„Fahélyas” csiga és 80 buszjegy
Gyerekszem
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Érdemes-e mindig ugyanabba a nyári táborba visszatérni? Pró és kontra gyerekszemmel.

A gyerekek őszinték. Mi sem vártunk el tőlük mást, amikor a PEOPLE TEAM (PT) nyári táborairól kérdeztük a résztvevőket. Ron visszatérő táborozó, aki négy év alatt nemcsak a megszokott programokat, de a Covid hatására enyhe visszafogottságot is tapasztalt. Alább olvashatjátok kendőzetlen véleményét és javaslatait – mindezekkel együtt is úgy véli azonban, hogy nem járt a PT-nél jobb táborban.

„Eddig négyszer táboroztam a PT-ben. Az első (2018) és az eddig utolsó (2021) között az volt a különbség, hogy az utóbbi nem volt annyira intenzív. Gondolom, ehhez sok köze volt a pandémiának is.

Két szekciót próbáltam ki a tematikák közül. Először a robotikatábor tetszett a legjobban, mert izgalmas problémákat tudtunk megoldani. De miután már háromszor is voltam robotikán, ezért kicsit unalmassá vált ugyanazokon a kezdő lépéseken végigmenni. 2021-ben ezért választottam a legó-logika-társasjáték szekciót, ahol eleinte nem éreztem annyira jól magam, mert én voltam a legidősebb (16), míg a többiek 8-11 évesek voltak. Szerencsére hamar összebarátkoztunk egymással, és sok új játékot próbáltunk ki, az utolsó három napon már csak Bang!-eztünk.

Sok élmény ért ez alatt a négy nyár alatt, például amikor a szobában valós székekkel játszottunk Mistakost, vagy amikor a húgomék mindkét alkalommal dobogóra kerültek, a mi csapatunk pedig utolsó helyezést ért el. Olyan is előfordult, hogy valaki ly-vel írta be a pénztárgépbe a fahéjas csigát, illetve mások elhagyott kendőit gyűjtöttük össze. És egyszer, amikor mentünk a buszon, nekem kellett 80 jegyet lyukasztanom… Mindig, amikor a PT-ben vagyunk, a barátaimmal azzal hülyéskedünk, hogy mi mindent lehet lefagyasztani, és egyszer annyi minden volt a fagyasztóban, hogy már ki kellett takarítani, de ezzel még nagyobb rumli lett a szobában, míg végül összepakoltunk.

A kedvenc programom az Animal Cannibals-előadás és a Ki mit tud? volt. A szabadulószoba is nagyon tetszett, bár már az összeset megcsináltam. A csapatprogramokat szerettem, mert egész héten az első helyért küzdünk. Meg a csillagászat, a 3D nyomtatás, a vízi csata és a strand is jó volt. Azt nem bántam volna, hogy amikor lementünk az esti programokra, nem lett volna kötelező ott maradni. Amikor a szolgáltatóházat meguntam, fel akartam menni a szobába, de nem engedtek ki, ezért leültem a »tábortűzhöz« (ami egy hátára állított ventilátor volt, rajta krepp-papírral), és elkezdtünk egymással beszélgetni.

Nem elsősorban a tanulás miatt járok a PT-be, mert nem is az a lényeg. Azért szeretem ezt a tábort, mert rengeteg új barátot szereztem, és a tábor ideje alatt egy csomó olyan dolgot csinálok, amit otthon nem szabad. Itt mindenki jó arc, nem volt gond a beilleszkedéssel. Egyszer, amikor jöttünk vissza a strandról busszal, tüsszentenem kellett, de mindkét kezem tele volt cuccal, ezért a tüsszentésem telibe kapta Baluka arcát.

Még nem jártam a PT-nél jobb táborban. Ottalvósként vettem részt mindegyik turnuson, így megtapasztaltam egy s mást. Az ágy például kényelmes, bár az olvasólámpa nem volt mindig üzemképes. A fürdőszoba tisztasága elfogadható, a vécéülőke néha el volt törve, a kulcs pedig nem mindig ugyanazon az oldalon lévő tárcákat nyitotta. A szúnyogok zavartak, de az épületben legalább nem voltak, és előfordult, hogy elfáradtam egy kicsit a lépcsőzéstől, de a többnyire üzemelt a lift. Nem mindig lehetett hallani a szobából, hogy milyen program lesz. Nem volt mindig az összes program felírva a táblára. Valamint lehetne több társasjáték a Hangárban.

Az ételek közül a kedvencem a rántott hús volt, rizzsel. A pizza is bejött, de kicsit unalmassá vált, amikor ugyanazon a héten harmadszorra adták. Lehetne ízesebb és húsosabb a paradicsomszósz. 2018-ban pedig volt gabonapehely reggelire – visszajöhetne most is.”

Kíváncsi vagy, más hogyan látja a PT nyári táborait? A gyermektabor.info oldalán több véleményt is találsz. Ha te is szeretnéd megosztani a tapasztalataidat, küldd el az info@peopleteam.hu e-mail-címre!

Az emberi kapcsolatokat tanultam itt meg igazán
Kemény öt lelet egyetlen ásatáson

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Érzelmek és álmok

Az egyik osztálytársam nagyon kreatív lány. Mindig valami szépet és egyedit alkot. Valamikor szerelmes novellákat…
PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Budapest felszabadulása

A felszabadulás azt jelenti, hogy valamely személy, közösség vagy terület tartós katonai elnyomás, megszállás alól…

KAPCSOLÓDÓ