Kiskorúak táborozva menthetik meg a jövőt
Egyéb
PEOPLE TEAM-es csipet csapat játék közepén

Nemcsak a környezetvédő szakemberek, de a tanárok is egyre gyakrabban hallatják hangjukat a természettudományos oktatás mellett. Az élhető környezet pusztulását csakis a jövő generációinak környezettudatos életmódra nevelésével érhetjük el. Minél több ismeretet szereznek már az óvodások és az iskolások az őket körülvevő világról és a környezetkárosító viselkedésről, annál tudatosabban választanak majd életformát. Ezt a célt nem lehet száraz iskolai fizika- és biológiaórákkal elérni. Alapvető követelmény a kísérletezés, a természetközeliség és a tudományterületeken átnyúló projektmunka. Az élményalapú oktatás során sokkal több tudásanyag jut el a gyerekekhez, és tartósan rögzül is. Egyre több szülő neveli gyermekét egészség- és környezettudatosan. A nyári táborokat szervezők is érzékelték ezt a trendet. Számtalan természettudományos és környezetvédő élménytábor kínálja szolgáltatásait. Bemutatunk hármat.

FÜRKÉSZ természetismereti tábor

A bentlakásos tábor résztvevői jórészt biciklivel közelítik meg a programok helyszíneit. Kenutúrát tesznek a Fertő-tó nádasában, felfedezhetik az éjszakai égbolt titkait és megismerhetik a denevérek életét. Ragadozó madarakkal találkozhatnak, mikroszkóppal vizsgálják a víz alatti életet, és kifürkészik a szikesek gazdag élővilágát. A szakfoglalkozásokon túl kézműveskedés, játékok és vetélkedők várják a 11 évnél idősebb gyerekeket.

A PEOPLE TEAM zöld tábora

A kecskeméti egyetemi kampuszon lévő, több mint 30 témát kínáló táborba már 7 éves kortól várják a gyerekeket 3 egyhetes turnusban – bentlakásos és bejárós verzió is választható. Az idő nagy részét a táboron kívül töltik a táborozók: rovarokat gyűjtenek, növényeket osztályoznak és felfedezik Kecskemét környékének szikes élőhelyeit. Ellátogatnak a kecskeméti egyetem botanikus kertjébe és a planetáriumba is. A vadasparkban eltöltött nap elmaradhatatlan része a programnak. Éjszakánként profi csillagász segítségével figyelhetik a bolygókat. Meghívott vendégekből sincs hiány: sasok és kígyók érkeznek, egy etológus és kutyáinak segítségével testközelből tanulmányozhatják négylábú barátaink viselkedését. A tábor területén kísérleteket végeznek, vulkánkitörést modelleznek, tűzoltóautókat fogadnak vagy disznószívet boncolnak. A turnus végén a zöld táborosok is bemutatják egész hetes munkájuk eredményét az egész tábornak és a szüleiknek is. Az események – vasárnaptól szombatig – egészen este tízig, a tábori takarodóig zajlanak, a szervezők pedig csapatversenyekkel, meghívott vendégekkel, workshopokkal, tábori show-műsorokkal és fesztiválszerű rendezvényekkel tarkítják az alapból is rendkívül színes kínálatot.

KIS TUDÓS tábor

Az ELTE Természettudományi kara idén is megrendezi nyári táborait alsó és felső tagozatos diákok számára. A tábor fő témája a környezetvédelem, a fenntarthatóság, a természetvédelem és a mindennapi biológia. A tábor napközis jellegű, de az alsósok egy éjszakát, a felsősök két éjszakát a Hortobágyon töltenek. A gyermekek rengeteget kirándulnak, az órákon fizikai és kémiai kísérletekkel ismerkedhetnek meg. Szakvezetéssel bepillanthatnak a helikopterek, sugárhajtású repülők és vitorlázórepülőgépek világába. Ellátogatnak egy ökofarmra is, ahol tanulmányozhatják a gazdaság működését és megkóstolhatják az előállított élelmiszereket.

Zöld tábor a PT-vel: https://peopleteam.hu/taborok/tudostabor-nyari-tabor/

Kitartani és fenntartani
Anyu, ereszd ki a gőzt!

LEGFRISSEBB

PEOPLE TEAM tábor
Egyéb

Aki legyőzte a sárkányt

A híres tavaszi névnapok (Gergely, Sándor, József, Benedek, Gábor, Tibor, Márk) között jelentős helyet foglal…

KAPCSOLÓDÓ