Hogyan lettünk tábormániás család?
Táborban
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Amikor beköszönt a nyár és vele együtt a szünidő, komoly fejtörést és logisztikai feladatot jelent a szülőknek, hogy megszervezzék gyermekeik elhelyezését. Háromgyermekes anyukaként már februárban gyomorgörcsöm volt attól, mi lesz nyáron. Mindhárom utódom (10, 12 és 15 évesek) megállíthatatlanul aktív. A televízió és az internet (szerencsére) csak rövid ideig köti le őket.

Nagyi nélkül

Amíg mi dolgozunk, a gyermekünk felügyelet alatt, megbízható helyen van – nincs is ennél megnyugtatóbb gondolat egy szülő számára nyáron. Már csak ki kell választani, hol töltsön el egy vagy akár több hetet. Mi nem vagyunk olyan szerencsés helyzetben, hogy nagyszülők vagy egyéb rokonok gondjaira bízhassuk csemetéinket. Mást kellett kifundálniuk. Nem is volt olyan könnyű. Itt jöttek a képbe a PEOPLE TEAM-táborok.

Lovagi torna

A táborkínálat hatalmas, így egészen biztosak voltunk abban, hogy találunk a mi porontyaink igényeinek, képességeinek megfelelőt. Még csak 8 éves volt a legidősebb lányom, amikor elindult élete első bentlakásos táborába. Biztos vagyok benne, hogy én jobban izgultam, mint ő. Akkor nyugodtam meg, amikor az első esti telefonhívásomkor türelmetlenül közölte velem, hogy fogjam rövidre, mert dolga van. Kezdődik a lovagi torna, és mivel ő a legkisebb a csapatban, őt tették meg kisdobosnak. Kissé csalódott voltam, hogy nem volt időm ötödször is elmagyarázni a szúnyogriasztó helyes használatát. Aztán beláttam, hogy egy lovagi torna – akármi is legyen az – sokkal érdekesebb nálam.

Kié ez a gyerek?

Amikor véget ért az egyhetes turnus, a lányomat mintha kicserélték volna. Ajándékokkal megrakodva tért haza, sőt, mi sem maradtunk ki. Én egy saját készítésű girbegurba bögrét, az apja pedig egy kézzel festett szupermenes pólót kapott. Naphosszat mesélte az élményeit. Most látott először óriáskígyót, és majdnem megtanult szaltózni a trambulinon.

Mindig más

Az évek során a többi gyerek is csatlakozott hozzá, kipróbálták szinte az összes létező szekciót. A táborok a szabadidős tevékenységek szinte teljes palettáját lefedik, legyen szó sportról, művészeti ágakról, a technika legújabb vívmányairól vagy kreatív elfoglaltságokról. A gyerekeim voltak sporton, táncon, angolon és robotikán is. Kipróbálták a kézműveskedést, a számítástechnikát és a tudóstábort. Minden évben így búcsúztak el a tábortól: „Anya, ugye jövőre is jöhetek?”

Én is jövök!

Eddig csak szülőként látogattam a tábort, de nagyon kíváncsi voltam, hogy mi az, ami miatt a gyerekeim megőrülnek érte. Elhatároztam, hogy én is kipróbálom. Na, nem táborozóként, hanem a táboroztató csapat hasznos tagjaként. A táborban 3 orvos lát el 24 órás ügyeletet. Idén én leszek az egyik! Persze a gyerekeim ettől nem voltak túl boldogok, de megígértem nekik, hogy nem fogom őket zaklatni. Sejtem, hogy nem is lesz rá időm. 500 gyereknek és fiatalnak valószínűleg nem csak szúnyogriasztóra lesz szüksége.

Ha szívesen kipróbálnád magad egy hihetetlen környezetben, a témákat itt találod: https://peopleteam.hu/taborok/

A gyerekekért igenis bírjuk
Kócos kis ördögök voltunk…

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyéb

Matyi iskolás lesz

– Zsófi, te szeretsz iskolába járni? – kérdezte nővérét a nagycsoportos óvodás Matyi. – Hmmm……

KAPCSOLÓDÓ