Olyan, mint egy amerikai tábor
Gyerekszem
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Lehet egy magyarországi nyári tábor nemzetközi színvonalú, sokszínű és szórakoztató? Anita szerint igen.

„A PEOPLE TEAM angoltáborában jártam. Nagyon sok barátot szereztem rövid idő alatt, több külföldi gyerekkel is megismerkedtem, és a mai napig tartom velük a kapcsolatot. Olyan volt az egész, mint egy amerikai tábor. Az utolsó este programja különösen tetszett, mert akkor azokkal a barátaimmal, akikkel ott barátkoztam össze, testvérekké, barátokká vagy akár házastárssá is összeadtak minket, persze játékból.

Minden pillanat vicces és jó volt, főleg az esti, csapatos feladatokat szerettem. A leghasznosabb élmény számomra a 3D nyomtatás volt, sok érdekességet elmondtak ezzel kapcsolatban. A legkedvesebb emlékem pedig ahhoz köthető, amikor egy francia kisfiú »free hug« feliratú papírral sétálta körbe a tábort, és ingyenöleléseket osztogatott.

A kollégiumot tisztának, az ágyakat pedig kényelmeseknek találtam. Örülnék, ha jövőre ugyanabba a szobába kerülhetnék, mint idén. A tábor környezete szuper, a Hangár nagyon hangulatos és kreatív.

Az angolóráknak köszönhetően magabiztosabban beszélem a nyelvet, illetve sok új szót is tanultam. Külföldön egész biztos tudom kamatoztatni az itt elsajátítottakat. A szüleim is tudták, hogy jó helyre kerültem, és elégedettek voltak a táborral.

Számtalan vicces sztori köt a PT-hez. Például amikor angolórán véletlenül megszólaltam magyarul, ezért el kellett táncolnom a tábortáncot. Ez a kedvenc táborom, szerintem így jó, ahogy van, és a következő turnusok valamelyikére is el szeretnék menni. Ráadásul úgy érzem, változtam is: magabiztosabbá váltam.”

A PEOPLE TEAM Alapítvány 1991 óta szervez angoltáborokat, sőt a kezdeti egyszekciós foglalkozássorozat a 2020-as évekre tucatnyi témával egészült ki – a kecskeméti helyszínen a nyári szünet idejét hasznosan és barátokkal eltölteni kívánó diákok legnagyobb örömére. 2022-ben 17 tematikával várják a szervezők a világ minden tájáról érkező 7–17 éves gyerekeket, a szóban forgó témák pedig ezúttal is érintik az élet fontosabb és legérdekesebb területeit: legyen az angol, film, fotó, játék, programozás, robotika, drónok, 3D nyomtatás, gazdaság, kézműveskedés, irodalom, környezetvédelem, főzés, sport vagy tánc, a PT kapuja az összes fiatal előtt nyitva áll.

A PT-tábor az évem fénypontja
Rettegtek a szüleim, de már ők is várják a következő turnust

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel
Egyéb

Matyi iskolás lesz

– Zsófi, te szeretsz iskolába járni? – kérdezte nővérét a nagycsoportos óvodás Matyi. – Hmmm……

KAPCSOLÓDÓ