Az emberi kapcsolatokat tanultam itt meg igazán
Gyerekszem
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Milyen egy jó angoltábor? A PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táboráról, amely ottalvósként és bejárósként egyaránt igénybe vehető, Noémi osztotta meg a tapasztalatait.

„A PT angoltáborában a tanárok különlegesek és szórakoztatóak, a szekcióra jelentkező gyerekek általában nyitottak, így rengeteg barátot lehet szerezni. Sokféle tevékenységet folytatunk, tanulunk (nem csak angolt), új dolgokat ismerünk meg, játszunk, érdekes és olykor tényleg elgondolkodtató témákról beszélgetünk.

Az angolfoglalkozások utáni délutáni-esti programok közül a kreatív csapatversenyeket szerettem a legjobban. A PT-s legfontosabb tapasztalataim nem fizikai dolgok, és nem is a tudásom, a műveltségem növelése. Az emberi kapcsolatok azok, amelyeket itt igazán meg lehet tanulni, valamint azt is, hogy soha nem szabad félni nyitni az újdonságok és mások felé. Az itt elsajátított ismereteimet pedig szinte minden téren hasznosíthatom. A suliban, később a munkában, a hobbijaim terén, a meglévő és az új kapcsolataimban, illetve a mindennapokban is.

Négyszer voltam a PT-ben. Az első táborozásomhoz képest az utolsó alkalomra már rengeteg ismerősöm és barátom lett, s a társaság és a jó hangulat emlékezetesebb volt, mint eddig valaha. A szüleim nem féltettek, csupa jót hallottak a táborról, volt bőven mesélnivalóm. Ráadásul azt is értékelték, hogy két hétig nyugi volt otthon, és csendes volt a ház.

A tábor területe remek helyen található. Viszonylag elzárt a külvilágtól, ennek ellenére a város, Kecskemét központja sincs túlságosan messze. Az is tetszik, hogy vannak sportpályák. A romos környezet, az erdős részek és az üres épületek remek lehetőségeket kínálnak a fotótáborosoknak és a médiásoknak.

Az ételekről annyit tudok mondani, hogy pizza nélkül nincs PT. Reggelinél a joghurt-pogácsa kombó és a pizzás háromszög a legjobb. Szintén jó, hogy van mindig gyümölcs is kirakva. Emellett a szokásos esti bögrésleves- vagy teapartik sem maradhattak el.

Bőven kötnek élmények a PT-hez. Például amikor megpróbáltunk egyszerre minél többen felállni a kifeszített kötéllétrára, hirtelen értelmet nyert a fizikaoktatás: dőltünk, mint a dominó. Aztán megalapítottuk a PT-s családunkat. Volt apu, anyu, hét gyerek és a keresztapa… igen, a szerződések is megvannak. A szervezők is jó fejek. 2020-ban, a 2. turnuson a legjobb barátnőmet az első táborában hazaküldték a dokik, de a 3. turnusban Ater adott neki még egy hetet, így jöhetett a harmadik turnusra. Nagyon örültem neki.”

Ha szeretnél egy emberarcú táborban nyaralni, jelentkezz ide kattintva a PT-be!

Mint Micimackó kedvenc csupra
„Fahélyas” csiga és 80 buszjegy

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyéb

Matyi iskolás lesz

– Zsófi, te szeretsz iskolába járni? – kérdezte nővérét a nagycsoportos óvodás Matyi. – Hmmm……

KAPCSOLÓDÓ