Honnan tudhatod, milyen a tuti tábor?
Táborban
Honnan tudhatod, milyen a tuti tábor?

Bár a nyári táborokon való részvétel a többség számára nem marad ki a felcseperedés folyamatából, mégsem mindegyik kiruccanás marad pozitív módon emlékezetes. Néhány tábort generációkon át emlegetnek, és minden évben verseny folyik a szabad helyekért: ilyeneket szervez az idén 30. jubileumát ünneplő PEOPLE TEAM is. Honnan tudhatod, hogy egy tábor jó, illetve milyen szempontokat kell figyelembe venni a megfelelő kiválasztásakor? Kiderül az alábbiakból.

Tájékozódj a körülményekről!

Sokat számít, mi vár majd a táborozókra: kényelmes, puha ágy, netán sátor? Nem mindegy, ki hol és hogyan szeret aludni, hányan osztoznak egy szobán, épületben hajtják-e álomra a fejüket, netán muszáj szúnyogriasztóval készülniük a szabad ég alatt alvásra. A PT például kétágyas szobákban helyezi el a résztvevőket, a Neumann Egyetem kecskeméti kollégiumában. Persze a nomád táboroknak is megvannak az előnyeik, főleg, ha a gyerkőc kifejezetten arra vágyik, hogy reggel az első napsugarak ébresszék, érezze a lába alatt a farönköket, és sötétedés után már csak a természet hangjai vegyék körbe. Ki ezért, ki azért lelkesedik, de nem létezik olyan ember, akinek nem számítanak a körülménye

Visszajárnának enni (is)

Nem mindegy, mit eszünk. A gyerekeknek sem. Ez nem feltétlenül Michelin-csillagos ételeket jelent, hanem tápláló, egészséges kosztot és akár egész nap elérhető táplálékot. A PEOPLE TEAM táboraiban a napi háromszori közös étkezés mellett nagy népszerűségnek örvend az állandó gyümölcs- és zöldségpult, ahonnan korlátlanul lehet csemegézni, a büfé pedig ébresztőtől takarodóig nyitva áll. Arról se feledkezz meg, hogy egy jól megfizetett séf olcsóbb alapanyagokból is jobb ízeket varázsolhat, mint egy kezdő szakács, a tuti helyeken tehát nem spórolnak a konyhai személyzeten és az élelmiszerek minőségé

Mire számítasz?

Teljesen érthető, ha azok a szülők, akik számottevő összeget szánnak a családi kasszából arra, hogy gyermeküket táborba küldjék, nem csak a biztonságot várják el, hanem azt is, hogy csemetéjük tanuljon és jól érezze magát. Egy jól összeállított tábor egyszerre szórakoztató és kihívást jelentő kaland, ahol a programtábla optimálisan zsúfolt, tehát annak is teret enged, hogy az okosodás mellett a gyerekek szabadon ismerkedjenek, és akár életre szóló barátságokat kössenek.

Találd meg az igazit!

Mindig közösen válasszatok tábort, lehetőleg olyan tematikájút, amely iránt affinitást érez a gyerkőc. Keress véleményeket az interneten a különböző helyekről: ne csak az ígéretekre figyelj, de olvasd el az értékeléseket is, illetve keress videós összefoglalókat. Ezekből látszik, hogyan érzik magukat a táborlakók, milyen a hangulat, és valóban olyan-e a program, mint amilyennek beharangozták. A PT nem árul zsákbamacskát: honlapjukon és Facebook-oldalukon minden megtalálható, ami szemnek, szájnak s fülnek ingere.

Biztonság mindenekfelett

Egy olyan helyen, ahol iskolások tucatjai vagy százai játszanak, tanulnak és sportolnak, kiemelt szerepet kap a biztonság. Ennek előfeltétele a megfelelő gyermekfelügyelet. Professzionális alkalmazottakra van tehát szükség, akik megfelelő számban vannak jelen, így aztán egyetlen ifjú sem marad vigyázó tekintetek nélkül.

Küldetés

Sok mindent elárul egy nyári táborról, hogy van-e küldetése. A PEOPLE TEAM a szabadság jegyében született: a szervezők büszkén vállalják, hogy náluk mindent szabad – természetesen észszerű keretek között. „Csak kérdezz, és meglátjuk, működik-e, illetve segítünk kipróbálni” – vallják, és lehet benne valami, mivel már 1991 óta töretlenül sikeresek. A gyerekek visszajelzései szerint nagyon értik a dolgukat. Pacsi és tábor: ez a PT harmincadjára is.

, , , ,
Ki lesz a 23 ezredik táborozó?
Teszt: Mennyire várod a nyári tábort?

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Gyümölcsoltó Boldogasszony

– Nagymama, a gyümölcsök milyen oltást kapnak? Bárányhimlő vagy szamárköhögés ellenit? – kérdezte Matyi. –…

KAPCSOLÓDÓ