Vállalkozni fiatalon? Miért ne?
Egyéb
Vállalkozni fiatalon? Miért ne?

Az utóbbi években jócskán megszaporodott a kisvállalkozások száma Magyarországon, a felnőttek egy részének azonban a cégalapítás és az egyéni vállalkozás továbbra is mumus. De mi az oka, hogy a fiatalok körében mégis ennyire divatossá vált céget alapítani? A változó világ vagy a nemzedékek közti különbségek? Sok esetben mindkettő.

A Z generáció számára a mindennapok sokkal több lehetőséggel kecsegtetnek, vagy a fiatalok egyszerűen csak több alternatívával találkoznak nap mint nap. Nem is kell messzire menni: technológia, internet, oktatás. A fiatal felnőtteknek teljesen alap, hogy tízévesen már jobban tudták kezelni a számítógépet, mint a szüleik, most pedig már egy perc alatt megmondják, mi történik a világ másik felén ebben a pillanatban. A digitális bennszülöttek számára magától értetődő készségek, a folyamatos tájékozódás és a hétköznapi impulzusok észrevétlenül is kitárják a világot az online tér felhasználói számára.

A változó igényekhez és az újabb szakmákhoz az oktatás is alkalmazkodik. Gondoljunk akár a modern egyetemi szakokra és a különféle OKJ-s képzésekre! Harminc évvel ezelőtt talán elképzelhetetlen lett volna, hogy a gimnázium után bárki a mechatronikát válassza, programokat tervezzen vagy – urambocsá! – esetleg kutyakozmetikusnak tanuljon. Már tizenévesen több száz lehetőségből szemezgethetünk, de mindenkit ugyanaz a cél vezérel: megtalálni a számára legideálisabb, legkedvesebb foglalkozást. És ki ne szeretne a saját szabályai szerint, önmaga miatt dolgozni?

Az új generáció ezt ki is harcolja magának. A legtöbben már a középiskolai évek alatt pontosan tudják, miben érhetnek majd el igazán jelentős sikereket. A szárnybontogató fotósok kamerát kívánnak a Jézuskától, a kis zsenik pedig programozni járnak vagy tematikus nyári táborokba jelentkeznek, és már tinédzserként lépésről lépésre haladnak az alapötletük kibontakoztatása és az egyre átfogóbb üzleti terveik megvalósítása felé. Valaki már az egyetem mellett nekikezd, mások közvetlenül a diploma után hozzák létre a saját vállalkozásukat, amelynek alapjai már a gimi elejétől folyamatosan formálódnak, épülnek-szépülnek.

Mert mi kell egy cég elindításához? Egy jó elképzelés, lendület, munkakedv meg egy kis tőke. De húszéves munkatapasztalat nem feltétlenül; bizonyos tevékenységi köröknél ráadásul szakirányú végzettségre sincs szükség. Miért várnál, ha már most is belevághatsz? És mi van akkor, ha pénzügyileg még nem állsz készen? Járj nyitott szemmel! A szemfülesek jókora támogatásokat zsebelhetnek be. A helyi önkormányzatok évről évre írnak ki kifejezetten a fiatal vállalkozókat megszólító pályázatokat. Semmittevés vagy túlgondolás helyett tehát inkább tájékozódj!

Már elindítanád a bizniszt, de még túl fiatal vagy? Sebaj, több időd lesz beletanulni a csízióba, és végiggondolni a lehetőségeidet. Ha szorgalmas vagy, jóval felkészültebben vághatsz bele az önmegvalósításba, mint a sokan mások.

Számos tanfolyamra, képzésre vagy akár nyári táborba is jelentkezhetsz. A PEOPLE TEAM pénzmágusképzője az alapvető pénzügyi ismeretek átadásán túl komoly hangsúlyt fektet a vállalkozásokra, illetve a befektetésekre is. Rukkolj elő üzleti tervvel akár már a vakáció alatt! A siker rajtad áll, mindössze egy kérdés maradt: mennyire tudatosan fogsz elstartolni?

Brókerek és tőzsdecápák tábora a PT-vel: https://peopleteam.hu/taborok/brokerek-es-tozsdecapak-tabora-nyari-tabor/

, , , , , , , , ,
Próbáld ki magad a PT alkotótáboraiban!
Toborozz jól! = Táborozz jól!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Ápolók világnapja

– Nagymama, képzeld, már neked is van világnapod! – lelkendezett Matyi. – Nekem? Mikor és…

KAPCSOLÓDÓ