„Fahélyas” csiga és 80 buszjegy
Gyerekszem
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Érdemes-e mindig ugyanabba a nyári táborba visszatérni? Pró és kontra gyerekszemmel.

A gyerekek őszinték. Mi sem vártunk el tőlük mást, amikor a PEOPLE TEAM (PT) nyári táborairól kérdeztük a résztvevőket. Ron visszatérő táborozó, aki négy év alatt nemcsak a megszokott programokat, de a Covid hatására enyhe visszafogottságot is tapasztalt. Alább olvashatjátok kendőzetlen véleményét és javaslatait – mindezekkel együtt is úgy véli azonban, hogy nem járt a PT-nél jobb táborban.

„Eddig négyszer táboroztam a PT-ben. Az első (2018) és az eddig utolsó (2021) között az volt a különbség, hogy az utóbbi nem volt annyira intenzív. Gondolom, ehhez sok köze volt a pandémiának is.

Két szekciót próbáltam ki a tematikák közül. Először a robotikatábor tetszett a legjobban, mert izgalmas problémákat tudtunk megoldani. De miután már háromszor is voltam robotikán, ezért kicsit unalmassá vált ugyanazokon a kezdő lépéseken végigmenni. 2021-ben ezért választottam a legó-logika-társasjáték szekciót, ahol eleinte nem éreztem annyira jól magam, mert én voltam a legidősebb (16), míg a többiek 8-11 évesek voltak. Szerencsére hamar összebarátkoztunk egymással, és sok új játékot próbáltunk ki, az utolsó három napon már csak Bang!-eztünk.

Sok élmény ért ez alatt a négy nyár alatt, például amikor a szobában valós székekkel játszottunk Mistakost, vagy amikor a húgomék mindkét alkalommal dobogóra kerültek, a mi csapatunk pedig utolsó helyezést ért el. Olyan is előfordult, hogy valaki ly-vel írta be a pénztárgépbe a fahéjas csigát, illetve mások elhagyott kendőit gyűjtöttük össze. És egyszer, amikor mentünk a buszon, nekem kellett 80 jegyet lyukasztanom… Mindig, amikor a PT-ben vagyunk, a barátaimmal azzal hülyéskedünk, hogy mi mindent lehet lefagyasztani, és egyszer annyi minden volt a fagyasztóban, hogy már ki kellett takarítani, de ezzel még nagyobb rumli lett a szobában, míg végül összepakoltunk.

A kedvenc programom az Animal Cannibals-előadás és a Ki mit tud? volt. A szabadulószoba is nagyon tetszett, bár már az összeset megcsináltam. A csapatprogramokat szerettem, mert egész héten az első helyért küzdünk. Meg a csillagászat, a 3D nyomtatás, a vízi csata és a strand is jó volt. Azt nem bántam volna, hogy amikor lementünk az esti programokra, nem lett volna kötelező ott maradni. Amikor a szolgáltatóházat meguntam, fel akartam menni a szobába, de nem engedtek ki, ezért leültem a »tábortűzhöz« (ami egy hátára állított ventilátor volt, rajta krepp-papírral), és elkezdtünk egymással beszélgetni.

Nem elsősorban a tanulás miatt járok a PT-be, mert nem is az a lényeg. Azért szeretem ezt a tábort, mert rengeteg új barátot szereztem, és a tábor ideje alatt egy csomó olyan dolgot csinálok, amit otthon nem szabad. Itt mindenki jó arc, nem volt gond a beilleszkedéssel. Egyszer, amikor jöttünk vissza a strandról busszal, tüsszentenem kellett, de mindkét kezem tele volt cuccal, ezért a tüsszentésem telibe kapta Baluka arcát.

Még nem jártam a PT-nél jobb táborban. Ottalvósként vettem részt mindegyik turnuson, így megtapasztaltam egy s mást. Az ágy például kényelmes, bár az olvasólámpa nem volt mindig üzemképes. A fürdőszoba tisztasága elfogadható, a vécéülőke néha el volt törve, a kulcs pedig nem mindig ugyanazon az oldalon lévő tárcákat nyitotta. A szúnyogok zavartak, de az épületben legalább nem voltak, és előfordult, hogy elfáradtam egy kicsit a lépcsőzéstől, de a többnyire üzemelt a lift. Nem mindig lehetett hallani a szobából, hogy milyen program lesz. Nem volt mindig az összes program felírva a táblára. Valamint lehetne több társasjáték a Hangárban.

Az ételek közül a kedvencem a rántott hús volt, rizzsel. A pizza is bejött, de kicsit unalmassá vált, amikor ugyanazon a héten harmadszorra adták. Lehetne ízesebb és húsosabb a paradicsomszósz. 2018-ban pedig volt gabonapehely reggelire – visszajöhetne most is.”

Kíváncsi vagy, más hogyan látja a PT nyári táborait? A gyermektabor.info oldalán több véleményt is találsz. Ha te is szeretnéd megosztani a tapasztalataidat, küldd el az info@peopleteam.hu e-mail-címre!

Az emberi kapcsolatokat tanultam itt meg igazán
Kemény öt lelet egyetlen ásatáson

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Gyümölcsoltó Boldogasszony

– Nagymama, a gyümölcsök milyen oltást kapnak? Bárányhimlő vagy szamárköhögés ellenit? – kérdezte Matyi. –…

KAPCSOLÓDÓ