabda, ügyességi játék), buli, Béla a gombgyárból, verseny(!).

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Amikor az okleveleket írtuk a turnusok végén, és már ismertem a neveket, tudtam, hogy mit akarok nekik írni, ismertem a munkájukat, és hogy mi volt nekik nehéz, könnyű, milyen ötleteik voltak. Akkor nagyon nagy sikerrel töltött el az egész.

Tartasz valamitől?

Fáradt leszek. Amennyire mókás, annyira fárasztó is tud lenni egy nap, hogy az összes, alvásra kijelölt időt fel kell használni.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Mit hoz ez az év minden szempontból, kik lesznek az ismerős arcok, kik az újak, és hogy milyen gyorsan vágódom vissza a táboros tempóba.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Meg tudom ezt még egyszer csinálni, vannak még új ötleteim, és értékes része lehetek a csapatnak kreatív és fizikai szempontból egyaránt.

Aki járt már a PT-ben, visszavágyik oda
Nem bosszanthat fel senki

LEGFRISSEBB

KAPCSOLÓDÓ