Ketyeg a Föld órája
Egyéb

E-föld

A Föld óráját először Sydney-ben rendezték meg, ahol 2,2 millióan csatlakoztak hozzá. Egy évvel később az esemény már az egész világra kiterjedő akcióvá vált, és mintegy 50 millióan vettek részt benne.

PEOPLE TEAM-tábor, esti program a csillagnézés

Katt!

Március végén már hagyományosan arra kérik a résztvevőket – akik nem csupán magánemberek, de vállalatok, intézmények is lehetnek –, hogy egy órára kapcsolják le otthonukban, illetve irodahelyiségeikben a világítást és az elektromos készülékeket. A leglátványosabb megnyilvánulása eddig talán az egyes országok ikonikus helyeinek áramtalanítása volt: lekapcsolták a világítást többek között a San Franciscó-i Golden Gate hídon, a római Colosseumon, a párizsi Eiffel-tornyon és a budapesti Lánchídon is.

Fenntathatót!

A WWF akciója, a Föld órája 2007 óta hívja fel a figyelmet a fenntartható életmód, a természet megóvásának és a biológiai sokféleség megőrzésének fontosságára. Magyarország 2008-ban csatlakozott a kezdeményezéshez, és idén, 2021. március 27-én is találkozhattál a figyelmeztetéssel minden magára valamit is adó portálon, miszerint 20:30 és 21:30 között jól teszed, ha lekapcsold otthon a világítást. Nemcsak a saját, de az egész emberiség érdekében.

Kezdjük!

Jó hír, hogy a környezettudatosság fejleszthető. Ha 7–17 éves vagy, illetve foglalkoztatnak a bolygónk és tetteink következményeinek összefüggései, akkor el kell jönnöd a PEOPLE TEAM nyári táborainak valamelyik egyhetes turnusára. A KUTATÓK + KALANDOROK szekcióban többek között a zöld táborban, illetve az Ocean Cleanup – Boyan Slat és a WWF által kínált témákkal foglalkozó szekciókban vehetsz részt.

Ne csupán 3600 másodpercre!

A koronavírus-járvány miatt tavaly a WWF-kezdeményezéshez csatlakozó mintegy 190 ország digitálisan vett részt a Föld óráján. Most is lekapcsolták a városok díszkivilágítását 60 percre. Remek módja ez a figyelemfelkeltésnek, mindazonáltal az igazi változást az hozná el, ha szimbolikus tettek helyett az év minden napján úgy cselekednénk, hogy azzal lelassítsuk az éghajlatváltozás mértékét.

Zölden, többen, többet!

A PEOPLE TEAM 31. éve szervezi nyári táborait; idén július 25. és augusztus 14. között várjuk a fiatalokat kecskeméti helyszínünkön. Fenti témáink ízelítőként szolgálnak, a tíz témacsomagon belül ugyanis húsz-harminc téma köré szerveződnek a táborok, amelyek között a WWF topikjai is megtalálhatók. Itt lehet rá jelentkezni. Gyere, és mondd el, te hogyan járulnál hozzá bolygónk tehermentesítéséhez! Találkozz hozzád hasonló érdeklődésű fiatalokkal, és változtassunk együtt környezetünkön – kis lépésekkel is el lehet jutni a fenntarthatóbb életvitelhez.

Zöld tábor a PT-vel: https://peopleteam.hu/taborok/tudostabor-nyari-tabor/

Engedd csak el!
Ezért táborozzatok – 10 pontban

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyéb

Matyi iskolás lesz

– Zsófi, te szeretsz iskolába járni? – kérdezte nővérét a nagycsoportos óvodás Matyi. – Hmmm……

KAPCSOLÓDÓ