Ezért táborozzatok – 10 pontban
Egyéb
PEOPLE TEAM, esti program, tánc

A jó idő közeledtével minden évben felmerül a kérdés: mit csináljon a gyerek a vakáció 10 hete alatt? A nagyszülőknél sem lehet mindig eltölteni két hónapot. Megoldás lehet a tábor, ezen belül is akár egy bejárós tábor is. Miért jó a napközis vagy bejárós tábor?

Tizenédzsereknek is

Téves nézet az, hogy a napközis vagy bejárós táborok csak alsó tagozatosoknak valók. Szép számmal akadnak olyan nagyobb gyerekek is, akik szívesebben töltik otthon az estét, de azért nem maradnának ki a jó bulikból. A PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táboraiban 7–17 éves gyerekek vehetnek részt.

Kevesebb pénzért

A napközis táborok általában olcsóbbak a bentlakásosoknál, hiszen nincsen szállásköltség. Érdemes tájékozódni, mit tartalmaznak a költségek, és miért kell külön fizetni. Vannak táborok, ahol az étkezést, a belépőket, esetleg a programkínálatot is másként kezelik a táborlakóknál és a bejárósoknál.

Család, nem család

Sok gyerek nem szívesen szakad ki megszokott környezetéből, a kicsiknél a honvágy nagyon erős hazahúzó erő lehet. Az, hogy a mama takarja be otthon, sokuknál mindennél fontosabb. Tartsuk tiszteletben ezt az igényt, és válasszuk a napközis tábort. Sok táborban van lehetőség „próbaalvásra” is, éljünk ezzel a lehetőséggel!

Reggeltől a nap végéig

Ha megváltozik a műszak beosztása, vagy közbejön egy váratlan esemény, és gyorsan kell elhelyezést találni a csemetének, akkor egy közeli napközis tábor jó választás lehet. Ha rugalmasak a táborszervezők, miért is lenne akadálya annak, hogy bárki csatlakozzék egy már megkezdett turnus második vagy harmadik napján?

Teljes nap

Vannak olyan táborok, ahol csak kora délutánig kínálnak programokat és felügyeletet, ám ha a bejárós opció egy bentlakásos tábor részeként működik, akkor akár este későn is mehetünk a gyerekért: több program, rengeteg élmény, jóval több hasznosított energia!

A hosszú szünidőre

Ha bejárós tábort választunk, akkor csaknem a vakáció teljes idejére megoldódhat az elhelyezés gondja, hiszen a csemete minden este otthon alszik, nincs honvágy, és számtalan programot, témát kipróbálhat. Garantáltan nem fogja megunni.

Közeli helyeken

Egy kecskeméti napközis tábor a környékről érkezőknek is ideális választás lehet. Ballószögről, Hetényegyházáról, Lajosmizséről és Nagykőrösről is pár perc alatt megközelíthető, különösen praktikus, ha a szülők Kecskeméten dolgoznak.

Csak színesen

A napközis tábor nem csak gyerekmegőrző. Ugyanolyan szolgáltatásokat kell nyújtania, mint egy klasszikus bentlakásos tábornak. Ma már számtalan tematikus tábor létezik, rengeteg programmal, ahol mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. A jelentősebb hagyományokkal és tapasztalattal, valamint kellő létszámú táboroztatói csapattal rendelkező szervezések akár 20–30 topikot is képesek folyamatosan prezentálni a kíváncsi ifjúságnak.

Haverok nem csak Kecskemétről

A táborozás lényege nem csupán a szabadidő kitöltése, hanem hogy új barátokat, ismerősöket is szerezzenek a gyerekek. A napközis tábor egy bentlakásos tábor részeként végtelen lehetőséget nyit az ismerkedésre. Az ország minden tájáról és külföldről érkező gyerekek találkozhatnak és ismerkedhetnek. Ahogy az előző évben, természetesen 2021-ben is az érvényben lévő egészségügyi rendelkezések következetes betartásával.

Táborozzatok!

Akármilyen típusú tábort válasszunk is, fontos, hogy a gyerekeket bevonjuk a döntésbe. Meséljünk nekik saját táboros élményeinkről, a közösség fontosságáról. Ami a leglényegesebb: HAGYJUK ŐKET VÁLASZTANI!

Ketyeg a Föld órája
Április 22-e a Föld napja

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyéb

Matyi iskolás lesz

– Zsófi, te szeretsz iskolába járni? – kérdezte nővérét a nagycsoportos óvodás Matyi. – Hmmm……

KAPCSOLÓDÓ