Még furcsább dolgok
Egyéb
PEOPLE TEAM tábor

A Stranger Things című Netflix-sorozat jószívű Hopper seriffje igen szerethető karakter. Bár traumatizált, mert kislányát elvesztette, igyekszik mindent megtenni, hogy megvédje azokat, akiket szeret. Küzd, hogy megértse és kifejezze az érzéseit, ösztönösen véd másokat, ha kell, agresszíven. Első megérzései nem túl jók, és együttérzés nélkülinek tűnhet, de nyitottsága miatt a sorozatnéző felmagasztalja. Az első évadban eltűnt Will nevű kisfiú anyja a legjobbat hozza ki belőle, és újra felfedezi az apaságot is, hiszen Tizenegyet, a titkos laboratóriumból megszökött, telekinetikus erővel bíró lányt magához veszi. Végül Hawkinst megmentő hőssé válik.

Tizenegy, aki elméje segítségével képes felrobbantani támadói agyát vagy a levegőbe emelni egy kisteherautót, az erőt és a lágyságot egyaránt jelképezi. Szeretet és valakihez tartozás iránt vágyódik, veleszületett igazságérzettel és könyörületességgel rendelkezik, ami erejét kontrollálja. Nőies beleérző képessége növeli erejét és hősiességét. A pusztítás és a megváltás elegyednek jellemében. Dühe és szuperképessége együttes ereje nyitja meg az átjárót a „Hellyel lefelé”-ként emlegetett másik dimenzióba.

A harmadik évad végén az addigra számos szörnyűséget elkövető Billy átváltozik: fel akarja ajánlani Tizit a szörnynek, az őt megszálló gonosznak, de ellenáll. Tizi egy korai, anyjával kapcsolatos emlékét idézteti fel vele, mely hatására apja erőszakossága helyett anyja életadó szeretetét követi végül, ami képessé teszi arra, hogy Tiziért és barátaiért feláldozza az életét.

A szereplők által Elmenyúzónak nevezett gonosz mindent képes elpusztítani, gyerekek és tizenévesek egy kocsirakományra való csapata mégis ellenáll neki, és végül túljárnak az eszén. Mindez arról árulkodik, hogy a gyermeki képzelet és a szeretet és barátság ereje erősebb, mint amilyennek tűnik.

Will a testét és elméjét használó szörnynek ellenáll, amire eredendő jósága teszi képessé. Kapcsolatot tud teremteni a szeretteivel. Mindez azt példázza, hogy bármennyire is ellenállhatatlannak tűnnek a sötétség erői, mindig van lehetőségünk harcolni ellenük. A sorozatbeli Will és Billy egyaránt szemléltetik, hogy van erőnk küzdeni – összegzi Sophie Caldecott.

Fordította: Dobai Katalin

Forrás: humanumreview.com

Furcsább dolgok
A magyar festészet napja

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

A titkos hódoló

Amikor Zsófi felkelt reggel, meglepődve látta, hogy a kerítésük elé valaki egy májusfát állított. Szép…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érezd a ritmust!

Szeretsz táncolni? Lazán, önfeledten mozogni a zenére? Vagy legalább belefeledkezve nézni a könnyed mozdulatokkal táncolókat?…

KAPCSOLÓDÓ