Tudóstábor a Földért
Tématáborok
PEOPLE TEAM tábor

A klímaváltozás olyan szakaszba ért, amikor már nem várhat a cselekvés. A te életedben is döntő fordulatot vehet a krízis. Rajtad is múlik, hogy két-három évtized múlva klímamenekültként kell-e majd élhetőbb helyet keresned a Földön.

Az igazság ligája

Neked is fontos a környezetvédelem? Te is meg akarod menteni a világot? Nyugi, mi nem tekintünk rád csodabogárként, erről meggyőződhetsz a PEOPLE TEAM tudóstáborában. A WWF célul tűzte ki az emberek és a természet harmóniájának megteremtését. Feladatának tekinti az erdők, az óceánok és az édesvizek védelmét, a környezetszennyezés mértékének csökkentését. Gondolj arra, hogy kölcsönbe kaptuk a Földet, és a te gyermekeidnek, unokáidnak élhető környezetet kell(ene) örökölnie. Ha fontosnak találod, hogy a jövőben is élvezhetők legyenek az anyatermészet értékei, csatlakozz!

A csillagoktól a föld mélyéig

Ha erre a témára esik a választásod, bepillantást nyerhetsz az állatok, a földrészek, az egyiptológia, a rovartan, a vulkánok, a katasztrófák, a csillagászat, a relativitáselmélet és a kozmológia világába. Izgalmas kísérletekben vehetsz részt, éjszakánként pedig távcsővel pásztázhatod a csillagokat. Kipróbálhatod, milyen érzés archeológusnak lenni. A táborban lehetőséged adódik részt venni egy ásatáson. Izgalmas kincsvadászat, térképolvasási gyakorlatok, történelmi korokhoz kapcsolódó kézműves-foglalkozások és még sok más izgalmas program vár rád.

Erdő, mező és állatok

A kecskeméti tudóstáborba akkor is jöhetsz, ha épp csak elmúltál nyolcéves. Részt vehetsz a turnus programjának összeállításában. A tanteremben csupán akkor tartózkodtok majd, ha valamilyen kísérletet végeztek, vulkánkitörést modelleztek vagy disznószívet boncoltok. Az idő legnagyobb részét a táboron kívül töltitek: rovarokat gyűjtötök, növényeket osztályoztok, és felfedezitek Kecskemét környékének szikes élőhelyeit. Ellátogattok a kecskeméti egyetem botanikus kertjébe és a planetáriumba is. A vadasparkban eltöltött nap elmaradhatatlan része a programnak. Meghívott vendégekből sincs hiány: sasok és kígyók érkeznek, egy etológus és a kutyáinak segítségével pedig testközelből tanulmányozhatod négylábú barátaink viselkedését.

Do you speak English?
Interjú (akár) egy vámpírral

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érzelmek és álmok

Az egyik osztálytársam nagyon kreatív lány. Mindig valami szépet és egyedit alkot. Valamikor szerelmes novellákat…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Budapest felszabadulása

A felszabadulás azt jelenti, hogy valamely személy, közösség vagy terület tartós katonai elnyomás, megszállás alól…

KAPCSOLÓDÓ